reklama
Witam was wszystkieod jakiegoś maja czytam was nagminnie ale jakoś nie miałam odwagi napisać.Chciałam się przywitać. Mam dwie cudne córki jedna 3 lata za miesiąc druga w maju rok skończyła. Mam 29 lat i zaczęliśmy starania teraz drugi cykl. @ ma przyjść w czwartek ale od półtora tyg podbrzusze mnie strasznie boli. Nie nakręcam się bo w tamtym miesiącu miałam tak samo i mi się spóźniła dzień.Kto jeszcze testuje ze mną? Pozdrawiam
Prywatnie i cieszę się z tej decyzji też się stresowałam i nie wiedziałam jak to zniosę bólowo, ale było naprawdę ok. Samo badanie błyskawiczne. Podobno mam bardzo, bardzo wąską szyjkę i z normalnym hsg mogłoby być ciężko (średnio słuchałam, bo byłam otumaniona po badaniu i skupiałam się na tym, że wynik ok). Nie jest to nic przyjemnego, ale odczułam to jak silniejszy ból okresowy, więc spokojnie do przeżycia. Więcej nerwów niż to warteJak wrażenia po hsg, mnie chyba też czeka to badanie niebawem. Robilas je prywatnie czy na nfz? Jakos sie boje tego badania
M_P_90
Fanka BB :)
A sprawdza temp na pewno w tych samych godzinach? U mnie nigdy nie było tak, że po skoku temp mi spadała tak szybko...spadek miałam dopiero przed @ jeśli nie zaszłam w ciążę, ale to następowało jakieś 2-3 dni przed, a nie 2-3 dni po owu...ciezko mi to zinterpretować, bo to trochę wygląda tak jakby owu była, ale tuż przed @...nie spotkałam sie nigdy z czymś takim, także nie pomoge niestetyDlatego napisalam,ze dni plodne miala napewno. Teraz zaczela testy robic dopiero od 14dc, ale w 8 dc miala temperature 36.42,w 9dc 36.95,w 10dc 36.94, w 11dc 37.01, w 12dc 37.05, w 13dc 37.11, w 14dc juz 36. 90 ,15 dc 36.90 i w 16dc 36.89. Zaczela pozno robic testy i nie wie co oznaczal ten skok temperatur, na innym forum dziewczyny pisaly,ze mogla miec owulacje. Poki co testy sa negatywne, ale w 14dc byla jeszcze ciemna kreseczka, pozniej juz prawie niewidoczna. Czy mozliwe,ze jeszcze w tym 14dc miala dni plodne dlatego kreska byla ciemniejsza,a teraz prawie niewidoczne ?Czy mozliwa jest wogole tak szybka owulacja przy nieregularnych @? Miala silny bol jajnika w 12dc. Wczoraj miala delikatne plamienie, ktore utrzymuje sie do dzis- bardzo skape,gdyby nie to,ze bada szyjke to nawet o tym by nie wiedziala Bede wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz
Ale temperatura 37.11 a 36.89 to wcale nie jest spadek. To nadal piękna temp poowulacyjna. Spadek to by był jakby nagle była 36.3 czy 36.5. Ja przed owu mam 36.3-36.4 a po owulacji 36.7-36.9 także nie ma wielkiej różnicy
A sprawdza temp na pewno w tych samych godzinach? U mnie nigdy nie było tak, że po skoku temp mi spadała tak szybko...spadek miałam dopiero przed @ jeśli nie zaszłam w ciążę, ale to następowało jakieś 2-3 dni przed, a nie 2-3 dni po owu...ciezko mi to zinterpretować, bo to trochę wygląda tak jakby owu była, ale tuż przed @...nie spotkałam sie nigdy z czymś takim, także nie pomoge niestety
Olka2729
A jak cenowo wyglada to w twoim miescie? Zastanawiam się na jaką kwotę musze sie przygotować, bo w sumie na ostatniej wizycie z tego wszystkiego nie zapytałam.Prywatnie i cieszę się z tej decyzji też się stresowałam i nie wiedziałam jak to zniosę bólowo, ale było naprawdę ok. Samo badanie błyskawiczne. Podobno mam bardzo, bardzo wąską szyjkę i z normalnym hsg mogłoby być ciężko (średnio słuchałam, bo byłam otumaniona po badaniu i skupiałam się na tym, że wynik ok). Nie jest to nic przyjemnego, ale odczułam to jak silniejszy ból okresowy, więc spokojnie do przeżycia. Więcej nerwów niż to warte
HappyBabyMama
Ja miałam niedawno i mnie nic nie bolało. Popratu leżałam na fotelu. Miałam w szpitalu na nfzJak wrażenia po hsg, mnie chyba też czeka to badanie niebawem. Robilas je prywatnie czy na nfz? Jakos sie boje tego badania
Mooni89
Dziewczyny dzisiejszy test owu pozytywny, czy jeśli sluz płodny miałam w 15dc a teraz 18dc mam już sluz bardziej biały i nie tak rozciągliwy to źle? Badam temp, ale raczej nie biorę pod uwagę bo w zeszłym tygodniu badałam o 7 a teraz mam pierwsze zmiany i badam o 4 więc nieco dziwnie to wychodzi
Załączniki
KiedyPytam
Miałas z jakimś znieczuleniem? Mi lekarka (prywatnie) powiedziała że robi SonoHsg czyli z tą pianka i USG, i że że znieczuleniem bo to taki ból że nie zniosę.Prywatnie i cieszę się z tej decyzji też się stresowałam i nie wiedziałam jak to zniosę bólowo, ale było naprawdę ok. Samo badanie błyskawiczne. Podobno mam bardzo, bardzo wąską szyjkę i z normalnym hsg mogłoby być ciężko (średnio słuchałam, bo byłam otumaniona po badaniu i skupiałam się na tym, że wynik ok). Nie jest to nic przyjemnego, ale odczułam to jak silniejszy ból okresowy, więc spokojnie do przeżycia. Więcej nerwów niż to warte
reklama
K
Katijah
Gość
Ja po usunięciu jajowodu mam 2 córki potemTez was rozumiem tez jestem po cp. U mnie pękł już jajowod sammi było zagrożenie życia. Te licze na to ze uda mi się zajść w zdrowa ciaze dobrze ulokowana i urodzę bobaska .