reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Mnie w ciąży 1 raz w życiu kłuło w brodawce :) Zdarzało się to potem jeszcze w I i II trymestrze. Może to znak! 😄
U mnie w moim mieście jest „podobno „ już 15 przypadków , dziwne t
Mnie w ciąży 1 raz w życiu kłuło w brodawce :) Zdarzało się to potem jeszcze w I i II trymestrze. Może to znak! 😄
u mnie w moim mieście jest już 😑

reklama
Pytanie do dziewczyn ktore zobaczyły już II kreski..
Jak odczuwałyście i czy w ogóle czułyście implantacje?
Ja wczoraj 7dpo czułam jakieś takie dziwne kłócie, ciągnięcie a dzisiaj 8dpo raz takie porzadne ukłucie ok 11 a teraz cały czas czuję nieprzyjemny ból jakby w pachwinie... Czuję aż do połowy uda... Ja nie wiem co jest... Dzisiaj 9dni po zastrzyku a nadal widać kreseczke gdzie zawsze 7dni po już jej nie było..
Ja nie odczuwałam nic. Pierwszym objawem, a i tak nie miałam zbyt wiele objawów ciąży w ogóle, była tzw. lekka głowa i chodzenie jakbym latała i nie było grawitacji 9 dpo. Ale nie wiem czy to był objaw zagnieżdżenia... Może to była pierwsza reakcja organizmu na podwyższone stężenie betaHCG 🤷🏼‍♀️ Trudno stwierdzić tak naprawdę. Potem 13 dpo odrzuciło mnie od kawy raz i kłuło mnie w brodawce. I to w sumie tyle specyficznych objawów 😂 No i wyglądałam cały czas jakbym promieniała, jak w trakcie owu. Aż sama byłam zdziwiona, że tak dobrze wyglądam przed @. Ale to już sprawka hormonów.

A nie chcesz podejść ma bete? Pisałaś, że nadal masz pozytywny test.
Progesteron płatny kosztuje ok 23zl u mnie, także nawet mniej niż beta hcg, może warto prywatnie?
A może to plamienie i nadal jesteś w ciąży? 🙂 I niektórych kobiet nadal występują jak są w ciąży 🤞
Ja to bym proga robiła wraz z beta po pozytywnym teście 🙂
To na pewno nie jest plamienie i jestem pewna, że poroniłam...krew ze skrzepami i to na dodatek ciemna to nie jest @...do tego wczoraj miałam tylko takie plamienie brązowe ze śluzem, tak samo wyglądała moja pierwsza poroniona ciąża...i spadek temp z 37,1 do 36,6 czyli mojej standardowej

Teraz obiecałam sobie, że nie zrobię testu póki @ nie będzie się spóźniać co najmniej tydzień...i na bete też chodzić nie będę...w ciąży z synem nie chodziłam na bete i wszystko było ok

Ja w tym cyklu zrobiłam test tak wcześnie 8dpo, bo miałam bol brzucha jak na okres ( dużo za wcześnie na ból) ból był silniejszy niż przy okresie, bo po porodzie synka mam bezbolesne okresy. I ból pleców bardzo nisko i kłucia jajników. Na drugi dzień czyli 9dpo obudziło mnie szczypniecie w sutku takie porządne. Kilka razy tego dnia jeszcze takie szczypniecie poczułam. Czułam się całkowicie inaczej. Mówią że tak wxzeanie się nie czuje. Ja 8 dpo może nie, ale 9 dpo już bez testu wiedziałam że się udało.
Teraz właśnie w tym cyklu Dzisiaj 21 dc ,mam silniejszy ból brzucha niż w poprzednich, tego jestem pewna i nie wkręcam sobie, bo jeszcze trochę do okresu, a ja się czuje jakbym miała dostać Zaraz ,albo w pierwszym dniu miesiączki , jest mi tez niedobrze ,ale nie biorę pod uwagę bo dzisiaj słabo jadłam I to pewnie powód , brzucha wciągnąć nie mogę bo tak jajniki mnie bolą

Ja JAK zaszlam też nie miałam WGL śluzu plodnego. Myślałam że będzie bezoowulacyjny. W 14dc pozytywny test. W 15 pewnie była owulacja. A też mam cykle 30-34 A tamten akurat byłby krótszy i gdyby nie testy to była dupa blada...
Robię bo kupiłam w tym miesiącu tyle testow, że chce sprawdzić swój cykl, a tak serio wątpię troszkę w ten pozytyw bo nie mam żadnych objawów owu a tak tak wiem pozytyw nie zawsze oznacza owulacje itp... ale skoro moje ostatnie cykle trwały 33-36 dni to nie za szybko by była?

Ja nie odczuwałam nic. Pierwszym objawem, a i tak nie miałam zbyt wiele objawów ciąży w ogóle, była tzw. lekka głowa i chodzenie jakbym latała i nie było grawitacji 9 dpo. Ale nie wiem czy to był objaw zagnieżdżenia... Może to była pierwsza reakcja organizmu na podwyższone stężenie betaHCG 🤷🏼‍♀️ Trudno stwierdzić tak naprawdę. Potem 13 dpo odrzuciło mnie od kawy raz i kłuło mnie w brodawce. I to w sumie tyle specyficznych objawów 😂 No i wyglądałam cały czas jakbym promieniała, jak w trakcie owu. Aż sama byłam zdziwiona, że tak dobrze wyglądam przed @. Ale to już sprawka hormonów.
Ja tak miałam w 14 dniu cyklu 🤩patrzę w lustro i myśle ... jejku jak ja dzisiaj ładnie wygladam włosy , cera i mam tak co miesiąc ale tylko dwa dni 😂😂😂

Może zrób test? U mnie pierwszym objawem zapłodnienia była suchość w środku już następnego dnia po owu i zapłodnieniu (jeszcze wtedy o tym nie wiedziałam). Nie szło się kochać w ogóle :/
Robilam test dzis rano ale 25 i nic nawet cienia...
Mialam pisac ze wstawianie postu o braku @ bylo jakims zakleciem bo pojawila sie czerwona krew ale tylko troche przy podtarciu😂
Ale teraz znowu nic 🤨🤔

reklama
Mam takiego doła ostatnio.. Jestem po owu, boboseksy były ale jakoś tak wszystko wyliczone i na siłę, że nawet mąż się zdenerwował co my robimy- po co to liczenie kiedy co i jak itd..
Niby wiem że nie powinno się nakręcać, odpuścić i wyluzować ale jakoś ciągle siedzi z tyłu głowy.. Ostatnio jestem bardziej zestresowana. TSH podwyższone więc zaczęłam brać leutrox 50. Lekarz mnie zestresował że mam za krótkie cykle bo 24-25 dni po 3-4 dni, ale od zawsze regularnie itd co nie zmienia faktu że wg niego za krótkie :/ W pracy też szykują się zmiany, przed którymi miałam uciec na L4.
Poroniłam w grudniu. Myślałam zawsze że te problemy zmnie przecież nie będą dotyczyły. Phi. Życie to jednak jest "zabawne". Obecnie 5 cykl prób po poronieniu.
Wszystko to się na siebie nakłada i jakoś traci się nadzieję.. ;(

Cieszą mnie wasze pozytywne kreski i czekam na dzień aż sama się takim testem pochwalę. Tego też życzę wszystkim.

Do góry