reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A jakieś badania robiłaś ? Coś ruszyło ? Jakiś dobry lekarz ???
Co Ty.... Jeszcze długo nie, a potem adopcja...
Tamten wątek padł co? Napisałam jakiś czas temu, ale żadna dziewczyna się nie odezwała .... Chyba pouciekały albo zafasolkowaly i są na innych wątkach. Tu to same nowe babki [emoji14] ale też spoko :D

reklama
Słuchajcie dziewczyny nie wiem czy to tylko u mnie taka historia z badaniem tsh ale może warto sprawdzić. Poszłam do gin z wynikiem tsh które najpierw wynosiło 2.49 robiłam w synevo. Lekarz poprosił abym powtórzyła wynik ale w innym miejscu niż synevo bo wielokrotnie wychodzi zawyżone tsh. Zrobiłam więc ponownie i w synevo i w diagnostyce. I tu uwaga wynik z synevo 2.54 a w diagnostyce 1.4 [emoji849] i bądź tu mądra. Może warto sprawdzić w innym laboratorium.
Hej dziewczyny dziś 9 dzień cyklu, robiłam dziś badania krwi moczu i tarczycy II tsh 2,35 czy to za dużo jeśli chodzi o staranie się o dziecko??? Reszta wyników książkowa

Dziękuję za odpowiedź. Byłam u lekarza i kazał powtórzyć badanie bo nie mógł uwierzyć że tak niski wynik mam. Póki co bez leków ale jak znów tak wyjdzie to wtedy żelazo.
Z tego co wiem to dosyc mało...ja na samym poczatku ciazy startowalam z hemo 14.3 a teraz w 29tc mam 11.9 co i tak jest super wynikiem, bo w ciazy hemo strasznie spada...gdzie nie bylam w labo normy sa od 11, 12 i w gore, a wszystko co ma mniejsza wartosc nie jest ok. Twoje 8.9 wydaje mi sie duzo za male, ale nie jestem lekarzem i mysle, ze kokretne informacje co dalej powinnas wlasnie otrzymac od swojego lekarza.

Słuchajcie dziewczyny nie wiem czy to tylko u mnie taka historia z badaniem tsh ale może warto sprawdzić. Poszłam do gin z wynikiem tsh które najpierw wynosiło 2.49 robiłam w synevo. Lekarz poprosił abym powtórzyła wynik ale w innym miejscu niż synevo bo wielokrotnie wychodzi zawyżone tsh. Zrobiłam więc ponownie i w synevo i w diagnostyce. I tu uwaga wynik z synevo 2.54 a w diagnostyce 1.4 [emoji849] i bądź tu mądra. Może warto sprawdzić w innym laboratorium.
Zaszłam w ciążę z TSH powyżej 3,5 więc się da od 5 tc jestem na lekach obniżających bo w ciąży wzrosło powyżej 4.

Hej dziewczyny, dzień dobry Wszystkimi :)
Jestem 4 tyg po zabiegu, czekam na @ pozniej na jeszcze jedną @ i mamy zielone światło żeby się starać więc pewnie będzie to już sierpień. Gratuluję wszystkim staraczkom, którym już się udało i trzymam kciuki za powodzenie u reszty :)

A jakieś badania robiłaś ? Coś ruszyło ? Jakiś dobry lekarz ???
Od lutego chodzę do nowego lekarza niby taki od niepłodności. Bardzo fajny, w lutym dał mi Aromek. Aromek za bardzo nie zdziałał cudów. Potem marzec kwiecień nie starałam się bo miałam bardzo chorego Tate, zmarł, pogrzeb, to wszystko, pozbierałam się do starań od maja. Wzięłam Pregnyl teraz w 17 już cyklu i nic.... Dalej pęcherzyki pękają, owulacja jest, a po tygodniu już okres się rozkręca powoli. W czerwcu mialam robić drożność ale mam więcej trochę bakterii niż powinno bytować wiec biorę leki i może drożność w lipcu. Jestem też po eporadzie w invimedzie. I od lipca się zamierzamy zapisać.

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie. Zaczęłam pić ovulomed max 1x1 wieczorem od 3dc ktoś pił? Pomogło wyregulowac cykle? Ogólnie w jakiś sposób pomógł ten specyfik?

Do góry