reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Myślisz żeby brać dalej progesteron ? Boję się trochę że będę podtrzymywala ciaze Którą i tak nie jest prawidłowa i że im później tym mniejsze szanse na samoistne porinienie
Kochana jak ciąża ma się zakończyć, to progesteron nie podtrzyma nieprawidłowej ciąży. Ja bym postępowała zgodnie z zaleceniami lekarza. Podejrzewam, że jak za tydzień będzie to samo i powtórzysz betę i będą nieprawidłowe przyrosty to już będzie kazać Ci odstawić :(

Czekam na wyniki, troche jestem zalamana bo obstawialam w druga strone... Od roku nie moge zajsc w ciaze, dodam ze obraz usg nie wskazuje na pcos stad moje obawy.
Ja też nigdy nie miałam obrazu PCOS w USG. Nie jest to koniecznie jeśli inne hormony na to wskazują. Ale nie stwierdza się tego tylko po AMH. Jak sama nazwa wskazuje, PCOS to zespół objawów/chorób. U mnie była to niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, nieprawidłowy stosunek LH do FSH i podwyższony testosteron i jakieś tam jeszcze inne wahania mniej ważnych hormonów.

Ja też nigdy nie miałam obrazu PCOS w USG. Nie jest to koniecznie jeśli inne hormony na to wskazują. Ale nie stwierdza się tego tylko po AMH. Jak sama nazwa wskazuje, PCOS to zespół objawów/chorób. U mnie była to niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, nieprawidłowy stosunek LH do FSH i podwyższony testosteron i jakieś tam jeszcze inne wahania mniej ważnych hormonów.
U mnie tez napewno za wysoka prolaktyna, lecze ja od lutego, na reszte badan czekam, jestem w trakcie zmiany lekarza, w poniedzialek wizyta. Badanie zrobilam sama, z ciekawosci poniewaz moj ginekolog z ktorego zrezygnowalam nie chcial wogole kierowac mnie na zadne badania (prywatny lekarz, 280 zl za wizyte). Jestem po laparoskopii, czerwiec 2020 r., laparo nic nie wakazala,prawdopododnie byla wogole nie potrzebna. A Ty masz zdiagnozowane pcos?

U mnie tez napewno za wysoka prolaktyna, lecze ja od lutego, na reszte badan czekam, jestem w trakcie zmiany lekarza, w poniedzialek wizyta. Badanie zrobilam sama, z ciekawosci poniewaz moj ginekolog z ktorego zrezygnowalam nie chcial wogole kierowac mnie na zadne badania (prywatny lekarz, 280 zl za wizyte). Jestem po laparoskopii, czerwiec 2020 r., laparo nic nie wakazala,prawdopododnie byla wogole nie potrzebna. A Ty masz zdiagnozowane pcos?
Tak, szpital Karowa w Waw mi stwierdził PCOS. Mi pomogła terapia duphastonem, metforminą i castagnusem :) Wszystko się uregulowało i po 14 msc udało się zajść w ciążę :)

reklama
Dr Grymowicz pierwotnie, ale potem za każdym razem zapisywali mnie do kogoś innego, masakra 🤦🏼‍♀️
Jestem zapisana do niej na 24 lipca ale nie wiem czy pojde bo 20 ide do Drobniaka (on tez leczy na Karowej ale ja ide prywatnie), a na 4 sierpnia mam wizyte w poradni leczenia nueplodnosci z mezem na Starynkiewicza.... A leczylas sie moze u P
Milewczyka?

Do góry