reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Według mnie nie. No chyba, że uważa że owulacji po prostu nie było stąd niski progesteron. Nie ma szans na utrzymanie ciąży z tym 1,9 - min.10
A ja w ogóle po swojej historii jestem przeczulona i będę dążyła do min. 25
Jak będziesz dążyła do 25?

Bo przecież sztuczne podniesienie progesteronu nijak wpłynie na jej umiejscowienie, nijak też wpłynie na naturalny poziom.

reklama
Nie no stymulacja normalna - najpierw coś na wzrost, potem zastrzyk na pęknięcie i potem luteina :D więc w sumie normalne dla osób, które tej symulacji potrzebują. Ale pomysł jest dziwny - bo ja w teorii nie jestem osobą, która tego potrzebuje - bo przecież swoje owulacje kończące się ciążą mam. A to że 3 razy w roku to inna kwestia ;)
Myślę że tak rzadkie owulacje to już powód do stymulacji jak najbardziej

To zmienię lekarza chyba i tez będę nalegać na ten progesteron 🤦‍♀️ Irytuje mnie to ze w tym miesiącu byłam 2 razy i nic się nie dowiedziałam i wizyta po 400 żeby chociaż coś przepisała a ona nic 🤦‍♀️
Jeśli to pierwsza taka sytuacja i monitoring to lekarz ma racje - cykl mógł być bezowulacyjny z wchłonięciem komórki jajowej , komórka jajowa słabej jakości - dlatego lekarze nie powinni generalnie stawiać diagnozy i leczyć po mniej niż 3 monitoringach.

Jeśli to pierwsza taka sytuacja i monitoring to lekarz ma racje - cykl mógł być bezowulacyjny z wchłonięciem komórki jajowej , komórka jajowa słabej jakości - dlatego lekarze nie powinni generalnie stawiać diagnozy i leczyć po mniej niż 3 monitoringach.
Dziś dostałam @ 4dni za wcześnie cykl trwał 22dni 🤦‍♀️ Odkąd się staramy takie mam niespodzianki z @ wcześniej miałam jak w zegarku 27-28dni 🤦‍♀️ Pewnie dlatego taki niski progesteron w środę wyszedł

My jednak stwierdziliśmy, że działamy w tym cyklu. Może właśnie on nam jest pisany...raczej nie mam nadzieji, że się uda no ale to ostatni przed laparoskopią także próbujemy 😊
Do laparo zostało już tylko 34 dni 😄
No i udało mi się zwiększyć mwtforminę do tej dawki 1500 bez efektów ubocznych. Po prostu przez prawie 2 tygodnie brałam połówkę tej dołożonej tabletki a nie od razu całą. Niby dietetyczka mi mówiła, że tak się nie robi bo ta tabletka wtedy wcale nie działa ale patrząc na objawy mam zupełnie inne zdanie. Na poczatku jak do tego 1000 wprowadzilam polowke 500 to mialam przez jakies 3 dni lekką biegunke potem przeszlo i jak weszlam 2 dni temu na pelna dawke to juz 0 skutkow ubocznych a jak zaczelam od razu z grubej rury tą dawką 1500 to mialam problemy jelitowe i jeszcze do tego mdlosci...takze ze swojej strony uwazam ze jednak duzo robi takie dzielenie dawki mimo, że niby "nie wolno"

Ten z dołu z dziś. 11 dc...
Chyba bedzie na wieczór pik 😳
Dość nieźle mi ta metformina przyśpiesza owulację a za tym i skraca cykl. Ale lutealna jest 15 dniowa od piku przynajmniej także jest ok.

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1647069737112_6908311186651808453.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1647069737112_6908311186651808453.jpeg
    115 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Do góry