reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Bierzesz jakieś leki na zwiększenie progesteronu ?

Nie biorę - bo nie mogę zajść w ciąże przez 6 miesięcy
Ale przy mojej CP miałam progesteron 7 dni po owu 14, potem oscylował właśnie tam po między 15-20. A podobno progesteron powyżej 25 wyklucza CP więc wolę następnym razem (za te pół roku) wyższy niż niższy.

Ale ja w ogóle mam dziwny pomysł na symulację i będę próbowała cisnąć na to lekarza. Zobaczymy czy się uda

reklama
Ale przy mojej CP miałam progesteron 7 dni po owu 14, potem oscylował właśnie tam po między 15-20. A podobno progesteron powyżej 25 wyklucza CP więc wolę następnym razem (za te pół roku) wyższy niż niższy.

Ale ja w ogóle mam dziwny pomysł na symulację i będę próbowała cisnąć na to lekarza. Zobaczymy czy się uda
To zmienię lekarza chyba i tez będę nalegać na ten progesteron 🤦‍♀️ Irytuje mnie to ze w tym miesiącu byłam 2 razy i nic się nie dowiedziałam i wizyta po 400 żeby chociaż coś przepisała a ona nic 🤦‍♀️

Podziel się tym pomysłem

To zmienię lekarza chyba i tez będę nalegać na ten progesteron 🤦‍♀️ Irytuje mnie to ze w tym miesiącu byłam 2 razy i nic się nie dowiedziałam i wizyta po 400 żeby chociaż coś przepisała a ona nic 🤦‍♀️
Nie ma sensu brac progesteronu jesli nie masz stwierdzonej niedomogi. Twoj progesteron jest tak niski bo raczej na pewno nie bylo owulacji wiec oczywiste bedzie ze progesteron nie wzrosnie. Generalnie najpierw trzeba potwierdzic owulacje monitoringiem aby stwierdzic ze progesteron jest niski bo jest niedomoga a nie niski bo owulacji nie bylp.

Podziel się tym pomysłem

Nie no stymulacja normalna - najpierw coś na wzrost, potem zastrzyk na pęknięcie i potem luteina :D więc w sumie normalne dla osób, które tej symulacji potrzebują. Ale pomysł jest dziwny - bo ja w teorii nie jestem osobą, która tego potrzebuje - bo przecież swoje owulacje kończące się ciążą mam. A to że 3 razy w roku to inna kwestia ;)

B
Trzeba jednak pamiętać, że in vitro jest też po prostu w Polsce bardzo drogie. Będzie grupa osób, której po prostu nie będzie na to stać, albo na kilka transferów. Bo też nie oszukujmy się nie musi się zawsze od razu udać. Z tego co mówi google to jedna procedura to ok. 12 tys. - a średnie zarobki w Polsce to 4240zł netto
Kto tyle zarabia? 😆 Z pewnością nie jest to srednia tylko wyzsze zarobki więc zgadzam sie, in vitro strasznie drogie

B
Kto tyle zarabia? 😆 Z pewnością nie jest to srednia tylko wyzsze zarobki więc zgadzam sie, in vitro strasznie drogie

Jest to średnia ze strony GUS - przeciętne wynagrodzenie w 2021r. to 5662,53zł brutto. No ja tego nie ustalam :D Jest ono określane na podstawie art. 20 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 2021 r. poz. 291, z późn. zm. 1)). 🤷‍♀️

Jest to średnia ze strony GUS - przeciętne wynagrodzenie w 2021r. to 5662,53zł brutto. No ja tego nie ustalam :D Jest ono określane na podstawie art. 20 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 2021 r. poz. 291, z późn. zm. 1)). 🤷‍♀️
U internecie masakrycznie kłamią. Pamietam jak gdzies mowili ile niby pielegniarki zarabiaja a moja mama jest pielegniarka i sie az zasmiala. Ludzie w to wierza niestety a wiekszosc osob nawet takich wyplat nie widziala. Mama akurat pensje ma super ale pracuje w 3 szpitalach i na prawde duzo pracuje a tam podawali pensje za normalny etat pielegniarki

U internecie masakrycznie kłamią. Pamietam jak gdzies mowili ile niby pielegniarki zarabiaja a moja mama jest pielegniarka i sie az zasmiala. Ludzie w to wierza niestety a wiekszosc osob nawet takich wyplat nie widziala. Mama akurat pensje ma super ale pracuje w 3 szpitalach i na prawde duzo pracuje a tam podawali pensje za normalny etat pielegniarki

Nie sądzę, żeby GUS kłamał. Po prostu to statystyka, którą zawyża taka jedna osoba zarabiająca 120 tys. :)

No i musicie pamiętać, że ja mieszkam w Warszawie ;) tu położna do porodu na NFZ bierze 3 tys ;)

reklama
Do góry