reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Czy któraś z was ma może zdjęcia swoich testów owulacyjnych z rozpiska na dni cyklu? W sensie test np 10 dc i fotka jak wyglądał i tak aż do końca owulacji? Teraz robię je tylko tak wyrywkowo sobie ale chciałabym zobaczyć jak to u was wyglądało i w którym dc zaczęłyście robić je reguralnie. Robiłyscie tylko jeden raz w ciągu dnia czy dwa razy dziennie?

Ja robie testy od 12 dc, zdjęcie mam 16-17 dc, wcześniej były jeszcze bledsze kreski 😬

Załączniki

• 20200118_162907.jpg
    20200118_162907.jpg
    972,6 KB · Wyświetleń: 87
A co się stało Kasiu?
Jej, a co się stało?
A dajcie spokoj cykl mi sie przedluzal juz nastepny wiec umowilam sie do swojej gin ale jak na zlosc dosc ze mialam grype to jescze @przyszla no ale poszlam, a ona ze no jie dobrze ale napisze mi skierowanie do endokrynologia-ginekologa i to pilne a sobote akurat tam przyjmuje do zeby do niego isc, ale mowie ze moze by mi cos dala zeby nastapny taki nie byl dlugi bo bylam w tej poradni co mowila i mam isc na badajia ale ostatnio pani nie hylo co mialam sie z nia umawiac i sie jie koge dostac, to mowi zeby isc do tego doktora to on napewno mi cos da bo to hormony, to mysle kurde znowu do jakiegos innego a ten co bylam w poradni tez byl endokrynolog, ale sobie mysle niech bedzie pojde zobacze co on powie koze cos przepisze. A pan doktor taki niemily bardzo, mowie mu tak o co chodzi no ze che zajsc w ciaze wkoncu a te cykle i wogole ,a in do mnie no w czym problem i ze badania trzeba najlepiej na oddzial no kowie ze sie jie moge ostatnio dostać kowie no ze tak pani tam chora jest no kurde tk ile mam czekac az ta panj przyjdzie do pracy i zeby maz zrobil no meza umowila, bo on bez tych badan hormonalanycb nic nie moze to jescze mowie ze moze zrobie w labolatorium to co wazniejszy czy jak tk mi tylko powiedzial zeby zrobic progesteron a takto to najlepiej na oddzial isc bo tam mj zrobia wszystko a nie w labo.a jescze mowie ze mam zespol policystycznych jajnikow a on ze po usg to sie tego nie da okreslic i mam cykle w miare i to nie jest pcos i kogo tu sluchac,jak zrobie badajia to dopiero moze ki cos dac bo w razie czego to on nie bedzie odpowiadal.
Do tej lekarki tk juz wiecej nie pojde raz mnie odeslala do poradni a mogla na badajia mnie wziosc do siebie na oddzial teraz do niego i ona mowila cos innego a on cos innego . No kurcze przeciez pojde na te badania jak znowu mi sie przedluzy cykl nie pojde no to ile mozna czekac a on tylko zeby isc i isc no ludzie

A dajcie spokoj cykl mi sie przedluzal juz nastepny wiec umowilam sie do swojej gin ale jak na zlosc dosc ze mialam grype to jescze @przyszla no ale poszlam, a ona ze no jie dobrze ale napisze mi skierowanie do endokrynologia-ginekologa i to pilne a sobote akurat tam przyjmuje do zeby do niego isc, ale mowie ze moze by mi cos dala zeby nastapny taki nie byl dlugi bo bylam w tej poradni co mowila i mam isc na badajia ale ostatnio pani nie hylo co mialam sie z nia umawiac i sie jie koge dostac, to mowi zeby isc do tego doktora to on napewno mi cos da bo to hormony, to mysle kurde znowu do jakiegos innego a ten co bylam w poradni tez byl endokrynolog, ale sobie mysle niech bedzie pojde zobacze co on powie koze cos przepisze. A pan doktor taki niemily bardzo, mowie mu tak o co chodzi no ze che zajsc w ciaze wkoncu a te cykle i wogole ,a in do mnie no w czym problem i ze badania trzeba najlepiej na oddzial no kowie ze sie jie moge ostatnio dostać kowie no ze tak pani tam chora jest no kurde tk ile mam czekac az ta panj przyjdzie do pracy i zeby maz zrobil no meza umowila, bo on bez tych badan hormonalanycb nic nie moze to jescze mowie ze moze zrobie w labolatorium to co wazniejszy czy jak tk mi tylko powiedzial zeby zrobic progesteron a takto to najlepiej na oddzial isc bo tam mj zrobia wszystko a nie w labo.a jescze mowie ze mam zespol policystycznych jajnikow a on ze po usg to sie tego nie da okreslic i mam cykle w miare i to nie jest pcos i kogo tu sluchac,jak zrobie badajia to dopiero moze ki cos dac bo w razie czego to on nie bedzie odpowiadal.
Do tej lekarki tk juz wiecej nie pojde raz mnie odeslala do poradni a mogla na badajia mnie wziosc do siebie na oddzial teraz do niego i ona mowila cos innego a on cos innego . No kurcze przeciez pojde na te badania jak znowu mi sie przedluzy cykl nie pojde no to ile mozna czekac a on tylko zeby isc i isc no ludzie
Eh... Trudno znaleźć teraz kogoś kto naprawdę się Tobą zainteresuje.
Kochana ja praktycznie wszystkie badania robiłam prywatnie większość wyczytałam z forum co jakie należy zrobić.
W czwartek mam endokrynologa, od razu zaznaczyłam, że chęć zajścia w ciążę...
Chyba musisz trochę wziąć sprawy w swoje ręce.

A chodzisz na NFZ czy prywatnie.
To strasznie smutne co napisze, ale na NFZ maja Cię gdzieś niestety, a wielu dobrych lekarzy na NFZ w ogóle nie przyjmuje.
Jakie miałaś w ogóle badania robione?badalas prolaktyne, progesteron i przede wszystkim tarczyce?

Eh... Trudno znaleźć teraz kogoś kto naprawdę się Tobą zainteresuje.
Kochana ja praktycznie wszystkie badania robiłam prywatnie większość wyczytałam z forum co jakie należy zrobić.
W czwartek mam endokrynologa, od razu zaznaczyłam, że chęć zajścia w ciążę...
Chyba musisz trochę wziąć sprawy w swoje ręce.
No tak nie musi sie mna jakos zajmowac, jakby mi chociaz powiedzial ze chce to sobie rob prywatnie to hym zrobila pal te pieniadze ale mowi ze w szpitalu to juz mnie calkiem przebadaja, wiesz tez juz sobie cos tam znalazlam co bym mogla zrobic, teraz zrob badajia prywatnie idz do niego a on powie czemu nie poszlam na badania do szpitala tylko tak robilas no masakra z nimi, no chyba po to sie do nich idzie zeby cie jakos pokierowali, poczekam jeszcze do nastepnej miesiaczki jak nie pojde to juz nie wiem.

A jak robilas te badania prywatnie to takie co gin ci zalecil czy poprostu zrobilas i poszlas z wynikami?

A chodzisz na NFZ czy prywatnie.
To strasznie smutne co napisze, ale na NFZ maja Cię gdzieś niestety, a wielu dobrych lekarzy na NFZ w ogóle nie przyjmuje.
Jakie miałaś w ogóle badania robione?badalas prolaktyne, progesteron i przede wszystkim tarczyce?
Ja chodzilam prywatnie do pani doktor ona mi powiedziala po usg ze mam policystyczbe jajniki ja wtedy nie wiedzialam co to jest ona tlumaczyla ze jajniki maja pecherzyki wtedy sie nie ma owulacji a ze juz 2 lata jakos tak nie zaszlam wiec dala mi leki na owulacje clo... i duphaston mialam dluzsze cykle ale jie jakies po 40 dni, dlala mi przez dwa cykle i powiedzuala ze jak zajde to dobrze jak nie no to bedziemy dalej robic badania. Ale jak nie zaslam to wtedy skierowala mnie do poradni leczenia nieplodnosci tam lekarz przeprowadzil wywiad nawet mnie nie zbadal co mnie zdziwilo wypilas skierowanie na oddzial na badania hotmonalne na ktore nie moge sie dostac juz trzeci cykl

A badan jakos takich mi nie zalecala robilam tylko tarczycowe tsh t3 t3 anty-tpo cukier

No tak nie musi sie mna jakos zajmowac, jakby mi chociaz powiedzial ze chce to sobie rob prywatnie to hym zrobila pal te pieniadze ale mowi ze w szpitalu to juz mnie calkiem przebadaja, wiesz tez juz sobie cos tam znalazlam co bym mogla zrobic, teraz zrob badajia prywatnie idz do niego a on powie czemu nie poszlam na badania do szpitala tylko tak robilas no masakra z nimi, no chyba po to sie do nich idzie zeby cie jakos pokierowali, poczekam jeszcze do nastepnej miesiaczki jak nie pojde to juz nie wiem.

A jak robilas te badania prywatnie to takie co gin ci zalecil czy poprostu zrobilas i poszlas z wynikami?
Najpierw ona mi kazała zrobić to robiłam prywatnie i zapłaciłam 300 coś zl
Później prolaktynę parę razy powtarzałam teraz tsh ft3 ft4
Maz zrobił badanie nasienia wyniki wyszły ok, w poniedziałek umowie się do ginekologa
Może poszukaj innego ginekologa w okolicy, działaj żeby coś zdiagnozowali przepisali, ja teraz jestem zdeterminowana nie ten lekarz to inny.

reklama
Aha rozumiem
, no pewnie w dzisiajszych czasach to nie ma co sie opierac na jednym lekarzu dlatego tez bylam w tej poradni on jescze cos innego mowil, ten to juz wogole, ale najwazniejsze zeby te badajia zrobic , przecież mogl powiedziec mj co mam zrobic. No najwyzej cos zrobie i pojde do innego bo co

Do góry