reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Po tamtym incydencie stwierdziła, ze póki co odstawimy.
No wlaanie sporo czytalam,że są krwawienia przez niego a ja dalej sama nie wiem czy go brac czy nie. Chyba będę brała od konca miesiaczki a potem przy pozytywnym tescie zamienie po prostu na heparyne, acard odstawiajac bo jednak on pozwala lepiej ukrwic macice i wspomoc zagnieżdżenie takze nie chce calkiem zrezygnowac z niego

reklama
A powiedzcie mi, że tak się zapytam trochę nieśmiale. Jak wygląda wasza krew podczas okresu bo szczerze jestem zaniepokojona swoją. W sensie jest strasznie gęsta i jak np sikam to ta krew leci takim strumieniem ale o gęstości takiego mocniej gęstego kisielu, aż się ciągnie. Mam wrażenie, że przed ciążami tak nie miałam ale już nie pamiętam. I nie wiem czy to jest normalne i każda tak ma czy jest to spowodowane endometeiozą albo aktywną mutacją PAI w moim przypadku. Dosłownie teraz jak siadałam na toalecie to ta krew się tak ciągnęła jak glutek z siemienia lnianego. Wiem obrzydliwe ale nie wiem czy to normalna gęstość czy jednak faktycznie mi się wydaje, że coś jest nie tak. Ogólnie wskaźniki krzepliwości miałam okej, tylko w ciąży końcówką te początki zakrzepicy.

No konsultuj sie z lekarzem, jak tam on to postrzega. Moja nie chce zebym miala krwawienia a zarazem nie chce, zebym straciła ciążę. Tak czy siak ja mam umowe probna, wiec pewnie zus do mnie odezwie sie.
Cos ty moj lekarz sie na tym nie zna. W austrii kompletnie nie znaja tej mutacji a bylam u blisko 10 ginekologow. Gdzie nie dzwonilam to oni nie wiedza co to. Mam zalecona heparyne 0.4 od polskiego hematologa i tylko na tej podstawie ją turaj dostanę bo tak to w życiu by mi jej nie dali. Oni nie uznaja czegos takiego. Ciaza sie ma utrzymac to sie utrzyma...to wyznają. Nie chca pomagac farmakologicznie. Z tym, ze wszedzie na forach polskich i angielskich gdzie czytam to dziewczyny przy pai homo maja i acard i heparyne.

Niestety, ja to ostatnio cieszyłam sie, zreszta tak jak przy kazdej. Tersz tez ciesze sie, ale powiem szczerze z dystansem. Strach mam.
Dokładnie z każdej trzeba się cieszyć ale zawsze podchodzić z dystansem. Ja do samego końca nie byłam pewna ale żałuję, że się tą ciążą wcale nie cieszyłam. Ciągle miałam strach że znowu stracę, chodziłam tylko do toalety i sprawdzałam czy nie ma krwi. Jak poczułam, że mam mokro od razu myśl że to krew i już po wszystkim. Następnym razem też będę się bać ale na pewno zamierzam się cieszyć tym czasem. Jest on wyjątkowy i nie trwa tak długo.

A powiedzcie mi, że tak się zapytam trochę nieśmiale. Jak wygląda wasza krew podczas okresu bo szczerze jestem zaniepokojona swoją. W sensie jest strasznie gęsta i jak np sikam to ta krew leci takim strumieniem ale o gęstości takiego mocniej gęstego kisielu, aż się ciągnie. Mam wrażenie, że przed ciążami tak nie miałam ale już nie pamiętam. I nie wiem czy to jest normalne i każda tak ma czy jest to spowodowane endometeiozą albo aktywną mutacją PAI w moim przypadku. Dosłownie teraz jak siadałam na toalecie to ta krew się tak ciągnęła jak glutek z siemienia lnianego. Wiem obrzydliwe ale nie wiem czy to normalna gęstość czy jednak faktycznie mi się wydaje, że coś jest nie tak. Ogólnie wskaźniki krzepliwości miałam okej, tylko w ciąży końcówką te początki zakrzepicy.
Raczej taka wodnista lecz o różnej intensywności czerwieni 🙂

Miałam 21 lat jak zaczeliśmy się starać. Zaszłam w 1 cyklu ale poroniłam, po poronieniu zaszłam od razu w kolejnym cyklu i urodziłam synka. Więc tu planowane wszystko. Jak miał 3 miesiące to zaliczyliśmy wpadkę. Ja byłam w ogromnym szoku jak. Mój mi wmawiał, że nie popuścił nic a nic. Przyznał się dopiero po kilku miesiacach, że nie zdążył raz no ale poroniłam ją tak samo jak tą pierwszą niestety. Teraz bede miec prawie 23 lata jak zaczynamy sie starac o drugie także stara nie jestem 😊 zawsza marzylam zostac mamą ale najpierw chcialam zdac licencjat no i najwazniejsze miec za co te dzieci utrzymac. W pierwszej chwili kiedy udalo mi sie to osiagnac zaczelismy starania. Szybko poszlo ale ciaza koszmar. ¾ musiałam lezec, skurcze od 20 tc...masakra ogolnie i samopoczucie i w ogole wszystko.
U mnie tak samo. Zaszłam w 1 cyklu dwa razy, pierwszą poroniłam i w kolejnym cyklu również powstał mój synek☺️
Ciąża bardzo ciężka i przeleżana, zatrzymywany poród i leżenie.

W drugim dniu okresu u mnie tez tak wygląda.

reklama
Do góry