reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

kochana, ja mysle, ze nikt Kasi nie chce stresowac. Zreszta zadna z nas nie jest lekarzem aby stawiac tutaj diagnozy. mysle ze wszystkie doradzamy jak mozemy, bo jesli sa jakies odstepstwa od normy to trzeba powtarzac badania i konsultowac z lekarzem, zeby nie tracic cennego czasu i od razu wdrozyc leczenie a wiadomo, ze kazda chce dzidziusia jak najszybciej :)
Jasne, ja sie pytam bo macie wiwksz8e doswiadczenie moze jakos doradzicie i lekarze sie mylą i jeden mowi inaczej niz drugi i jak sie powie ze inny cos to ten zaraz tk podwaza, ja jestem bardzo wdzieczna za rady

reklama
Jasne, ja sie pytam bo macie wiwksz8e doswiadczenie moze jakos doradzicie i lekarze sie mylą i jeden mowi inaczej niz drugi i jak sie powie ze inny cos to ten zaraz tk podwaza, ja jestem bardzo wdzieczna za rady
dlatego ja caly czas powtarzam, ze pierwszym krokiem jest znalezienie lekarza, ktoremu zaufamy, to bardzo wazne. Zarowno podczas ciazy, jak i na etapie staran o dzidzie. Terz to naprawde nie jest latwe bo wiekszosc ginekologow idzie po prostu na ilosc pacjentek a nie na jakosc swoich uslug czy troske o pacjentke. A kurcze jakby nie bylo, to pzreceiz my placimy gruba kase to i mamy troche prawo oczekiwac od lekarza zainteresowania naszymi problemami...

Kortyzol to najlepiej na oddziale jak juz Ci zeobia.. bo mi w dzien wyszedl na granicy a juz w nocy 0 :) a to hormon stresu wiec niewiele trzeba zeby byl za wysoki. Dobrze ze zaczynasz dzialac sama ;)
Rozumiem jak mi sie uda jutro rano to powtorze ta prolaktyne bo mam do alergologa ale zobaczymy najwyzej we czwartek. Oj czekac na nich ro naprawde mozna sie niczeho nie doczekac teżtroche zalezy od lekarza ostatnio bylam u trzech roznych i kazdy co innego a jak mowi ze na oddzial sie nie moge dostac to mi powiedzial ze ta pani co mam sie z nia umowic to jest chora a do mnie ma pretensje ze jescze na oddzial nie poszlam masakra. Wiadomo chciałam na ten oddzial bo by mi zrobili wszystko co potrzeba ale moze jescze teraz pojde okaze sie.

dlatego ja caly czas powtarzam, ze pierwszym krokiem jest znalezienie lekarza, ktoremu zaufamy, to bardzo wazne. Zarowno podczas ciazy, jak i na etapie staran o dzidzie. Terz to naprawde nie jest latwe bo wiekszosc ginekologow idzie po prostu na ilosc pacjentek a nie na jakosc swoich uslug czy troske o pacjentke. A kurcze jakby nie bylo, to pzreceiz my placimy gruba kase to i mamy troche prawo oczekiwac od lekarza zainteresowania naszymi problemami...
No dokladnie i ze jak sie do niego idzie to masz nadzieje ze jakos ci pomoze a nie odsylac od jednego do drugiego ja na mojej gin do ktorej chodzilam i myslalm ze sie mna zajmie zaufalam jej to mnie bardzo zawiodla szeczegolnie jak ostatnio poszlam i wiecej do niej nie pojde bo szkoda czasu na nia a przez nia to juz troche stracilam a moglam byc o wiele dk przodu i tak to jest

Rozumiem jak mi sie uda jutro rano to powtorze ta prolaktyne bo mam do alergologa ale zobaczymy najwyzej we czwartek. Oj czekac na nich ro naprawde mozna sie niczeho nie doczekac teżtroche zalezy od lekarza ostatnio bylam u trzech roznych i kazdy co innego a jak mowi ze na oddzial sie nie moge dostac to mi powiedzial ze ta pani co mam sie z nia umowic to jest chora a do mnie ma pretensje ze jescze na oddzial nie poszlam masakra. Wiadomo chciałam na ten oddzial bo by mi zrobili wszystko co potrzeba ale moze jescze teraz pojde okaze sie.
Najlepiej powtorz ja jak juz @ przyjdzie. Tak w 3 dniu. Nie ma sensu tak w krotkim czasie powtarzac..

Wlasnie z tego powodu chodze do 2 roznych ginekologow ;) z prywatnej opieki z pracy i prywatnie. Prywatnie - pani doktor zyciowa pocieszy jest mila delikatna i naprawde mozna jej zaufac zawsze daje nadzieje ale stawia na nature bez wspomagaczy ;) .. z pracy - doktor z wielka wiedza pracuje w szpitalu ale dla mnie jest zbyt taka medyczna. Bez problemu przepisuje leki i wszystko wytlumaczy i zleca badania ale juz jest mniej uczuciowa. Dlatego chodze do nich 2 w zaleznosci co sie dzieje ;)

Jak tam dziewczyny? Ktos jutro testuje? :-) ja dopiero za 2 tyg ale cos czuje ze chyba nic z tego bo jakos nic sie nie dzieje :(

U mnie dobrze, dzis 9t+0 zaczynamy 10 tydzien, rosniemy 🙈 w czwartek zarodek mial 1.85 cm, serduszko ladnie biło :) ogólnie czuje sie dobrze, nie wiem co to mdłości i wymioty :) 20200130_183018.jpg
Aklime jak u ciebie sutuacja?

reklama
Do góry