reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Tak to mnie mąż wczoraj rozjuszyl :) Dzis od rana jeszcze bardziej bo mu sie standardowo zaspalo a po mojego tate do szpitala mial wyjechac 200 km. A jeszcze po mame i mloda na polkolonie. Mieli wyjechac o 8.... wstal za 10 :D
Do tego wlazlam w gowienko, do samochodu nie moglam wejsc, okazalo sie ze nie od tego kluczem probowalam, jak juz sie udalo otworzyc to mi sie drzwi zbuntowaly....

Aaaa... to spoko [emoji4] Ja muszenpwkeidzic jej czemu mnie ni będzie. Powiem jej że idę na l4 bo jest w ciazy i że od jutra ni3 ma mnie w pracy. Bo innego rozwiązania nie widze

Zwolnienie lekarskie czy urlop na żądanie nie stawiają Cię w żadnej odpowiedzialnosci tłumaczenia się dlaczego tak wyszło.
Jeśli chcesz powiedzieć, ok, Twój wybór. Ale co jeśli, nie daj Bóg, pójdzie coś nie tak? Ponadto w tak wczesnej ciąży nie dostaniesz zwolnienia ze względu na ciąże.
Jeśli masz ciężka prace, wymagająca dźwigania, i nie czujesz się z tym komfortowo, to po prostu trochę posciemniaj.
Ponadto, może temat kontrowersyjny, i oczywiście przyznaje Wam racje, ze kobieta w ciąży jest najważniejsza i należy o nią dbać. ALE rozmawiałam ostatnio z położna, bardzo ceniona. Powiedziała jasno, ze we wczesnej ciąży pęcherzyk ciążowy jest tak chroniony przez organizm, ze dźwiganie mu nie zaszkodzi. Trzeba tylko słuchać swojego organizmu. I jeśli czujemy się zmęczone to zwolnić tempo, poprosić kogoś o pomoc. Dźwiganie w bardziej zaawansowanej ciąży nie jest wskazane, oczywiście.
Na tym etapie bardzo często kobiety nie wiedza, ze są w ciąży i robią przeróżne rzeczy i dzieci rodzą się zdrowe. Wiec myśle, ze nie powinnaś się tak stresować i fiksowac. Jeśli potrzebujesz odpocząć zwolnij tempo, poproś o pomoc. Natomiast informowanie o ciąży w 3tc jest moim zdaniem mało rozsądne

Tak to mnie mąż wczoraj rozjuszyl :) Dzis od rana jeszcze bardziej bo mu sie standardowo zaspalo a po mojego tate do szpitala mial wyjechac 200 km. A jeszcze po mame i mloda na polkolonie. Mieli wyjechac o 8.... wstal za 10 :D
Do tego wlazlam w gowienko, do samochodu nie moglam wejsc, okazalo sie ze nie od tego kluczem probowalam, jak juz sie udalo otworzyc to mi sie drzwi zbuntowaly....
Czyli limit nieszczęść na dziś już wykorzystany 😂

Hej, mam pytanie do dziewczyn korzystających z testów owulacyjnych clearblue (konkretnie ten fioletowy, który wykrywa 4 dni). Poprzednio miałam różowy, w 18 dc pokazał buźkę więc kolejnych nie robiłam. Przy tym fioletowym już w 13 dc wyszła mi mogająca buźka, co znaczy że owulacja blisko, i zgodnie z instrukcją w kolejnym dniu powinna też się migać a w następnym już powinna pojawić się stała buźka. Mi natomiast piąty dzień z rzędu wychodzi buźka ale mogająca. Będę testy robić dalej ale nie wiem czy coś się mogło popsuć w tym teście? Miała któraś podobny problem ? :)
Wczoraj bolał mnie brzuch jak na okres, a w zasadzie nigdy przy owulacji nie miałam bólu :)
hej. u mnie gdy byla tylko migajaca buzka mialam cykl bezowulacyjny. zdarzaly mi sie takie, potwierdzalam je testami paskowymi :( bylam u lekarza i rozmawialam o tym, u mnie przyczyna prawdopodobnie byl stres bo bezowulacyjny trafialy mi sie gdy kilka dni przed wydarzaly sie jakies sytuacje z ktorymi nie radzilam sobie zbyt latwo.

Zwolnienie lekarskie czy urlop na żądanie nie stawiają Cię w żadnej odpowiedzialnosci tłumaczenia się dlaczego tak wyszło.
Jeśli chcesz powiedzieć, ok, Twój wybór. Ale co jeśli, nie daj Bóg, pójdzie coś nie tak? Ponadto w tak wczesnej ciąży nie dostaniesz zwolnienia ze względu na ciąże.
Jeśli masz ciężka prace, wymagająca dźwigania, i nie czujesz się z tym komfortowo, to po prostu trochę posciemniaj.
Ponadto, może temat kontrowersyjny, i oczywiście przyznaje Wam racje, ze kobieta w ciąży jest najważniejsza i należy o nią dbać. ALE rozmawiałam ostatnio z położna, bardzo ceniona. Powiedziała jasno, ze we wczesnej ciąży pęcherzyk ciążowy jest tak chroniony przez organizm, ze dźwiganie mu nie zaszkodzi. Trzeba tylko słuchać swojego organizmu. I jeśli czujemy się zmęczone to zwolnić tempo, poprosić kogoś o pomoc. Dźwiganie w bardziej zaawansowanej ciąży nie jest wskazane, oczywiście.
Na tym etapie bardzo często kobiety nie wiedza, ze są w ciąży i robią przeróżne rzeczy i dzieci rodzą się zdrowe. Wiec myśle, ze nie powinnaś się tak stresować i fiksowac. Jeśli potrzebujesz odpocząć zwolnij tempo, poproś o pomoc. Natomiast informowanie o ciąży w 3tc jest moim zdaniem mało rozsądne
Dokładnie tak jest, ja rozumiem że każdy chcę jak najlepiej dla dzidziusia i jeszcze jak się nie lubi swojej pracy, to się chce jak najszybciej uciekać, ale te dwa dnia (które są jeszcze przed spodziewaną @) naprawdę nie mają szans zaszkodzić ;)

reklama

To mój Stary dzisiaj tez ma taki dzień :)
Oczywiście zaspał, wyszedł za późno z domu do pracy, po drodze okazało się, ze tramwaje się rozdupczyly :p Ponadto wkur***ny na robotę i tak to od poniedziałku zrobił sobie dzień :)

Do góry