reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej. My też zaczęliśmy starania, na razie bez spiny. Mierze tylko temperaturę, ale robię to już długo, więc tak się przyzwyczaiłam, że nawet nie myślę o tym. Teraz mam drugi cykl staran, w poprzednim przed okresem wyszedł cień cienia, ale 2 dni po terminie przylazła @. Mam niedoczynność tarczycy i hashi. Ostatnie tsh miesiac temu to 3.17, zwiększyłam dawkę euthyroxu. Czy któraś z Was ma niedoczynnosc? Przy jakim tsh jest łatwiej zajść w ciążę i ja donosić?
Ja mam tą chorobę. 20.04 miałam 0.41 biorę dawke od kilku lat 150 dzisiaj mam kontrolne badania. Mówią że przy staraniach 1-1.5 najlepiej bo w ciąży jeszcze lubi skakac. Byłam 5 razy w ciąży ale niestety żadnej nie donosiłam. 2 i 3 ciąży miałam wynik tsh 10 i 13 [emoji50]

reklama
Każdej niepewnej co do cykli koleżance ostatnio polecam badać progesteron między 20-23 dc, przynajmniej upewni się, że ma owulacje [emoji846] a jak nie ma, to przynajmniej wie, że musi działać [emoji6] jakby mi to podpowiedział ktoś od razu, to bym szybciej wylądowała u gina [emoji106]
Te dni cyklu nie u każdego się sprawdza bo nie każda ma cykle 28-30 dniowe. Są cykle dłuższe i krótsze

Te dni cyklu nie u każdego się sprawdza bo nie każda ma cykle 28-30 dniowe. Są cykle dłuższe i krótsze
Tak, tak, ja odnoszę się tylko do kobiet z regularnymi cyklami 🙂 27-30 dniowymi
Jak któraś robii testy owulacyjne i ma nieregularne, to ofc 7 dni po domniemanej owu 😉

Moje cykle od zawsze były regularne dzięki Bogu. 26-27 dniowe, ale na przełomie 2019 i 2020 miałam bardzo dużo stresu w pracy i nerwówka ogólnie była ogromna, do tego więcej nocnych zmian... Wtedy pierwszy raz cykl mi zeswirowal, w grudniu 23dc, styczeń 25dc, w lutym chyba 29dc, a potem już spowrotem wróciłam na 'dobre tory' 🤞

Tak, tak, ja odnoszę się tylko do kobiet z regularnymi cyklami [emoji846] 27-30 dniowymi
Jak któraś robii testy owulacyjne i ma nieregularne, to ofc 7 dni po domniemanej owu [emoji6]

Moje cykle od zawsze były regularne dzięki Bogu. 26-27 dniowe, ale na przełomie 2019 i 2020 miałam bardzo dużo stresu w pracy i nerwówka ogólnie była ogromna, do tego więcej nocnych zmian... Wtedy pierwszy raz cykl mi zeswirowal, w grudniu 23dc, styczeń 25dc, w lutym chyba 29dc, a potem już spowrotem wróciłam na 'dobre tory' [emoji1696]
Ja od 5dc robię testy owu i ciągle negatywne mimo że 34dc dzisiaj[emoji2957] nawet nie wiem czy ja miałam czy nie. 28dc miałam jakieś 3-4 plamki krwi ale na tym się skończyło. Nawet nie wiem co to było.

Ale ci zazdroszczę tych regularnych cykli[emoji854]

Mloda, Myślisz że niedoczynność mogła być przyczyną poronień? Ja już mam dwoje dzieci, ale problemy z tarczycą zaczęły się po porodzie, dokładnie nie wiem kiedy.

Mloda, Myślisz że niedoczynność mogła być przyczyną poronień? Ja już mam dwoje dzieci, ale problemy z tarczycą zaczęły się po porodzie, dokładnie nie wiem kiedy.
U mnie był powód tarczyca i epilepsja tych dwuch ciaz. Pierwsza ciąża była biochemiczna 4 ciąża bezzarodkowa a teraz w kwietniu poszło coś nie tak i pęcherzyk ciążowy się wchlonal.

Hej, witam się z Wami gorąco :)
Mam już 5 letnią córkę :)
Jestem w drugim cyklu starań.
Mamy o tyle utrudnioną sytuację,że mąż jest po operacji usunięcia jądra ze wzgledu na nowotwór
Cykle mam regularne, testy owu od 2 dni pozytywne ;D

Ja również witam sie z Wami :)
Niestety cykle ciagle w rozsypce . Aktualnie mam 40 dzień cyklu i nadal @ nie widać ... I jak tu się starać ?

reklama
Do góry