reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

My również staramy się z mężem o 3 dzieciątko. Mamy już dwie córeczki 3 i 1,5 roku i marzy nam się jeszcze jeden szkrab. Oczywiście też mam strach o przebieg ciąży jeśli się uda i te wszystkie szpitalne przejścia na końcu, ale wszystko do przeżycia, najważniejsze by było zdrowe i donosić do końca. Od początku chcieliśmy mieć dużą rodzinę i dążymy do tego. Mamy odpowiednie warunki mieszkalne, teraz tylko kwestia tego czy się uda i kiedy

reklama
Część dziewczyny. Mogę dołączyć ? Mam na imię Kasia. Mam 33 lata i dwoje dzieci. Córkę 6 lat i synka 4 latka. W głowie mi siedzi ciągle kolejna ciąża. Cale lato o tym myślałam. Puki co mega remont domu więc mieszkamy u rodziców w jednym pokoju więc starania się odkładają w czasie. Ale ta myśl mnie mnie opuszcza. Choć wątpliwości też oczywiście są. Bardzo często rozważam za i przeciw. Wspomnienia z ciąż i porodów wracają. Dziwnie bo wiem jak było ciężko a w głowie same pozytywy😁 nie umiem tego opisać. Z jednej strony po co mi te wymioty i nie przespane noce, a z drugiej nic się nie liczy tylko, ale było by fajnie. Mąż by chciał. Jego marzenie to 4 dzieci. Rodzina moja uważa że 3 to przegięcie - na jakieś próby rozmów dowiadywałam się że oszalałam. Ale ja tam wiem swoje. Dom rozbudowany, wykończenia w trakcie i głowa pełna marzeń. Dzieciaki mam super kochane i grzeczne przyjmą z radością rodzeństwo. Jest tutaj mama starająca się o trzecie ? Co myślicie 🥰🤯
Nie przejmuj się innymi. Chcecie mieć kolejne dziecko to działajcie, innym nic do tego.

Dziewczyny mierzycie temperaturę? Czy rzeczywiście ma to odzwierciedlenie z pozytywnym testem. Tzn czy zawsze podwyższona to ciąża czy jeśli utrzymuje się 36,6 to 100% ciąży niema. No i gdzie ją mierzycie pacha, pochwa?

Nie mam pojecia. Nie mialam nigdy zapalenia dziasel. Od porodu szlak trafil moje zęby. Nigdy zadnych problemow a teraz to co przez rok sie dzieje to dramat jakis. Nie wiem jakie podloze moglo by miec. Ciagle mam jakies infekcje jak nie jedna to druga no dosc mam juz 😭 w tym roku jestem po okolo 6 antybiotykach aktualnie
Kurde a nie masz kamienia na zębach?
Moze zwykła higienizacja by pomogła? Czasami od osadu i kamieni mogą się takie stany zapalne robić..:/
Musi gdzieś być jakaś przyczyna i skoro antybiotyk nie działa to może nich zrobi wymaz z jamy ustnej jeszcze?

Próbowałaś kiedyś płukać naparem z szalwi?
Nie takimi kupionymi tylko susz się kupuje zaparza i pluka…

Kurde a nie masz kamienia na zębach?
Moze zwykła higienizacja by pomogła? Czasami od osadu i kamieni mogą się takie stany zapalne robić..:/
Musi gdzieś być jakaś przyczyna i skoro antybiotyk nie działa to może nich zrobi wymaz z jamy ustnej jeszcze?

Próbowałaś kiedyś płukać naparem z szalwi?
Nie takimi kupionymi tylko susz się kupuje zaparza i pluka…
Nie mam kamienia, mialam miesiac temu jakies czyszczenie jamy ustnej, usowanie kamienia i nakładała mi jakieś zele czy cos nie wiem nawet ja tylko placilam 😂
Nie wiedzialam ze taki wymaz robią 😱 zobaczymy co dzis mi powie. Na 11.30 mam wizyte

Dziewczyny mierzycie temperaturę? Czy rzeczywiście ma to odzwierciedlenie z pozytywnym testem. Tzn czy zawsze podwyższona to ciąża czy jeśli utrzymuje się 36,6 to 100% ciąży niema. No i gdzie ją mierzycie pacha, pochwa?

Ja mierzę w ustach bo tak mi najwygodniej, mam specjalny termometr owulacyjny. Mierzę zawsze o tej samej porze, jeszcze w łóżku od razu po przebudzeniu. I zgadza mi się to z testami owulacyjnymi. W tym miesiącu chodzę jeszcze na monitoring do ginekologa

W pochwie najlepiej po wstaniu rano o tej samej porze każdego dnia. Wszystko zależy od tego jaka jest twoja podstawowa temperatura na okres zazwyczaj spada po przecinku w ciąży utrzymuje sie na podstawowej albo nieco wyżej. Ciężko sie nią sugerować jesli chodzi o wyznacznik wczesnej ciąży. Ja mialam msc temu wysoką a po chwili dostalam okres 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

reklama
W pochwie najlepiej po wstaniu rano o tej samej porze każdego dnia. Wszystko zależy od tego jaka jest twoja podstawowa temperatura na okres zazwyczaj spada po przecinku w ciąży utrzymuje sie na podstawowej albo nieco wyżej. Ciężko sie nią sugerować jesli chodzi o wyznacznik wczesnej ciąży. Ja mialam msc temu wysoką a po chwili dostalam okres 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

O tak, zgadzam się - zmierzenie sobie randomowo temperatury i stwierdzenie ooo może ciąża bo mam 37 nie oznacza nic. U mnie np. w sobotę był mega skok, ale obstawiam ... grypę żołądkową a nie owulację czy ciążę :p

Do góry