reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

35 lat. Starania w zasadzie od roku. W 8dpo klucie lewego jajnika w zasadzie całą noc i poranak. Pierwszy raz czułam coś takiego. Okres spóźnia się już 1 dzień. Mam krótkie cykle więc chyba za wcześnie na test. Czuję brzuch jak na okres ale póki co biało. Wczoraj zrobiło mi się niedobrze w aucie i dziś rano po śniadaniu, częściej siusiam ale nie jest to jakieś parcie na pęcherz. Ech...oby się udało. Jeśli nie dostanę @to spróbuję zrobić test za dwa dni.
Hej. A ile u ciebie trwa faza lutealna? Bo jeśli jesteś 8 dpo a okres spoznia sie dzien to wychodzi tylko 7 dni. Sprawdzalas czy na pewno tą owulację masz? Minimum tej fazy to 10 dni, poniżej jest już to nieprawidłowe. Jak u ciebie progesteron?

reklama

Załączniki

• cca7a935-6a08-4baa-944f-26179db5f5d4.jpg
    cca7a935-6a08-4baa-944f-26179db5f5d4.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 72
Hej. A ile u ciebie trwa faza lutealna? Bo jeśli jesteś 8 dpo a okres spoznia sie dzien to wychodzi tylko 7 dni. Sprawdzalas czy na pewno tą owulację masz? Minimum tej fazy to 10 dni, poniżej jest już to nieprawidłowe. Jak u ciebie progesteron?
11 dni. Dziś jest 12 i nic. A po tym kłuciu jajnika (nadzieja na zagnieżdżenie) minęło 5 dni więc chyba za wcześnie na test. Progesteron w normie. Wcześniej miałam prolaktynę za wysoką ok.26, teraz spadła do 15 i skrajnie niski poziom wit.D, również wzrosła po suplementacji. No nic, za kilka dni się okaże, chyba, że szybciej bo poleci @...

35 lat. Starania w zasadzie od roku. W 8dpo klucie lewego jajnika w zasadzie całą noc i poranak. Pierwszy raz czułam coś takiego. Okres spóźnia się już 1 dzień. Mam krótkie cykle więc chyba za wcześnie na test. Czuję brzuch jak na okres ale póki co biało. Wczoraj zrobiło mi się niedobrze w aucie i dziś rano po śniadaniu, częściej siusiam ale nie jest to jakieś parcie na pęcherz. Ech...oby się udało. Jeśli nie dostanę @to spróbuję zrobić test za dwa dni.
U mnie była taka sama sytuacja. Kłucie cały dzień w 8dpo, przeszło dopiero koło 21 czyli ponad 12h i 2 dni później test dodatni 🙂 ile dzisiaj jesteś dpo?

Dziewczyny myślicie że starania i szczepienie w jednym to głupi pomysł??
Nie ale osobiście nie starałam się w cyklu gdzie przyjęłam 2 dawkę. 1 dawkę miałam 25.08 a 2 dawkę 16.10 i starania zaczynamy dopiero teraz na dniach tylko czekam aż @ w końcu przyjdzie. Jak na złożć wybrała sobie pewnie to +2dni a nie -2 w cyklu 😆

11 dni. Dziś jest 12 i nic. A po tym kłuciu jajnika (nadzieja na zagnieżdżenie) minęło 5 dni więc chyba za wcześnie na test. Progesteron w normie. Wcześniej miałam prolaktynę za wysoką ok.26, teraz spadła do 15 i skrajnie niski poziom wit.D, również wzrosła po suplementacji. No nic, za kilka dni się okaże, chyba, że szybciej bo poleci @...
Już test Ci wyjdzie jeśli to była implantacja. Beta się wytwarza 48h po zagniezdzeniu. Ja bym zaryzykowała 🙂

Od zagnieżdżenia beta pojawia się w ciągu 24-48h. Jaki masz progesteron po owulacji? Owu w ogole potwierdzona?

reklama
Do góry