reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Kochane ja wracam do starających się po dzisiejszych badaniach...

Beta tak jak wcześniej rosła pięknie, pęcherzyk w 5+3 wyglądał ok, beta w poniedziałek była 9066 (vs. piątek 2207) ... dzisiaj tylko 9312, progesteron jeszcze wysoki... :(
Także przygodę z ciążą nr 1 kończę i czekam na krwawienie, mam nadzieję że bez łyżeczkowania...
Nigdzie nie wracasz!! Leć do ginekologa jutro, ale to już ❤️ Również odpisałam Ci w oddzielnym wątku.

reklama
Mój endo twierdzi, że gdyby nie ciąża lub starania to wynik TSH do 4,5 jest w normie, przy ciąży im niżej tym lepiej.
Si, tylko przy staraniach i ciąży powinno być około 1 max 2,5. W pozostałych przypadkach często zbija się TSH gdy ktoś ma objawy niedoczynności i źle się czuje przy wyższych (np. około 4) stężeniach hormonu.

Kochane ja wracam do starających się po dzisiejszych badaniach...

Beta tak jak wcześniej rosła pięknie, pęcherzyk w 5+3 wyglądał ok, beta w poniedziałek była 9066 (vs. piątek 2207) ... dzisiaj tylko 9312, progesteron jeszcze wysoki... :(
Także przygodę z ciążą nr 1 kończę i czekam na krwawienie, mam nadzieję że bez łyżeczkowania...
Strasznie mi przykro... Wiem co czujesz...

Witajcie kochane staraczki, jestem nowa bo właśnie zaczęliśmy starania o dziecko, dokładnie w obecnym cyklu i 1 raz. :)
Wcześniej zwlekalismy że względu na moje wysokie tsh i aktywną cytomegalie ale na szczęście wszystko już opanowane.
Starania były przez cały weekend a w poniedziałek byłam u ginekologa, na usg dr widziała duży, na 2,6 cm pęcherzyk a owulacja prawdopodobnie przypadła mi na wtorek, czyli wczoraj, bo akurat bolał mnie jajnik. Mam nadzieję że plemniki od niedzieli przetrwały aż do wtorku. Cały czas o tym myślę, nie mogę się już doczekać badania bety, to najdłuższe 2 tygodnie w życiu. Z jednej strony wiem, że za pierwszym razem może się nie udać a z drugiej strony mam ogromną nadzieję, że jednak to będzie to. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę za 1 razem, ale wiem że może być różnie.
Trzymam również kciuki za was kochane.

Jeśli chodzi o tsh to moje przed leczeniem miało 2,6. Później z eutyroxem udało się zbić do 1,7. Potem znowu miałam skok do 2,8. A obecnie nie wiem, pójdę na badanie za tydzień.

A czemu nie poprawiliście we wtorek?
Witajcie kochane staraczki, jestem nowa bo właśnie zaczęliśmy starania o dziecko, dokładnie w obecnym cyklu i 1 raz. :)
Wcześniej zwlekalismy że względu na moje wysokie tsh i aktywną cytomegalie ale na szczęście wszystko już opanowane.
Starania były przez cały weekend a w poniedziałek byłam u ginekologa, na usg dr widziała duży, na 2,6 cm pęcherzyk a owulacja prawdopodobnie przypadła mi na wtorek, czyli wczoraj, bo akurat bolał mnie jajnik. Mam nadzieję że plemniki od niedzieli przetrwały aż do wtorku. Cały czas o tym myślę, nie mogę się już doczekać badania bety, to najdłuższe 2 tygodnie w życiu. Z jednej strony wiem, że za pierwszym razem może się nie udać a z drugiej strony mam ogromną nadzieję, że jednak to będzie to. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę za 1 razem, ale wiem że może być różnie.
Trzymam również kciuki za was kochane.

Jeśli chodzi o tsh to moje przed leczeniem miało 2,6. Później z eutyroxem udało się zbić do 1,7. Potem znowu miałam skok do 2,8. A obecnie nie wiem, pójdę na badanie za tydzień.

reklama
Okropnie się czułam w poniedziałek i wtorek, w pracy ciężkie dni a w domu po pracy spałam aż do 20. A potem mąż do pracy na nockę i tak właśnie wyszło niestety. Myślisz że małe są szanse na zapłodnienie z niedzieli we wtorek?
Szanse są zawsze [emoji846] trzymam mocno kciuki żeby to byl Twój pierwszy i ostatni cykl z nami [emoji846]

Do góry