reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Nie jest obowiązkiem robienie bety, niektórzy lekarze o to proszą. Myślę, że dziewczyny, które to robią (tak jak i ja robiłam) robią to po prostu dla świętego spokoju zanim w USG cokolwiek się pokaże. Ja w drugiej ciąży zrobiłabym tak samo jak w pierwszej i poszła sprawdzić. To tylko 2 ukłucia w odstępie 2 dni ;) Także to po prostu Twoja decyzja.
Jakbyś w ciągu 2 msc była kłuta 10 razy w tym 6 razy żeby sprawdzić bete, która najpierw spadała w kwietniu, a później w maju była <1,20, a lekarz stwierdzil, że to wczesna ciąża, bo szyjka na to wskazuje to też byś miała dosyć bety, uwierz mi ;)

reklama
Jakbyś w ciągu 2 msc była kłuta 10 razy w tym 6 razy żeby sprawdzić bete, która najpierw spadała w kwietniu, a później w maju była <1,20, a lekarz stwierdzil, że to wczesna ciąża, bo szyjka na to wskazuje to też byś miała dosyć bety, uwierz mi ;)
Nie znam całej Twojej historii na pamięć :) Zrobienie bety jest indywidualną decyzją każdej kobiety lub wymogiem lekarza. Ja robiłam swoją przed terminem @ i przy następnej ciąży po prostu zrobiłabym to samo, bo nie dałabym rady tyle czekać do USG. Może przy drugiej ciąży będę miała więcej cierpliwości, ale przy tej pierwszej pamiętam jak świrowałam i przynajmniej to badanie mnie uspokoiło do wizyty :)

Moje „namawianie” na drugą betę było wyłącznie dlatego, że potem przeczytałam Twoje posty jak się martwiłaś czy wszystko jest OK, czy beta nie za niska itd. a potem napisałaś, że chcesz powtórzyć ją po 4 dniach. Dlatego uznałam, że skoro się martwisz, to lepiej powtórzyć, ale że po 4 dniach to nic nie da pod kątem medycznym :) Jak uznałaś, że już jesteś spokojna i poczekasz, to trzymam kciuki :)

A mam pytanie do dziewczyn z dwoma kreseczkami 😊
Za którym razem wam się udało „zaciążyć”? 😎 i czy macie jakieś specjalne metody/porady? 🤓
Pierwsza ciąża to było na zasadzie, będzie to będzie. Druga była w drugim cyklu po odstawieniu tabletek anty, więc myślę że hormony wtedy zadziałały swoje, bo był tylko jeden seks bez uwazania😅, a teraz już w sumie 4 lata nie biorę anty, 12 cykl bzykanko przed i w okolicach owu i narazie nic, w sumie dopiero 2 cykl testuje owu, wiec wcześniej mogliśmy nie celować. Myślę, że działa na mnie psychika, bo chciałam zmienić pracę, bo ta jest zdecydowanie za ciężka, ale mam umowę na czas nieokreślony, a wiadomo jak z nową praca i umowami na czas próbny i tak myślę co miesiąc, że jeszcze ten miesiąc i jak nie zajdę to zmieniam, pół roku już tak🙈

Mnie ostatnio przy pobraniu kuły w 5 miejscach i ostatecznie musiały pobrać z palca, bo im się żyły zapadały. Siedziałam tam 30min, a jak wyszłam to myślałam, że ludzie czekający w kolejce zabiją mnie wzrokiem (byla kolejka ponad 15 osób).

A mam pytanie do dziewczyn z dwoma kreseczkami 😊
Za którym razem wam się udało „zaciążyć”? 😎 i czy macie jakieś specjalne metody/porady? 🤓
W sensie w którym cyklu? W 14 po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych :) To co zmieniłam w tym cyklu (abstrahując od leczenia PCOS), to boboseksy były codziennie od pierwszego dnia płodnego aż do opuszczenia szyjki i pierwszych suchych dni :) Dodatkowo przedłużyłam branie duphastonu zamiast do 27 dc to brałam dalej. Nogi w górze po seksie, leżałam kilka minut. No i to chyba by było na tyle 😂

Hej. U mnie jakiś tydzień został do okresu +/- 1 dzień (oby). Potem będę się zastanawiać czemu nie zaszłam w ciążę [emoji14] Czekam na wyniki badań na trombofilie i białek c i s po poronieniu. Ten tydzień się urlopuje, na chacie sajgon przez remont, ale za to mam piękną kuchnię [emoji7][emoji7][emoji7] i zyskałam dodatkowy pokój dla dziecka w razie czego [emoji5]
Pokaż kuchnie :D ja się szykuje do remontu...

Mam taki układ że ciężko zrobić zdjęcie, lodówka zasłania prawą stronę ale coś tam widać [emoji854] Po lewej jest piekarnik w słupku, drugie zdjęcie jeszcze w trakcie remontu było :)
Pokaż kuchnie :D ja się szykuje do remontu...
20200626_111908.jpeg
20200613_194127.jpeg

Mam taki układ że ciężko zrobić zdjęcie, lodówka zasłania prawą stronę ale coś tam widać [emoji854] Po lewej jest piekarnik w słupku, drugie zdjęcie jeszcze w trakcie remontu było :) Zobacz załącznik 1139311Zobacz załącznik 1139312
Bardzo ładnie :) Ja teraz jestem w trakcie planowania remontu u mamy na czas jej pobytu w ośrodku rehabilitacyjnym i też chciałabym takie szafki tylko z drewnianym blatem i mniejszymi uchwytami i dokładnie takie same kafelki nad blatami a’la cegiełka :D Piękne są. A na podłodze zaplanowałam wzorzyste kafelki takie jak portugalskie 🥰 Będzie pięknie! Tylko cholera jak ekipa się spóźni to zahaczy mi o termin porodu 😂

reklama
Do góry