reklama
MalyGosc
Fanka BB :)
Dziękuję za odpowiedź [emoji846] super. Mi to bardzo odpowiadało
Pewnie, ze to jest do re rozwiązanie badań w ciąży jest cała, nie daj Boże jak się dodatkowo coś dzieje, coś wyjdzie w trakcie. Można zbankrutować. A tak, może mniej wygodnie, bo czasem wizyty x2, ale większych minusow tego rozwiązania nie znalazłam
Jeśli Ci zależy na L4 100% płatnym to wystarczy że w dniu doniesienia zaświadczenia o byciu w ciąży do pracy lub zaświadczenia o porodzie i pójściu na urlop macierzyński dopiszesz że prosisz o wyrównanie wysokości wypłacanego L4 za okres od do z uwagi na to że byłaś w ciąży więc przysługowalo Ci płatne 100% a nie 80%. Oczywiście musisz mieć zaświadczenia od gin od kiedy do kiedy byłaś w ciąży .Ogólnie pisałam teraz do mojej przyjaciółki jak to ona miała. I mówi że poszła do rodzinnego z beta i upał jej zwolnienie z kodem B A później dostała kontynuację od gina
Przy 1000 jest zarodek
10.000? A nie 1000
ForgetMeeNot
Na nieokreslony musza miec dobry powod by dac wypowiedzenie, musialoby byc konkretne przewinienie
Przy umowie na czas nieokreślony kobieta jest chroniona od początku ciąży, któraś jest potwierdzona przez lekarza.
wiola0904
przy 1000 jest pecherzyk... w okolicy 10000 lekarz moze juz uwidocznic serduszkoPrzy 1000 jest zarodek
ForgetMeeNot
annajak
Pracownika który jest na chorobowym nie można zwolnić.Czyli do 12 tyg muszę chodzic do pracy?
olaaa7
Zgadzam się bo w pierwszej ciąży miałam betę ponad 2100 i jak byłam jakoś tydzień potem u lekarza to ledwo było słychać serduszko więc chyba musi być 10000przy 1000 jest pecherzyk... w okolicy 10000 lekarz moze juz uwidocznic serduszko
reklama
eMeczk@
No miałam właśnie iść skonsultować ale dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytwny, w co jeszcze do tej pory nie wierzę... Ale beta zrobiona, czekam na wynikOoo a jak jest na nieokreślony to co? Nie mogą?
Wow, ale śliczna druga kreseczka i jaka wyrażna super Mam nadzieje, że to piękny wstęp do dobrych wieści. Lecisz na bete?
To nie jest tak, że musisz. Ale niestety przebywając na L4 mogą Ci podziękować. To samo jeżeli Ci się umowa skończy przed 12 tyg to nie muszą Ci jej przedłużać - głupie to jest jak dla mnie, ale tak jest.
Rany! Mogła to powiedzieć jakoś subtelniej... Czy Ci lekarze serca nie mają czy co? Ja pierdziele...
Trzymaj nam się tu koleżanko... Może jeszcze znajdzie się jakieś wyjście, albo może to skonsultowac jeszcze z kimś innym? Pomyśl.