bleucoco
Fanka BB :)
A tak, SHBG też Nie mam pojęcia jaki miałam wynik Ja to sama nie jestem pewna czy to PCOS to dobra diagnoza u mnie. Wydaje mi się, że jak tylko nie potrafią wyjaśnić problemów hormonalnych to wrzucają do wora PCOS. Gdybym miała obraz USG to bym uwierzyła. Ale nigdy nie miałam. Lekarze twierdzili, że to dlatego, że byłam „leczona” antykoncepcją i torbiele nie miały kiedy się zrobić. Z kolei po odstawieniu w listopadzie 2018 dostałam metforminę i duphaston i to one regulowały cykle, więc też torbiele nie miały jak się zrobić. Ale z drugiej strony jak kiedyś przed ponad rok @ nie miałam to nie brałam żadnych leków, a torbieli i tak nie byłoJak badałam testosteron i androstendion to były w normie zobaczymy jakie wyjdą teraz. Dhea i to drugie nie pamiętam niestety i nawet nie wiem czy w klinice takie badanie zrobili. Z tego co kojarzę to na skierowaniu było napisane SHBG SHBG-s ale nie dam sobie ręki uciąć [emoji85] ja za to stosunek lh do fsh mam od kilku lat na poziomie 0.64 i żaden lekarz nie pow mi że to za mało czy źle czy co kolwiek. Zobaczymy co teraz pani doktor w klinice powie.
Podobno po ciąży problemy hormonalne (niebędące oczywiście chorobą) potrafią się samoistnie regulować, to zobaczymy jak będzie u mnie Wiem jedno, nie chcę znów antykoncepcji brać leczniczo