reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej dziewczyny jestem Agata mogę dołączyc??? Jestem z Śląska, mam już dwójkę dzieci bez problemu i od razu zaszłam w ciążę, a teraz to będzie 7 cykl staran aktualnie 2dc. Dodam że w częściej stosowałam tabletki antykoncepcyjne, co cykl używam testów owulacyjnych i jak narazie nie zobaczyłam 2 kresek na teście ciążowym.

reklama
Witaj. Powodzenia w staraniach [emoji1364]
Hej dziewczyny jestem Agata mogę dołączyc??? Jestem z Śląska, mam już dwójkę dzieci bez problemu i od razu zaszłam w ciążę, a teraz to będzie 7 cykl staran aktualnie 2dc. Dodam że w częściej stosowałam tabletki antykoncepcyjne, co cykl używam testów owulacyjnych i jak narazie nie zobaczyłam 2 kresek na teście ciążowym.

O cholera to jest wynik [emoji16] będzie dobrze wszystko :) i teraz jeszcze monitoring czy co dalej? Jak to wygląda?
No jest 😂 teraz idę w środę potem w piątek potem w niedziele. W niedziele lekarz zadecyduje czy same pekna u mnie same pękają pecherzyki ale przy takiej ilości to nie wiem może każe wbić ovitrelle na pęknięcie jesli będzie dominujących około 4 i więcej nie staramy się . Bo się boje 😅 .
Ale na ta chwilę mam 5 dominujących może któryś się zatrzyma dlatego chodzę co dwa dni bo ja mam swoją owu zawsze i pękają zawsze same to taki malutki wspomagacz był i na "prawidłowym cyklu " musze kontrolować żeby się torbiel nie zrobił bo rosną jak dzikie dziś 7dc ! Wtakim tempie za 5, 6 dni powinna być owu

wiem wiem, wlasnie dziewczyny pisza ze tak mozna. z tym, ze to chyba w duzym miescie :) ja mieszkam na malenkiej wsi, ale niezwykle uroczej :D wiec takie cos nie przejdzie... lekarze sie znaja, do tego ja jestem na L4... nie wiem co widzi ginekolog po zalogowaniu sie na platforme ale moja pani ginekolog widziala, ze mialam zwolnienie wysatwione przez rodzinnego wlasnie z kodem na ciaze... wiesz, jak masz duzy wybor lekarzy to mozna sobie pokombinowac ale jak chcesz sie dostac do 1 dobrego w takiej okolicy jak moja to nie chcialam ryzykowac a ten z NFZ nie zgodzil sie na prowadzenie bo powiedzialam prawde ze ciaze prowadze i bede prowadzic u mojej ginekolog wiec chyba od razu wyczul moje intencje i checi do wysepienia skierowania na badania :D...
A ja dzwonilam dzisiaj żeby sie umowic na nfz, bo chodze też prywatnie, to babka powiedziała, żebym sie umawiala też prywatnie jak mam możliwość, bo u nich sa duże kolejki.

reklama
A ja dzwonilam dzisiaj żeby sie umowic na nfz, bo chodze też prywatnie, to babka powiedziała, żebym sie umawiala też prywatnie jak mam możliwość, bo u nich sa duże kolejki.
no widzisz, co przychodnia to inaczej... ja nie mam za bardzo wyjscia bo mam 2 przychodnie w miasteczku obok i tylko w 1 maja ginekologa... ale ja chcialam i tak tylko ze wzgledu na darmowe badania... ciaze od poczatku chcialam prowdzic prywtanie i tylko u 1 lekarza. ze jestem po poronieniu to jednak wazne dla mnie jest bardzo aby lekarz prowadzacy wzbudzal we mnie zaufanie i potrafil odpowiadac na pytania i uspokoic bo miewalam kryzysy z napadami leku... takze jak odmowili na NFZ to po prostu pogodzilam sie z tym, ze bede biedniejsza finansowo ale dla mnie to malo istotne, najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy, oddam wszystkie pienaidze za to :) nie zmienia to faktu, ze jesli sie da to trzeba korzystac!!!

Do góry