reklama
Ból to niestety normalny objaw.12dpo, 5 dni po tym kłuciu jajnika. Spróbuję zrobić test jutro z samego rana jeśli nie dostanę @. Brzuch trochę boli jak na okres ale póki co zupełnie biało.
Jeśli masz test o czułości 10 to on Ci już wyjdzie, niezależnie od pory dnia
Właśnie w tym cyklu nic nie sprawdzałam, odpuściliśmy totalnie, myśląc nawet o rozpoczęciu procesu adopcyjnego od stycznia. Mam 35 lat i brak dzieci. We wcześniejszych cyklach progesteron był w normie, w zasadzie tylko ta prolaktyna i d nieprawidłowe. Otrzymałam nawet skierowanie na sprawdzenie drożności jajowodów ale ciężko było mi się do tego zebrać. A co do obliczeń owulacji w tym cyklu, to raczej na czuja, poprzez sluz i klucie również lewego jajnika.Od zagnieżdżenia beta pojawia się w ciągu 24-48h. Jaki masz progesteron po owulacji? Owu w ogole potwierdzona?
Ból to niestety normalny objaw.
Jeśli masz test o czułości 10 to on Ci już wyjdzie, niezależnie od pory dnia
L
Lebkuchen_mum
Gość
Progestwron był ok czyli ile wynosił. Co do drożności to może być i tu problem i wtedy nie ma szans naturalnie a może wystarczy tylko udrożnić. Nasienie badane?Właśnie w tym cyklu nic nie sprawdzałam, odpuściliśmy totalnie, myśląc nawet o rozpoczęciu procesu adopcyjnego od stycznia. Mam 35 lat i brak dzieci. We wcześniejszych cyklach progesteron był w normie, w zasadzie tylko ta prolaktyna i d nieprawidłowe. Otrzymałam nawet skierowanie na sprawdzenie drożności jajowodów ale ciężko było mi się do tego zebrać. A co do obliczeń owulacji w tym cyklu, to raczej na czuja, poprzez sluz i klucie również lewego jajnika.
Luna88
Fanka BB :)
Bardziej miarodajna byłaby beta. Mi testy kilka dni wychodziły bladziochy a dopiero po tygodniu konkretne kreski. Trzymam kciuki żeby to była jednak zdrowa wczesna ciążaU mnie kreska tako samo blada jak wczoraj, test tej samej firmy, więc raczej nic z tego nie będzie. Powtórzę jeszcze jutro.
W okolicach 10, trochę ponad. Jeśli teraz poleci @ spróbuję udać się na badanie drożności w grudniu, będę miała więcej czasu żeby się przygotować.Progestwron był ok czyli ile wynosił. Co do drożności to może być i tu problem i wtedy nie ma szans naturalnie a może wystarczy tylko udrożnić. Nasienie badane?
reklama
Nel331
Fanka BB :)
Lekarz powiedział, ze jestem przebadana, badania hormonalne ok, jajowody groźne, owu potwierdzona, a nie pyka. Męża badania tez super. Zostało mi jeszcze chyba tylko zrobienie tych badań immunologicznych o których tutaj pisały dziewczyny ( nie pamietam kto)Czemu nie uda się naturalnie? Ja mimo tylu lat endometriozy zaszłam 3 razy w 1 cyklu. Oczywiście zależy to od tego czy jajowody drożne. Plus czy nie ma innych przczyn bo jeśli jajeczko może dostać się do macicy to endometrioza nie jest tu przeszkodą.
Podziel się: