reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ale ja się tym nie przejmuje. Po prostu się z Wami tym dziele. Nie wiem widzisz w tym jakis problem? Pzceiez jak Ci to nie odpowiada to musisz odpisywać, proste [emoji4]

Chodzi mi tylko o Ciebie, byś się niepotrzebnie potem stresowała czy coś. To zawsze gdzieś tam w człowieku siedzi (tak mi sie wydaje) jak się doszukuje to tu to tam.
A tymczasem tak trudno cieszyć się życiem.

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale chce dołączyć, bo jak czytam Wasze komentarze to wiem ,ze nie tylko ja mam ten problem. Jest to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tygodniu, pecherzyk osiągnął już wielkość 14.5mmx13mm. Wczoraj moj lekarz przekazał nam wiadomość, że nietsety nic już z tego nie będzie. Za 2 dni mam zgłosić się do szpitala na poronienie. Bardzo bym chciała, żeby macica oczyscila sie od razu po tabletach ,aby uniknąć łyżeczkowania. Macie jakies specjalne rady co do pobytu w szpitalu?
Czy warto kupić np takie majtki z fizeliny dla ciężarnych, w razie gdyby zaczęło się mocne krwawienie? Koszula czy piżama? Czy na sali trafiają się podobne przypadki ,czy to głównie kobiety w ciąży? Ile dni lezalyscie w szpitalu? Jakie samopoczucie po narkozie?

Ja WGL w tym miesiącu odpuscilam z obserwacją. Pisałam nawet dzisiaj że czuje się typowo na @ [emoji4] Nie fiksuje, tylko te klocie były dość intensywne. Może być przed @ Ale i może to byc związane z zagniezdzaniem. Po prostu tak sobie to napisałam bo jak coś wyczuje niepokojącego to się z Wami tym dziele [emoji4][emoji7] Bo tak naprawdę tylko tu się mogę wygadać [emoji23][emoji23]
Chodzi mi tylko o Ciebie, byś się niepotrzebnie potem stresowała czy coś. To zawsze gdzieś tam w człowieku siedzi (tak mi sie wydaje) jak się doszukuje to tu to tam.
A tymczasem tak trudno cieszyć się życiem.

Ja w tym miesiacu do dzis 8 dpo przerobilam wszystkie objawy poza mdlosciami i krwawieniem :)i sie z tego smieje :) grunt to zdrowe podejscie do tego :)
Oj, pewnie chodziło jej o to, ze masz objawy już od 1dpo , co raczej niemożliwe . Ale jeśli coś odczuwasz i sądzisz, ze jakieś słabsze czy mocniejsze kłucie może świadczyć o ciąży to pewnie że dziel się tym na forum :) od tego jest ten wątek, aby się wygadać, bo nie ukrywajmy na codzień ciężko z kimś pogadać o naszym problemie :)

Wiadomo Że nie możliwe. Doskonale o tym wiem [emoji4] właśnie chodzi o to że chciałam tylko się wygrać że w tym śmiesznym kalendarzyku dzisiaj mogłaby być implantacja i to wszystko! [emoji23]
Oj, pewnie chodziło jej o to, ze masz objawy już od 1dpo , co raczej niemożliwe . Ale jeśli coś odczuwasz i sądzisz, ze jakieś słabsze czy mocniejsze kłucie może świadczyć o ciąży to pewnie że dziel się tym na forum :) od tego jest ten wątek, aby się wygadać, bo nie ukrywajmy na codzień ciężko z kimś pogadać o naszym problemie :)

Mozliwe! Z czworaczkami [emoji1][emoji6]

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale chce dołączyć, bo jak czytam Wasze komentarze to wiem ,ze nie tylko ja mam ten problem. Jest to moja pierwsza ciąża. Jestem w 10 tygodniu, pecherzyk osiągnął już wielkość 14.5mmx13mm. Wczoraj moj lekarz przekazał nam wiadomość, że nietsety nic już z tego nie będzie. Za 2 dni mam zgłosić się do szpitala na poronienie. Bardzo bym chciała, żeby macica oczyscila sie od razu po tabletach ,aby uniknąć łyżeczkowania. Macie jakies specjalne rady co do pobytu w szpitalu?
Czy warto kupić np takie majtki z fizeliny dla ciężarnych, w razie gdyby zaczęło się mocne krwawienie? Koszula czy piżama? Czy na sali trafiają się podobne przypadki ,czy to głównie kobiety w ciąży? Ile dni lezalyscie w szpitalu? Jakie samopoczucie po narkozie?

Cześć. Przykro mi bardzo za taki obrót sprawy :( Dużo siły dla Ciebie.

Do krocza lepiej żeby jakiś przewiew był, także wd mnie najlepsza jest koszula nocna. Majtek z fizeliny nie polecam. Nie przepuszczają powietrza, wd mnie sie nie sprawdzają.

Raczej na sali umieszczają cię z podobnymi przypadkami. Ja akurat jak leżałam to nie mogli mi tak zrobiić i położyli mnie z babeczkami takimi starszymi po zabiegach ginekologicznych i jedną też co czekała na zakończenie ciąży...

Leżysz pewnie kilka dni. Z reguły w 1 dzień robią Ci badania, następnego planują zabieg i 1 dzień obserwacji plus minus. Tak przynajmniej się tam to u mnie na oddziale to wydarzałao. Ja miałam laparoskopie także leżałam z tydzień.

reklama
Do góry