reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

35 lat. Starania w zasadzie od roku. W 8dpo klucie lewego jajnika w zasadzie całą noc i poranak. Pierwszy raz czułam coś takiego. Okres spóźnia się już 1 dzień. Mam krótkie cykle więc chyba za wcześnie na test. Czuję brzuch jak na okres ale póki co biało. Wczoraj zrobiło mi się niedobrze w aucie i dziś rano po śniadaniu, częściej siusiam ale nie jest to jakieś parcie na pęcherz. Ech...oby się udało. Jeśli nie dostanę @to spróbuję zrobić test za dwa dni.
Hej. A ile u ciebie trwa faza lutealna? Bo jeśli jesteś 8 dpo a okres spoznia sie dzien to wychodzi tylko 7 dni. Sprawdzalas czy na pewno tą owulację masz? Minimum tej fazy to 10 dni, poniżej jest już to nieprawidłowe. Jak u ciebie progesteron?

reklama

Załączniki

• cca7a935-6a08-4baa-944f-26179db5f5d4.jpg
    cca7a935-6a08-4baa-944f-26179db5f5d4.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 74
Hej. A ile u ciebie trwa faza lutealna? Bo jeśli jesteś 8 dpo a okres spoznia sie dzien to wychodzi tylko 7 dni. Sprawdzalas czy na pewno tą owulację masz? Minimum tej fazy to 10 dni, poniżej jest już to nieprawidłowe. Jak u ciebie progesteron?
11 dni. Dziś jest 12 i nic. A po tym kłuciu jajnika (nadzieja na zagnieżdżenie) minęło 5 dni więc chyba za wcześnie na test. Progesteron w normie. Wcześniej miałam prolaktynę za wysoką ok.26, teraz spadła do 15 i skrajnie niski poziom wit.D, również wzrosła po suplementacji. No nic, za kilka dni się okaże, chyba, że szybciej bo poleci @...

35 lat. Starania w zasadzie od roku. W 8dpo klucie lewego jajnika w zasadzie całą noc i poranak. Pierwszy raz czułam coś takiego. Okres spóźnia się już 1 dzień. Mam krótkie cykle więc chyba za wcześnie na test. Czuję brzuch jak na okres ale póki co biało. Wczoraj zrobiło mi się niedobrze w aucie i dziś rano po śniadaniu, częściej siusiam ale nie jest to jakieś parcie na pęcherz. Ech...oby się udało. Jeśli nie dostanę @to spróbuję zrobić test za dwa dni.
U mnie była taka sama sytuacja. Kłucie cały dzień w 8dpo, przeszło dopiero koło 21 czyli ponad 12h i 2 dni później test dodatni 🙂 ile dzisiaj jesteś dpo?

Dziewczyny myślicie że starania i szczepienie w jednym to głupi pomysł??
Nie ale osobiście nie starałam się w cyklu gdzie przyjęłam 2 dawkę. 1 dawkę miałam 25.08 a 2 dawkę 16.10 i starania zaczynamy dopiero teraz na dniach tylko czekam aż @ w końcu przyjdzie. Jak na złożć wybrała sobie pewnie to +2dni a nie -2 w cyklu 😆

11 dni. Dziś jest 12 i nic. A po tym kłuciu jajnika (nadzieja na zagnieżdżenie) minęło 5 dni więc chyba za wcześnie na test. Progesteron w normie. Wcześniej miałam prolaktynę za wysoką ok.26, teraz spadła do 15 i skrajnie niski poziom wit.D, również wzrosła po suplementacji. No nic, za kilka dni się okaże, chyba, że szybciej bo poleci @...
Już test Ci wyjdzie jeśli to była implantacja. Beta się wytwarza 48h po zagniezdzeniu. Ja bym zaryzykowała 🙂

Od zagnieżdżenia beta pojawia się w ciągu 24-48h. Jaki masz progesteron po owulacji? Owu w ogole potwierdzona?

reklama
Do góry