reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny wiem że to może zabrzmi fatalnie ale jestem przeciwnikiem plastiku no i z testami mi bardzo nie po drodzę🤭😬 zrobiłam tylko 4 testy ciążowe w przeciągu roku😳 choć co cykl świruje. Jeśli się nie uda teraz to zakupie testy OWU. Wcześniej prowadziłam tylko kalendarzyk i obserwowałam śluz + wizyty u gina.
Tak byłam przekonana że śluz mi powie prawdę.... teraz szukam czegoś sprawdzonego. Polecicie coś świerzej w tym temacie? Coś skutecznego, sprawdzonego niekoniecznie taniego.
Wiem jestem ekoświrem ale...źle się czuje jak dużo śmieci produkuje☺
Zawsze możesz robić testy paskowe, zawsze to mniej plastiku :D

Dziewczyny wiem że kobiet się o wiek nie pyta :D ale z czystej ciekawości chciałam wiedzieć jaki przedział wiekowy tutaj mamy :D ja pod koniec tego roku skończę 27 lat :D
Ja w lipcu 33. Pierwsze dziecko 31.

Ale przy takiej niskiej becie krecha raczej nie będzie mega mocna.
A widze ze jednak jakos tam ciemnieje..
No nic zobaczymy
Mnie cały czas zastanawia czemu masz znowu taką niską bete.

Dziś zauważyłam jakby trochę płodnego śluzu. Wczoraj były przytulanki więc nie mam pewności czy to śluz czy resztki z wczoraj. Dziś 23dc.

Dziś zauważyłam jakby trochę płodnego śluzu. Wczoraj były przytulanki więc nie mam pewności czy to śluz czy resztki z wczoraj. Dziś 23dc.
A jak długie są cykle? Sperma potrafi bardzo mocno przypominać śluz płodny, tym bardziej kiedy w czasie stosunku pochwa dodatkowo się nawilża.

A jak długie są cykle? Sperma potrafi bardzo mocno przypominać śluz płodny, tym bardziej kiedy w czasie stosunku pochwa dodatkowo się nawilża.
U mnie zawsze sperma jest nieprzezroczysta więc nie wiem. To mój dopiero 3 cykl po porodzie i po anty które brałam po połogu. Pierwszy miał 34 dni a drugi 33 dni.

Może być, że resztki. Chociaż powiem Ci ze ja w tym cyklu miałam kilka razy plodny w różnych odstępach czasu
No chociaż na moje oko bardziej to przypominało śluz no ale zobaczymy. Jakoś nie mamy już ochoty ma przytulanki w tym cyklu a szkoda odpuścić skoro dopiero 23 dc a cykle takie długie.

reklama
U mnie zawsze sperma jest nieprzezroczysta więc nie wiem. To mój dopiero 3 cykl po porodzie i po anty które brałam po połogu. Pierwszy miał 34 dni a drugi 33 dni.
Sperma powinna być nieprzezroczysta ale po kilku godzinach w drogach rodnych jej wygląd może się diametralnie zmienić - na taki śluz właśnie.

Do góry