reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziewczyny byłam dziś u gin z wynikiem progesteronu 7dni po owulacji (1,9) pow ze niziutki ale nic w sumie nie przepisała pow ze jakieś niby ciałko żółte jest ale coś jej nie pasuje endometrium tez nie wyglada jak na to ze za 5dni @ i w sumie nie wiem co myslec 🤷‍♀️ Zaproponowała w następnym cyklu monitoring i zastrzyk na pęknięcie ale czy ma sens bez podniesienia progesteronu ?

Dziewczyny byłam dziś u gin z wynikiem progesteronu 7dni po owulacji (1,9) pow ze niziutki ale nic w sumie nie przepisała pow ze jakieś niby ciałko żółte jest ale coś jej nie pasuje endometrium tez nie wyglada jak na to ze za 5dni @ i w sumie nie wiem co myslec 🤷‍♀️ Zaproponowała w następnym cyklu monitoring i zastrzyk na pęknięcie ale czy ma sens bez podniesienia progesteronu ?

Według mnie nie. No chyba, że uważa że owulacji po prostu nie było stąd niski progesteron. Nie ma szans na utrzymanie ciąży z tym 1,9 - min.10
A ja w ogóle po swojej historii jestem przeczulona i będę dążyła do min. 25

Nie musi studiów kończyć :D
Prawda taka, że chciałam iść na lekarza ale się zakochałam i porzuciłam marzenia...trzeba było wyjechać do innego miasta na studia. Zaczęłam więc to co najbardziej mnie ciekawiło w moim rodzinnym mieście więc zostałam pedagogiem...przynajmniej w ankietach moge zaznaczyc wyksztalcenie wyzsze...to jedyne do czego jest mi chyba przydatne aktualnie 🤦‍♀️

Generalnie ten progesteron to wskazuje, że owulacji to nawet nie było.
Monitoring to dobra opcja. Może faktycznie pęcherzyk nie pękł stąd i niski progesteron. Dziwi mnie stwierdzenie niby ciałka żółtego bo szczerze wątpię, że przy takim progu to tam jakiekolwiek mogło być

Generalnie ten progesteron to wskazuje, że owulacji to nawet nie było.
Monitoring to dobra opcja. Może faktycznie pęcherzyk nie pękł stąd i niski progesteron. Dziwi mnie stwierdzenie niby ciałka żółtego bo szczerze wątpię, że przy takim progu to tam jakiekolwiek mogło być
No właśnie niby polecana pani doktor w klinice a nie dowiedziałam się nic 🤦‍♀️ Jedynie zaproponowała ten zastrzyk w następnym cyklu i jakbyśmy chcieli inseminacje ze względu na prace męża 🤦‍♀️

reklama
Do góry