reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Skoro masz umowę na czas określony może Cie teraz zwolnić i raczej nic z tym nie zrobisz... Zazwyczaj szczerość w pracy nie poplaca.
Hej wróciłam. Było okropnie. Poszłam do szefowej powiedziałam jej prawdę tak jak sprawa stoi. Chciałam być uczciwa... jak powiedziałam jej że Jestem na początku ciąży j bardzo źle się czuje i nie chce jej robić bambuko i ściemniać A ona do mnie z tekstem "Przecież Ci mówiłam że masz nie zachodzić w ciaze" Ale się wk...iłam! No co za bezczelna baba to szok wielki! Powiedziałam że id i jutro do lekarza i mnie nie będzie! Niech se robi co chce. W dupie już ja mam! Jak miałabym tam chodzić i się codzień tak serwować jak dziś to bym od razu poronila... [emoji58][emoji32] Wstetny babzztyl! Moja uczciwość się nie odplacila.

reklama
Powiem wam ze mam dziwne kłucie na wysokości macicy. Nie nie wmawiam sobie objawu ciazy bo nie myślę że to obajw. Zastanawia mnie co to może być 🧐

Dzień dobry kobitki! 🙂 Tak sobie czytam i czytam o tym co piszecie, że po owu jakieś objawy. Piersi, plecy, jajniki a u mnie nic. Cisza totalna... W tamtym cyklu piersi bolały od razu po owu, jajniki ciągnęły jak szalone a w tym cyklu jedno wielkie ZERO 🙄 Może mój organizm daje mi znak "nie miej nawet nadziei kochanie" ☹️

U mnie właśnie najgorsze jest to że muszę dzwonić do naczelniczki. A to nazwana baba jest! Więc wolalampowiedziec prawdę i tyle. Mam czyste sumienie wiem że nie będzie do mnie wydzwaniac i naciskać kiedy wracam bo wie że nie wrócę. A jakbym była na zwykłym to każde zwolnienie musiałabym meldowac. [emoji52] Ja ma tak spoko rodzinnego że idę pokazuje wynik bety że ciąża jest i że nie chce iść do pracy bo wie gdzie pracuje i od ręki zamówienie wpisze [emoji4] Także o to się nie martwię [emoji4]
Gorzej jak cie zwolni z wczorajszą data :p

Dziewczyny uważacie ze jedzenie nospy na dzień dobry to dobry pomysł? Przecież skoro jest w ciąży to się jej wszystko rozkurcza i stad może być ból. A witaminy z grupy b chyba nie są dla kobiet w ciąży? Zamiast jesc jakieś leki (co. Tego ze niby bezpieczne w ciąży) to poprostu warto położyć wie na kanapie i trochę odpoczac. Wiadomo ze będzie bolał teraz brzuch bo się rozciąga macica i wiązadła w pachwinach. Pierwsze trzy miesiące mocno ciagnie.

Mój gin przy dwóch ciążach zawsze mi mówił, ze witaminy koniecznie, Pregne. MagLek B6 żeby suplementowac magnez, bo przeciwdziała skurczom macicy i doraźnie nospe jeśli bóle podbrzusza są większe. Verona pisała, ze ciągną ja pachwiny i uda. Mi na takie boleści pomógł właśnie magnez. Wiec to są zalecenia lekarskie :)

Kciuki [emoji1364]

Ja postanowiłam że nie będę robiła bety jeżeli daj Boże uda się zajść w ciążę, pewnie raz dla potwierdzenia ciąży i tyle. Oj ile ja przeżyłam przez te przyrosty, a co ma być to będzie więc po co się zadręczać [emoji2370]
Jadę na betę już mam dość czekania. Będę pewna na czym stoję i albo będzie radość albo kubeł zimnej wody [emoji1745]

Wstal, pobiegł po szklanke, pobiegl po samogon, pobiegl po pepsi w ktorej nic prawie nie bylo :) zrobil sobie drinka samogonowego z samogonem i kropla pepsi. Ale nosilo go dobrze :) na szczescie nie zaczal krzyczec przez okno :)
I jak tam z mężem? Jak zareagował? Bo nie wiedziałam, żebyś pisała coś [emoji848] ale tu pojawia się czasami 100 postów na sekundę więc bardzo możliwe, że mi umknęło [emoji23]
W pewnym momencie moj wzrok za nim nie nadazal [emoji14]

No i od razu odpalił wielka ksiege imion [emoji23][emoji1787]

"A kiedy bedzie wiadomo czy synek czy coreczka?, A kiedy powiemy rodzicom?, A kiedy to ? A kiedy tamto ? "

reklama
Wstal, pobiegł po szklanke, pobiegl po samogon, pobiegl po pepsi w ktorej nic prawie nie bylo :) zrobil sobie drinka samogonowego z samogonem i kropla pepsi. Ale nosilo go dobrze :) na szczescie nie zaczal krzyczec przez okno :)
W pewnym momencie moj wzrok za nim nie nadazal [emoji14]

No i od razu odpalił wielka ksiege imion [emoji23][emoji1787]

"A kiedy bedzie wiadomo czy synek czy coreczka?, A kiedy powiemy rodzicom?, A kiedy to ? A kiedy tamto ? "
Hahahaha 😂😂😂 no to super, że się cieszył ❤️

Do góry