reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Myślałam, że z racji spadającego progresteronu chodzi Ci o luteinę bądź duphaston ja specjalista nie jestem, ale myślę że w aptece jakbyś powiedziała jaka jest sytuacja, ze jesteś po przejściach i na IP odmówili pomocy to może by się farmaceutka zlitowała i pomogła.
Chyba też mgr farm może sam wystawić receptę w wyjątkowych przypadkach

reklama
Dziewczynki moje kochane ostatnie pytanie dotyczące progesteronu, bo już rzygam nim, a głową się zastanawia. Czyli teoretycznie teraz przed okresem powinien spadać prawda? Jak to wygląda? 😊😊

W ogóle już nie mogę się doczekać urlopu, może polecicie jakieś fajne miejsca na wypoczynek typu domek nad jakimś czystym jeziorkiem?
Tak, przed @ gwałtownie spada co wywołuje @.

Hej wróciłam od lekarza . W macicy jest pecherzyk Ale bardzo maleńki 4,5 mm . Dostałam progesteron cyclogest 400mg . Zapłaciłem za 15 globulek 70 zł ile kosztuje luteina ?

Myślicie Że ten pecherzyk nie jest za mały? Lekarz powiedział że jest tak mały że nie jest W stanie ocenić czy jest wszytsko ok
Kiedy następna wizyta?

Cześć, Mam kolejny wynik bety i proga, dla przypomnienia:
Wynik 1 (29.06): hcg 313 i prog 19,90
Wynik 2 (po48h,1.07); hcg 762 i prog 23
Wiec chyba jest ok :) więcej nie robie pierdziele za duży stres :p zresztą w pt idę do gino to teoretycznie do tego czasu powinno być ponad 1000 wiec może będzie widać pęcherzyk, czy źle mi się wydaje?
Edit prog z 1.07 wynosi 29 wiec w sumie jeszcze lepiej

Dziewczyny a słyszałyscie o czymś takim, że podobno późna owulacja jest "gorsza", niż wcześniejsza? Po głowie tłucze mi się jakiś komentarz, że którejś dziewczynie gin powiedział, że to jajeczko jest wtedy stare 😐 coś w tym może być, czy oszukaństwo jakieś?
Bzdura. Pierwsze słyszę. Cykl zawsze może się wydłużyć. Organizm to nie komputer :)

Hej wróciłam od lekarza . W macicy jest pecherzyk Ale bardzo maleńki 4,5 mm . Dostałam progesteron cyclogest 400mg . Zapłaciłem za 15 globulek 70 zł ile kosztuje luteina ?

Myślicie Że ten pecherzyk nie jest za mały? Lekarz powiedział że jest tak mały że nie jest W stanie ocenić czy jest wszytsko ok
A jaki tydzień ciąży Ci wychodzi wg OM?

Ja brałam duphaston i płaciłam za 10 dni (2x1) 26 zł.

Edit:
Właśnie wróciłam od gina i standardowo sto pytań 🤪
Dziewczyny jak to jest z miesiączka podczas brania duphastonu?
Lekarz kazał brać duphaston do 30 dc (wtedy tez mam u niego wizyte) bo podejrzewa ze może być ciaza
A co jeśli ciąży nie będzie, a ja będę brać dupka? @ Przyjdzie i tak 27 dc czy wszystko mi się poprzesuwa? :/ ja jakoś nie czuje żeby cokolwiek mi się tam kluło w środku 🤪
Mimo brania duphastonu @ przyjdzie normalnie. Przeczytaj w ulotce :) To jest sposób leczenia w przypadku niedomogi lutealnej. Bierze się aż wystąpi @.

My w sumie dopiero co zaczęliśmy się starać, 2 cykle za nami, ale mam nadzieje że się uda jakoś w miarę szybko 🤪 w tym cyklu wrzucam w swoją dietę ananasa! 🍍🍍🍍 zobaczymy czy faktycznie potrafi zdziałać cuda 😂
Wy tak z tym ananasem, a ja ubzdurałam sobie ze nie lubię ananasa, bo za dziecka próbowałam i wiem że nie smakował mi, a ostatnio mój syn chciał żeby mu kupić ananasa i we dwoje go wciągnęliśmy🤦‍♀️

reklama
Do góry