reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Beta już dawno spadła, po poronieniu często łatwiej się zachodzi. 3mam kciuki!
Poronilam w listopadzie. Pozniej sprawdzalam czy beta spadla i byla już w normie.
Zmienilam firme zeby nie bylo ze z tamtymi testami cos jest nie tak.
Po południu wszystko sie okaze.
Mam dwa objawy, charakterystyczne które mialam ostatnio przed ciaza, dlatego jest jakas nadzieja

Właśnie do mnie dotarło że pół roku za mną/nami starań o drugie bobo, w tym jedno poronienie samoistne. Leci ten czas jak szalony. No i gdzie te moje 2 kreseczki?!

no właśnie ja mu w ogóle nie mówię że to już teraz i musimy. Nie wywieram żadnej presji...
tylko problem taki że on nigdy nie potrzebuje seksu praktycznie...
raz na miesiąc może...
więc jak do cholery te dzieci robić?
Niby chce,niby się staramy ale z seksu raz w miesiącu dziecka nie będzie...

Tak, mam presję bo mam 40 lat i kilka problemów więc wiem że zajść nie będzie łatwo.
Więc jak pojawiają się sprzyjające warunki to chciałbym spróbować a nie marnować cykl...

Tak, doceniam że mam dwójkę dzieci co nie zmienia faktu że marzę o jeszcze jednym. Najbardziej ze względu na młodsza córkę bo teraz mam dwie jedynaczki -zbyt duża różnica wieku.
A jaka masz różnice wieku? Bo chyba mi umknęło.. Co do seksu,to rzeczywiście to problem, już nawet nie tylko dla ciąży, ale dla relacji.. Ja dużo czytam, np. Profesora Lwa-Starowicza, no i wniosek mam jeden, że strasznie trzeba dbać o tą sferę łóżkową, żeby ta relacja była jak najlepsza.. Trzymam kciuki! Może ogarnij winko, seksowną bieliznę, zatańcz dla męża, chyba nie ma takiego, którego to nie ruszy ;)

reklama
Ja mam 31 lat, w tym roku będzie 32, moja teściowa nas nie pyta o dziecko ale za to moja matka od jakichś 4 czy 5 lat pier...doli że już stara jestem, czas na nas, tyle lat razem bez dziecka, jak tak można etc etc. Masakra 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Tez ciagle tl slyszalam. W pierwsza ciąże zaszłam jak miałam 34, urodziłam jak miałam 35, a za chwile 36 mi stuknie i u nas tk chyba ostatni dzwonek na drugiego bobasa.

Do góry