reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Moja mama w ciąży ze mną nie miala ani jednego usg a z moim bratem raz xD
my chyba bardziej przewrazliwione jestesmy... ale i lekarze nas troche bardziej strasza teraz, tak mi sie wydaje. mama mi opowiadala, ze usg kiedys to bylo takie: dziecko ma glowke, 2 raczki, 2 nozki i bije serce. i tyle. i jakos kobiety sie nie przejmowaly ale z drugiej strony kurcze patrzac na wszystkie choroby, paskudzctwa jakie sa teraz, to znowu nie ma sie co dziwic, ze sprawdzaja czy aby wszystko jest ok...

Pytanie z innej beczki ; czy któraś z Was brała progesteron i odczuwała jakieś skutki uboczne ? Biorę już piąty dzień 2x100mg . Lekarz zalecił brać po owulacji przez 10dni .
Hej!:) miałaś bardzo wysoki czy niewielkie odchylenie? I jak Twoja prolaktyna? Wiem że stres i wysiłek przed badaniem mogą podbić wynik nieznacznie stąd pytanie

20200117_191746.jpg

Sytuacja aktualna. 🤔🙉 poddaje sie 😂

Na początku podwaja się co 48-72 godziny
skad Ty wzielas informacje o 130%?
Gondatropina kosmówkowa odpowiada za prawidłowy rozwój płodu. W pierwszym trymestrze ciąży stężenie tego hormonu w osoczu krwi ulega podwojeniu średnio co 48-72 godziny!

A od środy do piątku to ile jest godzin? 48 przecież. Przyrost poniżej 60% ale ok, może ja się nie znam 🤷‍♀️

reklama
Do góry