reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

12dpo, 5 dni po tym kłuciu jajnika. Spróbuję zrobić test jutro z samego rana jeśli nie dostanę @. Brzuch trochę boli jak na okres ale póki co zupełnie biało.

reklama
Od zagnieżdżenia beta pojawia się w ciągu 24-48h. Jaki masz progesteron po owulacji? Owu w ogole potwierdzona?
Właśnie w tym cyklu nic nie sprawdzałam, odpuściliśmy totalnie, myśląc nawet o rozpoczęciu procesu adopcyjnego od stycznia. Mam 35 lat i brak dzieci. We wcześniejszych cyklach progesteron był w normie, w zasadzie tylko ta prolaktyna i d nieprawidłowe. Otrzymałam nawet skierowanie na sprawdzenie drożności jajowodów ale ciężko było mi się do tego zebrać. A co do obliczeń owulacji w tym cyklu, to raczej na czuja, poprzez sluz i klucie również lewego jajnika.

Właśnie w tym cyklu nic nie sprawdzałam, odpuściliśmy totalnie, myśląc nawet o rozpoczęciu procesu adopcyjnego od stycznia. Mam 35 lat i brak dzieci. We wcześniejszych cyklach progesteron był w normie, w zasadzie tylko ta prolaktyna i d nieprawidłowe. Otrzymałam nawet skierowanie na sprawdzenie drożności jajowodów ale ciężko było mi się do tego zebrać. A co do obliczeń owulacji w tym cyklu, to raczej na czuja, poprzez sluz i klucie również lewego jajnika.
Progestwron był ok czyli ile wynosił. Co do drożności to może być i tu problem i wtedy nie ma szans naturalnie a może wystarczy tylko udrożnić. Nasienie badane?

Progestwron był ok czyli ile wynosił. Co do drożności to może być i tu problem i wtedy nie ma szans naturalnie a może wystarczy tylko udrożnić. Nasienie badane?
W okolicach 10, trochę ponad. Jeśli teraz poleci @ spróbuję udać się na badanie drożności w grudniu, będę miała więcej czasu żeby się przygotować.

reklama
Czemu nie uda się naturalnie? Ja mimo tylu lat endometriozy zaszłam 3 razy w 1 cyklu. Oczywiście zależy to od tego czy jajowody drożne. Plus czy nie ma innych przczyn bo jeśli jajeczko może dostać się do macicy to endometrioza nie jest tu przeszkodą.
Lekarz powiedział, ze jestem przebadana, badania hormonalne ok, jajowody groźne, owu potwierdzona, a nie pyka. Męża badania tez super. Zostało mi jeszcze chyba tylko zrobienie tych badań immunologicznych o których tutaj pisały dziewczyny ( nie pamietam kto)

Do góry