reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No i to mi się za granicą podoba że jest darmowe u nas za wszystko liczą i niewiele na NFZ można zrobić wszystko prywatnie.
No to ładnie sobie liczą. U nas 4000euro jedno podejście ale jeśli jesteś mężatką i jesteś ubezpieczona w tej samej kasie chorych co mąż i kobieta nie ma więcej niż 40 a mężczyzna więcej niż 50lat to jest 3 ivf darmowe, 3 iui bez stymulacji darmowe i 3 iui ze stymulacja darmowe i warunek że komórka jajowa i nasienie mężczyzny musi być nasze bo od wdawcy lub dawczyni koszt wynosi 50% a czasami nawet 100%

Super kuchnia! Ja też robiłam 9 m2isiacy temu. Tyle z e Ja remont całego mieszkania. Ale też przenieslismy kuchnie do salonu [emoji4]u mnie robił wszytsko tata więc na wykończeniu zaoszczedzilismy. Ja mam biel z drewnem [emoji173][emoji7] Uwielbiam to połączenie [emoji173][emoji7]
Mam taki układ że ciężko zrobić zdjęcie, lodówka zasłania prawą stronę ale coś tam widać [emoji854] Po lewej jest piekarnik w słupku, drugie zdjęcie jeszcze w trakcie remontu było :) Zobacz załącznik 1139311Zobacz załącznik 1139312

No i to mi się za granicą podoba że jest darmowe u nas za wszystko liczą i niewiele na NFZ można zrobić wszystko prywatnie.
Wiesz są minusy bo jak chce zrobić jakieś badania np sprawdzić poziom wit d3 b12 czy zwykła morfologie to muszę się prosić o skierowanie i nie zawsze je dostaniesz. Ale to są właśnie opłacane składki tutaj i nie zdzierają kasy z ludzi a w Pl odprowadzasz gruba kasę ubezpieczenie a i lekarzom kabzy trzeba napychać.

reklama
No wiadomo że jak są plusy to muszą być i minusy ale jak by nie było nigdy łatwo nie będzie.
Wiesz są minusy bo jak chce zrobić jakieś badania np sprawdzić poziom wit d3 b12 czy zwykła morfologie to muszę się prosić o skierowanie i nie zawsze je dostaniesz. Ale to są właśnie opłacane składki tutaj i nie zdzierają kasy z ludzi a w Pl odprowadzasz gruba kasę ubezpieczenie a i lekarzom kabzy trzeba napychać.

Do góry