reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Podobno przy becie 1000 będzie pęcherzyk.
Dziewczynki może wiecie kiedy lekarz może „coś” dostrzec na usg? Przy jakiej becie bądź w którym tygodniu?
musze w przyszłym tygodniu sprawdzic czy prawidłowo przyrasta hcg i już się boje [emoji15][emoji15][emoji15]
Chociaż krecha na dzisiejszym teście była konkret [emoji41]

reklama
Nie mam pojęcia jak podnieść, a czy przeszkadza z tego co wiem to tak, właśnie niewydolność przysadki powoduje brak owulacji i różne inne problemy z hormonami.
Ok. Narazie nie będę się tym przejmować poczekam do wizyty w klinice. Ale owu musi czasami u mnie występować bo w ciążę zachodziłam a bez owu jest to nie możliwe.

Ja mam też ten stosunek lh FSH poniżej 1,00. Lekarze mi mówili że to zaburzenie tej osi podwzgórze przysadka jajniki. Na to nie ma chyba rady zbytnio..... Jeśli nie mamy guzów przysadki (a byłyby przy wysokiej prolaktynie) to poprosi zaburzenie hormonów.

Ja chodziłam do kilku lekarzy i żaden mi nie powiedział że mam pcos, dopiero w klinice się dowiedziałam [emoji2368] a też mi się cykle rozjechały ze 3 msc potrafilam nie mieć
Ale ze tobie nie pow to nie znaczy że mi też nie pow a mam. W Pl jak mieszkałam to byłam kierowana 2 razy do szpitala w celu zdiagnozowania lub wykluczenia pcos i badania z krwi i usg to za każdym razem wykluczało.

I znowu ja Ci odpowiem [emoji14]
Masz cukrzyce? Dość wysokie wyniki, ponad norme na pewno.
Ja biorę mete, 2x500 dziennie. Ostatnio miałam urlop tydzień i zaczęłam sobie mierzyć cukier i codziennie wynik był ponad normę, od 99 do 110 nawet co dla mnie było szokiem. Zastanawiałam się dlaczego i doszłam do wniosku że to dlatego że nieregularnie i źle się na urlopie odżywiam, typu śniadanie o 14.
Jak tylko wróciłam do pracy i tym samym regularnie jem cukier jest w okolicach 88-93.
Podsumowując, musisz przyjrzeć się temu co jesz wieczorem i o której. Ja widzę że jak nie jem długo to cukier wyższy a jak zjadam ok 22-23 coś, ostatnio nawet loda to cukier rano jest ok. A w sumie nie zapytałam czy chodzi Ci o cukier na czczo? [emoji14]
Tak, przy cukrach jest ważne regularne jedzenie

Ja mam też ten stosunek lh FSH poniżej 1,00. Lekarze mi mówili że to zaburzenie tej osi podwzgórze przysadka jajniki. Na to nie ma chyba rady zbytnio..... Jeśli nie mamy guzów przysadki (a byłyby przy wysokiej prolaktynie) to poprosi zaburzenie hormonów.
Ja się dowiem dokładnie w środę w klinice bo powtarzałam wszystkie badania hormonalne i może usg też mi zrobi jak nie będę miała okresu na wizycie.

reklama
@monika1708 mi nie zanika okres. W marcu byłam w ciąży a okres po stracie dostałam po 6 tygodniach i teraz czekam na drugi. Nie wiem czy była owu czy nie i ile będzie ten cykl trwał.

Do góry