reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
MagLek B6 (zwykły aptekowy magnez za 15zl) i nospa

Dziewczyny uważacie ze jedzenie nospy na dzień dobry to dobry pomysł? Przecież skoro jest w ciąży to się jej wszystko rozkurcza i stad może być ból. A witaminy z grupy b chyba nie są dla kobiet w ciąży? Zamiast jesc jakieś leki (co. Tego ze niby bezpieczne w ciąży) to poprostu warto położyć wie na kanapie i trochę odpoczac. Wiadomo ze będzie bolał teraz brzuch bo się rozciąga macica i wiązadła w pachwinach. Pierwsze trzy miesiące mocno ciagnie.

Verona ja ci poradzę tak. Ja bym nie robiła jutro bety bo po co. Skupiłabym
Się teraz na relaksie, odpoczynku i cieszeniu Ii kreskami. Naprawdę stres niewskazany. WsYstkie ciągnięcia są normalne. Bierz czym
Predzej kwas foliowy bo
To podstawa. Będzie Dobrze. W pracy powiedziałas o ciąży musi być dobrze :) Nie mysl ze bedIe złe. Nie czytaj o pustych jakach poronieniach itp. Jesteś młoda zdrowa dziewczymą w ciąży i ciesz się tym. Co ma być to bedIe i tyle. Umów się do gina za jakiś czas.
Odpoczywaj dużo i ciesz się ciesz!

Dziewczyny przy stresie organizm pompuje krew do mózgu i nerek kobiety wyłączając jajniki czy macice. Dlatego tez przy silnym
Stresie kobiety nie maja owulacji lub miesiączki. wiec naprawdę przestańmy już stresować verona praca i innymi straszeniem - co będzie jak poroni. Czy ktoś stojąc przed ołtarzem na swoim
Ślubie myśli - co bedIe w dzień rozwodu? Nie. Myślimy ze czeka nas teraz życie obok swojej miłości. Dlaczego wiec będąc w ciąży odbieramy sobie ta radość? Wiem
Ze dziewcyzny po przejściach beda patrzyły na to inaczej i będą bardziej zachowawcze i rozumiem ale verona ma 26 lat i wlasnie to szalenstwo w sobie którego na szczecie życie jej nie pozbawiło.
Verona trzymam mocno kciuki j razem z tobą wierze ze wszystko będzie Ok.

Verona ja ci poradzę tak. Ja bym nie robiła jutro bety bo po co. Skupiłabym
Się teraz na relaksie, odpoczynku i cieszeniu Ii kreskami. Naprawdę stres niewskazany. WsYstkie ciągnięcia są normalne. Bierz czym
Predzej kwas foliowy bo
To podstawa. Będzie Dobrze. W pracy powiedziałas o ciąży musi być dobrze :) Nie mysl ze bedIe złe. Nie czytaj o pustych jakach poronieniach itp. Jesteś młoda zdrowa dziewczymą w ciąży i ciesz się tym. Co ma być to bedIe i tyle. Umów się do gina za jakiś czas.
Odpoczywaj dużo i ciesz się ciesz!

Dziewczyny przy stresie organizm pompuje krew do mózgu i nerek kobiety wyłączając jajniki czy macice. Dlatego tez przy silnym
Stresie kobiety nie maja owulacji lub miesiączki. wiec naprawdę przestańmy już stresować verona praca i innymi straszeniem - co będzie jak poroni. Czy ktoś stojąc przed ołtarzem na swoim
Ślubie myśli - co bedIe w dzień rozwodu? Nie. Myślimy ze czeka nas teraz życie obok swojej miłości. Dlaczego wiec będąc w ciąży odbieramy sobie ta radość? Wiem
Ze dziewcyzny po przejściach beda patrzyły na to inaczej i będą bardziej zachowawcze i rozumiem ale verona ma 26 lat i wlasnie to szalenstwo w sobie którego na szczecie życie jej nie pozbawiło.
Verona trzymam mocno kciuki j razem z tobą wierze ze wszystko będzie Ok.
Ale nikt jej nie mówi żeby się nie cieszyła. Doradzalysmy jej tylko z naszych własnych doświadczeń. Ja wiem ze II kreski to mega szczęście. Ale życie nie jest kurde bajka gdzie wszystko jest różowe. Dlatego w takiej sytuacji niestety cierpliwość i czekanie na rozwój wypadkow. A betę powinna zrobić żeby zobaczyć czy przyrasta. Bo jak zacznie plamić czy cokolwiek innego to pierwsze co lekarz zapyta a powtórzyła pani betę? Potem odczekać i pewnie zrobić znowu (ja bym zrobila bo prawda jest taka ze zarodek późno widać i dla czystego sumienia kontrolowałabym) A suma sumarum będzie dobrze tylko ważne żeby verona kupiła kwas foliowy dobra dieta i normlane życie bez zbędnego wysiłku 😊

Ale kurde aż tak żeby rwaly nogi i pachwiny. Brzuch boli ale trochę inaczej niż na okres. WGL to mam tak mokro że ciągle zuje że mam okres[emoji32]
Też mnie boli brzuch, a raczej może cmi, podobnie jak na okres ale nie w całym podbrzuszu tylko na środku 🤔 też mam mokro i latam do kibla 💪

Stresie kobiety nie maja owulacji lub miesiączki.

no to trochę medyczna bajka...
organizm pod wpływem stresu absolutnie nie odcina dopływu krwi gdziekolwiek - robi tak tylko w innych ekstremalnych sytuacjach jak ciężka hipotermia...

pod wpływem stresu bardzo rośnie produkcja kortyzolu, hormonu stresu długotrwałego mającego destrukcyjny wpływ na organizm. Dodatkowo hormon ma budowę steroidową, jak hormony płciowe - i tu mamy winnego wpływu stresu na płodność.

reklama
Ej dziewczyny jestem w 19 dc i mam mega ciagniecie z prawej strony jakby jajnik ale głowy nie dam że to to.
Jakieś pomysły o co może chodzić? Owulacji nie podejrzewam bo wszystko wskazuje że była najpóźniej w piątek.
Jajnik ma prawo bolec do kilku dni po owulacji - często boli bardziej po niż w trakcie/przed.

Do góry