reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Myślisz żeby brać dalej progesteron ? Boję się trochę że będę podtrzymywala ciaze Którą i tak nie jest prawidłowa i że im później tym mniejsze szanse na samoistne porinienie
Kochana jak ciąża ma się zakończyć, to progesteron nie podtrzyma nieprawidłowej ciąży. Ja bym postępowała zgodnie z zaleceniami lekarza. Podejrzewam, że jak za tydzień będzie to samo i powtórzysz betę i będą nieprawidłowe przyrosty to już będzie kazać Ci odstawić :(

Czekam na wyniki, troche jestem zalamana bo obstawialam w druga strone... Od roku nie moge zajsc w ciaze, dodam ze obraz usg nie wskazuje na pcos stad moje obawy.
Ja też nigdy nie miałam obrazu PCOS w USG. Nie jest to koniecznie jeśli inne hormony na to wskazują. Ale nie stwierdza się tego tylko po AMH. Jak sama nazwa wskazuje, PCOS to zespół objawów/chorób. U mnie była to niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, nieprawidłowy stosunek LH do FSH i podwyższony testosteron i jakieś tam jeszcze inne wahania mniej ważnych hormonów.

Ja też nigdy nie miałam obrazu PCOS w USG. Nie jest to koniecznie jeśli inne hormony na to wskazują. Ale nie stwierdza się tego tylko po AMH. Jak sama nazwa wskazuje, PCOS to zespół objawów/chorób. U mnie była to niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, nieprawidłowy stosunek LH do FSH i podwyższony testosteron i jakieś tam jeszcze inne wahania mniej ważnych hormonów.
U mnie tez napewno za wysoka prolaktyna, lecze ja od lutego, na reszte badan czekam, jestem w trakcie zmiany lekarza, w poniedzialek wizyta. Badanie zrobilam sama, z ciekawosci poniewaz moj ginekolog z ktorego zrezygnowalam nie chcial wogole kierowac mnie na zadne badania (prywatny lekarz, 280 zl za wizyte). Jestem po laparoskopii, czerwiec 2020 r., laparo nic nie wakazala,prawdopododnie byla wogole nie potrzebna. A Ty masz zdiagnozowane pcos?

U mnie tez napewno za wysoka prolaktyna, lecze ja od lutego, na reszte badan czekam, jestem w trakcie zmiany lekarza, w poniedzialek wizyta. Badanie zrobilam sama, z ciekawosci poniewaz moj ginekolog z ktorego zrezygnowalam nie chcial wogole kierowac mnie na zadne badania (prywatny lekarz, 280 zl za wizyte). Jestem po laparoskopii, czerwiec 2020 r., laparo nic nie wakazala,prawdopododnie byla wogole nie potrzebna. A Ty masz zdiagnozowane pcos?
Tak, szpital Karowa w Waw mi stwierdził PCOS. Mi pomogła terapia duphastonem, metforminą i castagnusem :) Wszystko się uregulowało i po 14 msc udało się zajść w ciążę :)

reklama
Dr Grymowicz pierwotnie, ale potem za każdym razem zapisywali mnie do kogoś innego, masakra 🤦🏼‍♀️
Jestem zapisana do niej na 24 lipca ale nie wiem czy pojde bo 20 ide do Drobniaka (on tez leczy na Karowej ale ja ide prywatnie), a na 4 sierpnia mam wizyte w poradni leczenia nueplodnosci z mezem na Starynkiewicza.... A leczylas sie moze u P
Milewczyka?

Do góry