reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny mam pytanie, czy jak od 3 dni bolą mnie piersi po bokach to czy test mógłby już wyjść pozytywny [emoji848]? Równie dobrze może to być źle dobrany biustonosz, lub w tym cyklu piersi stwierdzily że pierwszy raz w życiu będą boleć przed okresem, kto wie [emoji2368] nie chce się nakrecac, więc biorę bardziej pod uwagę inne możliwe przyczyny, ale ciekawość zawsze będzie [emoji1787]
To nie jest żaden wyznacznik. Ból piersi po bokach może oznaczać okres tak samo jak ciąże. Te objawy są naprawdę do siebie podobne i to bardzo trudno to rozróżnić. Nie nakręcaj się bo będzie bardziej bolało przy @ jak nadejdzie czego Ci nie życzę.

reklama
Naprawdę brak słów na tych lekarzy. Taka prawda że jak w Pl nie masz kasy to nie możesz liczyć na nic a niestety lub stety nie pochodzę z bogatej rodziny i nawet rodzina nie miała jak mi pomóc finansowo żeby zrobić takie badania. Z resztą w rodzinie to było dziwne bo każda zachodziła w ciążę i żadnych poronień mają minimum 2 dzieci i więcej. Jedynie raz moja mama poroniła samoistnie w 14tc 32 lata temu a ma nas 6

No dokładnie za wszystko trzeba płacić a druga sprawa płacić i znaleźć dobrego lekarza to z cudem graniczy. Więcej to się chyba z tego forum dowiedziałam.

To nie jest żaden wyznacznik. Ból piersi po bokach może oznaczać okres tak samo jak ciąże. Te objawy są naprawdę do siebie podobne i to bardzo trudno to rozróżnić. Nie nakręcaj się bo będzie bardziej bolało przy @ jak nadejdzie czego Ci nie życzę.
Tak dokładnie , ja miałam w zeszłym miesiącu ból z boku piersi, żyły widoczne, dwa dni sutki tak bolały ze budziłam się w nocy ,do tego dreszcze dwa dni. Zrobilam test ,wynik negatyw ,po kilku godzinach spojrzałam na test był pozytyw ,radość nie do opisania , na drugi dzień zeobilam Kolejny test, bo wiem ze po kilku godz już się nie odczytuje wyniku . Test wyszedł negatywny a zaraz po dostałam @ 🙁Rozczarowanie

Tak dokładnie , ja miałam w zeszłym miesiącu ból z boku piersi, żyły widoczne, dwa dni sutki tak bolały ze budziłam się w nocy ,do tego dreszcze dwa dni. Zrobilam test ,wynik negatyw ,po kilku godzinach spojrzałam na test był pozytyw ,radość nie do opisania , na drugi dzień zeobilam Kolejny test, bo wiem ze po kilku godz już się nie odczytuje wyniku . Test wyszedł negatywny a zaraz po dostałam @ [emoji853]Rozczarowanie
Powiem Ci ze ja raz zrobiłam test przed terminem miesiączki w 2013 roku pokazał mi 2 kreski okazało się że biochemiczna więcej nie robiłam testów przed terminem miesiączki. Zawsze czekam minimum 14 dni i więcej jak okresu nie ma to robię test ciążowy. Ale jeśli nie wiem kiedy mam dostać okres tak jak np w tym cyklu bo miałam w tym roku tylko 2 miesiączki to nie robię wogule testów i spokojnie czekam na okres

Nie nakręcam się, napisałam że stawiam raczej na to że piersi stwierdzily że teraz będą boleć przed okresem 🤣 ale ciekawość była czy jeżeli by była to ciaza czy test by już wykryl, ja stawiam że @ przyjdzie za parę dni

Nie nakręcam się, napisałam że stawiam raczej na to że piersi stwierdzily że teraz będą boleć przed okresem [emoji1787] ale ciekawość była czy jeżeli by była to ciaza czy test by już wykryl, ja stawiam że @ przyjdzie za parę dni
Zrozumiałam co napisałaś. Jeśli masz okres dostać za kilka dni to nie ma sensu robić testu ciazowego. A jak jesteś niecierpliwa to w dniu terminu miesiączki skoczyć do labo na krew beta hcg i będzie wszystko jasne i nie będziesz się stresować.

Zrozumiałam co napisałaś. Jeśli masz okres dostać za kilka dni to nie ma sensu robić testu ciazowego. A jak jesteś niecierpliwa to w dniu terminu miesiączki skoczyć do labo na krew beta hcg i będzie wszystko jasne i nie będziesz się stresować.
Ja postaram się być cierpliwa, ale mąż chce po test jechać z nadzieją że coś już wykryje 🤣

reklama
Noo 🤣 mówię mu że może nic nie wyjść bo za wcześnie to mówi najwyżej później będziemy mieć niespodziankę 🤣🤣🤣
No mąż by chciał szybko się dowiedzieć bo już raz poronilam i chciałby by szybko iść do lekarza

Do góry