reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dzięki [emoji2][emoji2] na pewno zobaczę [emoji3590]
Może dziś zacznę [emoji2]

Oczywiście, że wiem [emoji2] tylko patrzę w apke i widzę, że mogłam zrobić progesteron 5 lub 6 dni po owu, ale to chyba bez różnicy, bo i tak powinien być większy wynik prawda?
Z tego co się orientuję to się robi 7-8 dni po owu ale jak test owu jest pozytywny to owu może ale nie musi wystąpić do 48h więc najlepiej by było badań progesteron od 7 dnia po pozytywnym owu aż np do 10 dnia po owu wtedy by było to bardziej wiarygodne[emoji848]tak głośno tylko myślę.

reklama
Z tego co się orientuję to się robi 7-8 dni po owu ale jak test owu jest pozytywny to owu może ale nie musi wystąpić do 48h więc najlepiej by było badań progesteron od 7 dnia po pozytywnym owu aż np do 10 dnia po owu wtedy by było to bardziej wiarygodne[emoji848]tak głośno tylko myślę.
Bo dokładnie masz rację! Wtedy by wyszedł prawdziwy wynik. Teraz myślę, że faktycznie mogłam poczekac z badaniem, ale nic czekam na okres, najgorzej, że bolą mnie te cyce, aż się boję dotknąć takie dziwne mrowki 🤣🤣🤣

Bo dokładnie masz rację! Wtedy by wyszedł prawdziwy wynik. Teraz myślę, że faktycznie mogłam poczekac z badaniem, ale nic czekam na okres, najgorzej, że bolą mnie te cyce, aż się boję dotknąć takie dziwne mrowki [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Ile dzisiaj dni po pozytywnym teście owu?

8 lub 9. A badanie wykonałam w sobotę czyli 6 lub 7 dni po owu. Porypany ten cykl.
A masz możliwość zrobienia progesteronu jeszcze raz jutro? Może owu była ale 2 dni po pozytywnym teście czyli proga by trza było zbadać 9-10 dni po pozytywnym teście owu i wtedy by to był wiarygodny wynik [emoji848] może jeszcze nic straconego.?

A masz możliwość zrobienia progesteronu jeszcze raz jutro? Może owu była ale 2 dni po pozytywnym teście czyli proga by trza było zbadać 9-10 dni po pozytywnym teście owu i wtedy by to był wiarygodny wynik [emoji848] może jeszcze nic straconego.?
Mam dość normalnie już tego.. Masakra. No chyba powtórzę, bo teraz to już głupia jestem całkiem.. 😐😐😐

Hej, właśnie wróciłam od ginekologa. Według miesiączki 9 tydzień, ale według USG 4tydz.
Jeśli chodzi o kodeks pracy jak on to reguluje? Bo zaczęłam się martwić 😏
Będę wdzięczna za odpowiedź 🤗😘
Ale w jakim sensie? Jeśli poinformujesz pracodawcę już o ciąży to obowiązuje Cię ochrona przed zwolnieniem. Tak samo jeśli byś nie poinformowała a on by Cię zwolnił- wtedy informujesz i zwolnienie nie ma racji bytu i dalej jesteś pracownikiem. Masz też różne prawa jako ciężarna, typu wychodzenie na badania, maksymalny czas pracy dobowy, zakaz pracy w porze nocnej, więcej przerw przy pracy przy komputerze itd. Co do umowy terminowej, jeśli miałaby się zakończyć po upływie 3 miesiąca ciąży to przedłuża się do dnia porodu. Jeśli umowa kończy Ci się przed upływem 3 miesiąca to pracodawca może ale nie musi jej przedłużyć do dnia porodu.

Poza tym masz bardzo dużą rozbieżność między OM a USG. Lekarz nic nie mowił?

reklama
Mam dość normalnie już tego.. Masakra. No chyba powtórzę, bo teraz to już głupia jestem całkiem.. 😐😐😐
A ja bym nie robiła, sądzę że progesteron po owulacji z dnia na dzień byłby większy, więc nawet 5 dni po powinien być wyższy. Lepiej poczekaj, nie szkoda Ci kasy?. Nie wiadomo kiedy była owu w sumie, więc pozostaje cierpliwie czekać. Może akurat 😊

Do góry