reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej wróciłam od lekarza . W macicy jest pecherzyk Ale bardzo maleńki 4,5 mm . Dostałam progesteron cyclogest 400mg . Zapłaciłem za 15 globulek 70 zł ile kosztuje luteina ?

Myślicie Że ten pecherzyk nie jest za mały? Lekarz powiedział że jest tak mały że nie jest W stanie ocenić czy jest wszytsko ok

Hej wróciłam od lekarza . W macicy jest pecherzyk Ale bardzo maleńki 4,5 mm . Dostałam progesteron cyclogest 400mg . Zapłaciłem za 15 globulek 70 zł ile kosztuje luteina ?

Myślicie Że ten pecherzyk nie jest za mały? Lekarz powiedział że jest tak mały że nie jest W stanie ocenić czy jest wszytsko ok
Jeśli 4-5tc to jest w porządku. Ja miałam w 4+6tc pęcherzyk 4mm

Ale każda kobieta ma inny organizm. Tamtym mogło nie zaszkodzić a tobie może. Nie porównujmy się do innych kobiet bo każda jest inna.
Wg jego tłumaczeń lek ten może zaszkodzić przy odstawieniu kobietom z pcos oraz innymi problemami z hormonami.
Nie chodzi o wyrzut insuliny tylko

co do metforminy, ja odstawiłam po potwierdzeniu ciąży i wszystko jest ok. trzeba ufać lekarzowi. ja akurat odstawiałam z polecenia diabetologa.
po odstawieniu robiłam krzywą cukrową i wyszła cukrzyca ciążowa. biore insuline i jest pod kontrolą.
w PL niby nie stosuje sie mety u kobiet w ciąży ale niektórzy lekarza stosują.
@mloda1994 nie strasz odrazu dziewczyny że poroni...

ja w 5 tc też miałam malutki pęcherzyk i lekarz nie wiedział czy to `to` :)

co do metforminy, ja odstawiłam po potwierdzeniu ciąży i wszystko jest ok. trzeba ufać lekarzowi. ja akurat odstawiałam z polecenia diabetologa.
po odstawieniu robiłam krzywą cukrową i wyszła cukrzyca ciążowa. biore insuline i jest pod kontrolą.
w PL niby nie stosuje sie mety u kobiet w ciąży ale niektórzy lekarza stosują.
@mloda1994 nie strasz odrazu dziewczyny że poroni...
Ja w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową, w drugiej nastawiłam się że też będę miała ale nie miałam. Od 1.5 roku przyjmuję glucophage, bo krzywa insulinowa wyszła mi zła....

Ja też dostałam Dostinex . Dziś biorę tabletkę druga i za tydzień będę badać prolaktyne. Wg normy mam troszkę powyzej bo niecałe 25 ale owulacji nie mam i ginekolog sądzi że od tego. Jak wysoką macie prolaktyne ?
Kurcze u mnie normy laboratorium są do 26,72 dokładnie a ja mam 24,30. Miałam wprawdzie tuż przed badaniem stresującą sytuacje, a podobno to ma ogromny wpływ. Ale lekarz nie kazał mi nic z tym robić, a teraz się w sumie zastanawiam bo wszystkie macie tak po kilkanaście... no nic w przyszłym tygodniu pójdę sprawdzić bo i tak muszę tsh zrobić.

reklama
Dziewczyny pomagajmy sobie wspierajmy się, oglądajmy razem te testy, przywołujemy się do porządku ale nie stawiajmy diagnoz.

Ja wczoraj nie potrafiłam wytłumaczyć, że progesteron 7 moze świadczyć o owulacji, bo ja jestem tym przypadkiem. Nie mam do końca stwierdzonej niedomogi. Ale progesteron mam mały, głównie ze stresującego trybu życia pewnie, ale owulację mam bo mocno idzie w górę a potem spada.

A dzis widzę straszenie dziewczyny że jak odstawi metę to bardzo bardzo bardzo źle.

Lekarze nie są nieomylni ale do cholery są lekarzami. Lekarz zna jej organizm. Widział jej wyniki, widzi czy jest szczupła czy nie. Czemu jej zapisał metę? Wie tylko on. Więc nie róbmy dziewczynie sieczki z mózgu. Niech pogada dla swojego spokoju z lekarzem i tyle.

Do góry