reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny a jak to jest, z tą ciąża biochemiczna? Test wychodzi przed @ a ona i tak przychodzi. Do którego tv zalicza się jako biomechaniczna?
Biochemiczna jest właśnie wtedy kiedy wychodzi Ci przed @ pozytyw, a jednak dostajesz krwawienia (bo to nie okres) w dniu miesiączki lub kilka dni później...ja miałam prawdopodobnie 2 takie ciąże, w pierwszej dostałam krwawienie 3 dni później niż okres, a teraz dzień później niż powinnam dostać @...dlatego już więcej nigdy nie zrobię testu przed @, bo dwa razy się rozczarowałam

Biochemiczna jest właśnie wtedy kiedy wychodzi Ci przed @ pozytyw, a jednak dostajesz krwawienia (bo to nie okres) w dniu miesiączki lub kilka dni później...ja miałam prawdopodobnie 2 takie ciąże, w pierwszej dostałam krwawienie 3 dni później niż okres, a teraz dzień później niż powinnam dostać @...dlatego już więcej nigdy nie zrobię testu przed @, bo dwa razy się rozczarowałam

To tylko potwierdza moją teorię nie robienia testów przed @. Dzięki temu chyba zdrowsza będę.

To tylko potwierdza moją teorię nie robienia testów przed @. Dzięki temu chyba zdrowsza będę.
Dokładnie tak jest, ja teraz robiłam testy przed @ ze względu na podwyższone tsh (miałam miesiąc temu 5,09 mlU) i poronienie samoistne w kwietniu...teraz moje tsh to 0,79 mlU, więc to chyba nie był powód tych straconych ciąż..nie mogę utrzymać ciąży, chociaż już jedno dziecko urodzilam i nie miałam żadnych problemów w tamtej ciąży poza plamieniem w I trymestrze, więc dopatruje się przyczyny tych strat w nieodpowiednim poziomie progesteronu...zobaczymy co powie mój lekarz, wizytę mam 28.07...wiem, że teraz stracilam kolejną ciążę, bo robiłam bete tydzień temu i była 7,31, dwa dni później dostałam krwawienie i w piątek beta <1,10 przy tsh 0,55 także znów się coś nie udało i trzeba sprawdzić co jest przyczyną

Aha, rozumiem. Bo ja biorę po 6 tabletek dziennie 😂 Szskoda,ze wczesniej nie wiedzialam to moze tez bym uproscila ta wersje. Kiedy bedziesz znowu sprawdza homocysteine?
Moze jak pojadę porobić badania w klinice do inseminacji. Mam już dość kłucia. Mam podziurawione już żyły. Zresztą ten wynik homocysteiny jest sprzed roku w ogóle.... Heh... Nie wiem czy ten lekarz zauważył :D

Moze jak pojadę porobić badania w klinice do inseminacji. Mam już dość kłucia. Mam podziurawione już żyły. Zresztą ten wynik homocysteiny jest sprzed roku w ogóle.... Heh... Nie wiem czy ten lekarz zauważył :D

To może masz w normie albo wyzej? Chyba warto by teraz było sprawdzić

Zdjęcie mojej ręki po badaniach kilka postów temu 🙉🙈

reklama
Dziewczyny robiłam testy od 14 dc do dnia dzisiejszego były tylko bladziochy a dzisiaj 20 dc i test wyszedł taki czy to oznacza owu 🤔 albo że za chwilę może być ? Cykle mam 34/35 dniowe
Edit : dodam że to pierwsza moja przygoda z testami kiedyś zrobiłam raz 🤦‍♀️ i mnie zdenerwowało i odpuściłam

Załączniki

• 20200706_150103.jpg
    20200706_150103.jpg
    452,6 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Do góry