reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
I rozumiem że można mieć obiekcje co do invitro ale argument nie bo nie mnie nie przekonuje...
ja w procedury też Się nie chce zagłębiać póki co...gdybym tylko miała pewność że in vitro Się powiedzie to byłabym skłonna dac każda kwotę...ale tej pewności mi nikt nie zagwarantuje niestety dlatego o tym nie myślę na razie, ale nie wykluczam...

ja w procedury też Się nie chce zagłębiać póki co...gdybym tylko miała pewność że in vitro Się powiedzie to byłabym skłonna dac każda kwotę...ale tej pewności mi nikt nie zagwarantuje niestety dlatego o tym nie myślę na razie, ale nie wykluczam...
Mnie zaciekawił temat tych zarodków do adopcji.. muszę się dowiedzieć co i jak bo nie da mi to spokoju.

W google ;)
Wiadomo, że to statystyki. Wiadomo, że jeden będzie zarabiał miesięcznie 2363zł netto - czyli najniższą krajową, a inny 120 000zł netto ;) (nie, nie biorę tej sumy z sufitu znam osoby, które tyle zarabiają) - po prostu pokazuję, że przeciętego Polaka nie stać na in vitro od tak sobie. A w wielu krajach jest ono za darmo np. we Francji
Gdzie te osoby pracują, że tyle zarabiają i to w polsce 🤯😵‍💫
Jeszcze mam czas zmienić branżę, jestem młoda 🤣🤣🤣

O czym ty mówisz ? 😱 powiem szczerze, ze nawet się tak nie zaglebialam w ten temat…
W Polsce po udanym invitro, mając z niego dzieci i nie chcąc korzystać dalej nie masz możliwości decyzji co dalej z zarodkami które zostały. Po 20 latach (tu sprawdź bo nie jestem pewna) mają byc przekazane do adopcji parom bezpłodnym.

W każdym cywilizowanym kraju można je po prostu zutylizować ale u nas jak wiadomo, życie poczęte jest ważniejsze od czegokolwiek innego.

W Polsce po udanym invitro, mając z niego dzieci i nie chcąc korzystać dalej nie masz możliwości decyzji co dalej z zarodkami które zostały. Po 20 latach (tu sprawdź bo nie jestem pewna) mają byc przekazane do adopcji parom bezpłodnym.

W każdym cywilizowanym kraju można je po prostu zutylizować ale u nas jak wiadomo, życie poczęte jest ważniejsze od czegokolwiek innego.
No to ja już widzę nastawienie mojego męża jak się o tym dowie
Chociaż sama póki co jeszcze tego nie przetrawiłam..

reklama
Do góry