reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dlatego uważam, że podstawą przy badaniach genetycznych to powinien być poziom kwasu foliowego, bo skoro się go nie zbiera i inne wyniki ok, to tez trzeba się zastanowić, czy warto coś zmienić. Ja dlatego zawsze mówię: lekarz do którego mamy zaufanie to podstawa.
A co do stylu życia I czasy w których żyjemy - w 100% się zgadzam! To ma ogromny wpływ !

No ja właśnie zrobiłam jeszcze te badania. U mnie tylko z tym lekarzem jest problem i z tego co wiem to w całym całkiem sporym mieście wszyscy lekarze zalecają zwykły kwas. Mnie mój nawet na badania nie skierowal.

A co do stylu życia to ja też uważam, że się zdrowo odżywiam, biegam, nie mam cukrzycy itp ale chodzi mi o stres ja akurat w pracy mam go dużo o środowisko, zanieczyszczenia, naszpikowane żarcie myślę, że niestety to ma też wpływ.
Skoro ja mam mutacje w wersji homo to zapewne moja mama też, a nie miała problemów z ciążami ani w trakcie tylko to było daaawno temu i życie było trochę inne.

reklama
W szpitalu mi powiedzieli, że mogą tylko pobrać krew na bete i to tyle, nic więcej nie mogą zrobić...to jest tak wcześnie, że nic nie widać i moja wcześniejsza beta dla nich nawet nie oznacza ciąży (mniejsza niż 15 mlU)
Przykro mi [emoji20] następnym razem się uda i będzie wszystko dobrze.

Obyś miała rację [emoji3590] chciałabym chociaż jednego brzdąca który będzie mi się plątał pod nogami płakał po nocach nie dawał spać odpocząć
Ja bardzo was wszystkie podziwiam za podnoszenie się po stratach. Zadko odpisuje ale zawsze jak czytam „poroniłam” to mam łzy w oczach i cholernie ściska serce. Jesteście bardzo silne babeczki. Mam nadIeje ze los wam to wynagrodzi i wszystkie doczekacie się dzieciaczka. Ja czuje się ogromna sczesciara ze mam jednego cudownego synka. Życzę wam z całego serca żebyście już niedługo zaszły w ciaze i donosiły zdrowego bobasa. Młoda a ty jesteś wielka!

W szpitalu mi powiedzieli, że mogą tylko pobrać krew na bete i to tyle, nic więcej nie mogą zrobić...to jest tak wcześnie, że nic nie widać i moja wcześniejsza beta dla nich nawet nie oznacza ciąży (mniejsza niż 15 mlU)
Niestety pewnie ci nie pomogą :( Może to biochemiczna ale pamiętaj ze po takich ciążach często udaje soe zająć w zdrowa ciaze. Jednak trzymam kciuki żeby ciąża się utrzymała. W pon na spokojnie zrób betę

Powiem wam dziewcyzby ze taka niepłodność czy nieotrzymywanie ciąży to jest trudny temat. Zobaczcie na moim
Przykładzie- chodzę do naprawdę dobrych (i drogich) lekarzy w Warszawie. Badam się często. Miesiąc temu niecały miałam robione usg przezpochwowe i cytologię. Cytologia I grupa. Na badaniu Wszytsko ładnie pięknie. Zrobiłam hormony wszystkie ładnie. A przy badaniu drożności wyszedł polip w macicy który działa jak wkładka antykoncepcyjna. Ten polip nie daje objawow (jedyne co to kilka cykli miałam jakieś plamienia w połowie cyklu np jeden dzień i po okresie miewałam brązowe plamienia a wcześniej tego nie było). No i zobaczcie gdybym nie robiła tej drożności to bym się tak bujala z tymi staraniami i wszyscy by mówili No nie wiadomo dlaczego bo jest pani zdrowa wszystko Ok. A cholerny polip zabierałbym mi kolejne miesiące starac i nikt nie wiedziałby dlaczego się nie udaje. Poprostu takie polipy ciężko zobaczyc na zwykłym usg do tego j chodziłam raczej w okolicach owu a wtedy endo jest grubsze i zakrywa takie mankamenty. Tak wiec moje drogie uważam ze nie można chodzic do jednego lekarza i sugerować się tylko nim. Jak się nie udaje czy nie wychodzi to badac się badac i jescE raz badac na wszystkie możliwe strony. Wyrzucają nas drzwiami wchodzimy oknem. Bo niestety Ale lekarz Powie próbujcie a ja mam 33 lata. Teraz mam polip po usunięciu tzreba chwile odczekać cykle mam długie robi się nowy rok i mam 34 lata bo jestem z początku roku. Do tego dochodzą kolejne zagrożenia itp. Dlatego to nasz interes żeby zajść w ciaze i my musimy próbować u różnych lekarzy. Co do mojej ciąży 5 lekarzy ma skrajnie różne podejścia od „niech pani sobie da spokoj to wysoce ryzykowne” przez „tylko in vitro w pani przypadku” po „niech pani się stara nokt pani nie powie jak będzie bo nikt nie zna na to odpowiedzi„. Sory za wywód :) Ale ja nie wierze w gadanie „wrzućcie na luz a się uda”. Jak coś biologicznie przeszkadza to mój luz mnie nie zapłodni :)

Ja bardzo was wszystkie podziwiam za podnoszenie się po stratach. Zadko odpisuje ale zawsze jak czytam „poroniłam” to mam łzy w oczach i cholernie ściska serce. Jesteście bardzo silne babeczki. Mam nadIeje ze los wam to wynagrodzi i wszystkie doczekacie się dzieciaczka. Ja czuje się ogromna sczesciara ze mam jednego cudownego synka. Życzę wam z całego serca żebyście już niedługo zaszły w ciaze i donosiły zdrowego bobasa. Młoda a ty jesteś wielka!
Dziękuję Ci za tak mile słowa[emoji3059][emoji3059] od razu się lepiej na [emoji3590] robi. Napewno się doczekamy ale szkoda że nie możemy przewidzieć kiedy to nastąpi. Ale dla mnie nie ważne najważniejsze aby było zdrowe

34 dc @ brak, zawsze miałam cykle regularne a od ostatniej się coś popsuło. W 33 dc byłam u lekarza zleciła mi badania krwi tsh, cukier, prolaktynę itd (pu roku temu cukier i tsh w normie) test robiłam clerblue i pink w 30 dc wyszedł negatywny. Test owulacyjny wyszedł mi pozytywny w 19 dc i mam głupie myśli ze może to jednak ciąża co sądzicie ?

34 dc @ brak, zawsze miałam cykle regularne a od ostatniej się coś popsuło. W 33 dc byłam u lekarza zleciła mi badania krwi tsh, cukier, prolaktynę itd (pu roku temu cukier i tsh w normie) test robiłam clerblue i pink w 30 dc wyszedł negatywny. Test owulacyjny wyszedł mi pozytywny w 19 dc i mam głupie myśli ze może to jednak ciąża co sądzicie ?
Może dla pewności zrób betę hcg? Albo powtórz test ciążowy w pon lub wt o czułości 10[emoji848]

reklama
Nie właśnie ale kusi mnie zrobić już mężowi nadmienialam ale przy niej nie ma kłopotów z zajściem tylko z utrzymaniem
Niektóre z tych mutacja mogą ale nie muszą się przyczynić. Warto zrobić ja np. Nie przyswajam kwasu foliowego i problem z krzepliwoscia dostałam a acard a potem heparyna. Nie wiem czy to się przyczyniło teraz, ale wolę zapobiegać na przyszłość.

Do góry