reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Nie miałam zastrzyków a na betę to za wcześnie ale w tym miesiącu zapisuje się na konkretne badania tzn droznosc jajowodow i hormonalne i nie wiem co mi tam jeszcze da mój lekarz

Aha ja HSG miałam robiona w czerwcu potem 3 msce starań. I we wrześniu iść na wizytę. Poszłam dostała. Clo raz wzięłam był pęcherzyk dominujący ale nie pękł i się torbiel krwotoczny zrobił. Cykl zmarnowany bo nie mogłam wsiąść clo. Poszłam po @ i się wchłonął torbiel.
Miałam znów brać clo więc brałam poszłam na monitoring i okazało się że znów nie pękł...i myślałam że da mi zastrzyk ale dał mi aromek. Wizytę mam miec 7 stycznia zobaczyć czy pękł pęcherzyk i czy wogole zadziałał lek...
Cło pomogło tylko problem z pęknięciem pęcherzyka.
A i dodam że mam tylko prawy jajnik drożny 😢

reklama
Cześć dziewczyny 😊
Czy któraś z Was brala aromek??
Wcześniej brałam clo ale pęcherzyki mi nie pękały i lekarz przepisał aromek..
Ja miałam aromek ale nie pomógł. Przed aromkiem miałam clo ale też nic. Ale tak sobie myślę że przecież aromek jest od tego by ładnie pojawiły się pęcherzyki. U mnie pojawily sie dopiero po gonalu a jeśli nie pękają to trzeba podać ovitrelle lub pregnyl. Ja miałam ten sam problem i dopiero pomógł zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków. Pregnyl pomógł. I pęcherzyki pękły w tym cyklu. Jutro będę wiedzieć jak poszło ☺

Aha ja HSG miałam robiona w czerwcu potem 3 msce starań. I we wrześniu iść na wizytę. Poszłam dostała. Clo raz wzięłam był pęcherzyk dominujący ale nie pękł i się torbiel krwotoczny zrobił. Cykl zmarnowany bo nie mogłam wsiąść clo. Poszłam po @ i się wchłonął torbiel.
Miałam znów brać clo więc brałam poszłam na monitoring i okazało się że znów nie pękł...i myślałam że da mi zastrzyk ale dał mi aromek. Wizytę mam miec 7 stycznia zobaczyć czy pękł pęcherzyk i czy wogole zadziałał lek...
Cło pomogło tylko problem z pęknięciem pęcherzyka.
A i dodam że mam tylko prawy jajnik drożny 😢
No właśnie ja miałam aromek na wzrost pęcherzyków a na pęknięcie już zastrzyk 🤔 dlatego dziwi mnie że aromek na pęknięcie. Chyba że ma on też takie zastosowanie o czym nie wiem ale mi nie pomógł

Cześć no to i ja się dołączę. [emoji6]
Krótko o mnie: mam 28 lat, od pół roku staramy się z mężem o pierwsze dziecko ale mam Pcos i to nie jest takie proste niestety. Owulacja 13dc lekami wywołana, teraz jestem w 21dc a @ będzie według aplikacji 11.01.
Z góry zakładam że będę mało tu pisać bo nie jestem jakoś wylewna ale czytać będę was cały czas. [emoji3526]
Trzymam za nas wszystkie kciuki i oby 2020 był tym dla nas szczęśliwym. [emoji8]
Też mam policystyczne więc jedziemy na jednym wózku 😘 życzę powodzenia w 2020 roku ❤

Ja bym samą różyczkę zrobiła, bo gdyby się nie miało przeciwciał aktywnych, można się doszczepic jeszcze przed ciążą, bo zarażenie różyczka jest bardzo niebezpieczne w ciąży.. chyba, że i tak byś się nie doszczczepiala, to rzeczywiście zbędny wydatek ;)
Ale różyczki akurat ginka mi nie kazała 😅

@aga.i.nieszka na NFZ jak masz lekarza na NFZ [emoji846] ja chodze prywatnie to mojego gina ( nie przyjmuje niestety na fundusz) i pamietam,, ze jak robiłam ten pakiet z toxo, różyczka, HIV i kiła to ponad 400 zł popłynęłam, ale przed ciąża tez kazał mi to sprawdzić.
@Asia28BK te 28 dniowe cykle są właśnie pod tym względem fajne, ze w miarę szybko się wszytsko dzieje. Ja zawsze miałam 32 dniowe i te 4 dni dłużej jednak maja znaczenie, a dziś 34 dc j ani @ ani ciąży bo test biały, ale brzuch cmi jak na @ od wczoraj
Ja mam zamiar prowadzić ciążę i tu i tu właśnie po to żeby nie bulić za wszystkie badania bo się kuźwa należy na nfz

Ja mam zamiar prowadzić ciążę i tu i tu właśnie po to żeby nie bulić za wszystkie badania bo się kuźwa należy na nfz
Właśnie się zastanawiałam jak to jest?Ja chodzę prywatnie ale moja gin również przyjmuje ma NFZ, nie wiem jak to ugryźć, jeśli już będzie prowadziła moją ciążę, właśnie żeby nie płacić tyle za te badania.Moja przyjaciółka chodziła tylko prywatnie i jak mówiła ile płaci za badania to SZOK.

Właśnie się zastanawiałam jak to jest?Ja chodzę prywatnie ale moja gin również przyjmuje ma NFZ, nie wiem jak to ugryźć, jeśli już będzie prowadziła moją ciążę, właśnie żeby nie płacić tyle za te badania.Moja przyjaciółka chodziła tylko prywatnie i jak mówiła ile płaci za badania to SZOK.
Poprostu pogadaj czy może badania na nfz wypisywać

Ja miałam aromek ale nie pomógł. Przed aromkiem miałam clo ale też nic. Ale tak sobie myślę że przecież aromek jest od tego by ładnie pojawiły się pęcherzyki. U mnie pojawily sie dopiero po gonalu a jeśli nie pękają to trzeba podać ovitrelle lub pregnyl. Ja miałam ten sam problem i dopiero pomógł zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków. Pregnyl pomógł. I pęcherzyki pękły w tym cyklu. Jutro będę wiedzieć jak poszło ☺
TrUnan kciuki 👶

reklama
Hej jestem tutaj nowa 🤗 witam się gorąco z każdą z was :) krótko o mnie
Mam 24 lata i masę problemów
7 letnia córka 3 poronienia i skazana na ivf
Z racji iż mam pogląd że jestem za młoda po ostatnim zabiegu laparo wynik oba niedrozne przestałam myśleć o staraniach. Minęły już 2 lata i po wizycie pierwszej do ivf stwierdziłam że to tak nie może się skończyć zaczęłam szuka myśleć i uparcie znalesc rozwiązanie. A więc znalazłam selektywne hsg i jesteśmy już po 1 rozmowie zobaczymy co bd a do tej pory chce poprobowac z ziołami oj klimuszki na zrosty, jest tu ktoś kto przy dwóch niedroznych jajowodach je udroznil???
A znasz przyczynę swojej niedroznosci? Ja jestem po cp i też czeka mnie hsg

Do góry