reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mutacje masz od zawsze to sprawa genów. Testy można zrobić z wymaxow policzkowych lub krwi i z tego co widzę nawet na forum to bardzo popularne mutacje większość z nas je ma czasami mogą się nie ujawnić i ciążę mogą przechodzić bezproblemowo.
Ja mam np. W wersji homo czyli po obojgu rodziców a moja mama miała 2 zdrowe i bezproblemowe ciążę.
A ja myślałam że te mutacje też są nabyte

reklama
Tarczyca jest genetyczna przynajmniej w moim przypadku. IO nabyta ale mutacje też można mieć nabyta. To nie jest powiedziane ze mutacje masz od urodzenia
Mój endokrynolog powiedzial, że tarczyca jest genetyczna. Mojej mamie dopiero gdy w menopauzę weszła się uaktywniła. Ja jak miałam 18 lat

Co do tych folianow to na foliku miałam prawie 60 kwasu i homocysteiny jest 12. Już pisałam..... Że ręce opadają. Profesor kazał mi się tym nie przejmować. A dwóch innych lekarzy, żebym w ogóle nie brała kwasu foliowego bo widocznie wystarcza mi w jedzeniu. 🤦‍♀️ a teraz w klinice slysze, że najprawdopodobniej mam mutacje i że brać foliany i modulator homocysteiny. .... Dramat.....

A co do mojego testowania to szału dostanę bo znowu plamie lekko. I tak od trzech dni. Przyszedł by juz okres i mialabym z glowy

Ale u mnie w rodzinie nikt nie miał problemu z ciąża lub donoszeniem. Moja mama straciła jedna ciąże w wieku 16 lat ale urodziła nas 6 moja siostra 3 brat ma 1 kuzynostwo ma minimum 2

To samo napisałam wcześniej moja mama dwie zdrowe ciążę a ja mam mutacje z gorsza wersja homo czyli po obojgu rodziców. Niestety pewnie wiele rzeczy ma na to wpływ, na to, że one się uaktywniaja, ale na 100% to są geny. Możesz zajrzeć na stronę www.testdna.pl i przeczytać

Mam pierwszy wynik hcg, 26 dc, dzień przed terminem @
CABD2E21-4837-44A2-9567-7265894D791C.png

reklama
Do góry