reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A mi ginekolog kazał brać od 20 dc przy cyklach 27 dniowych, dziwne 🤷🏻‍♀️
ile czasu się staracie?
Ale zależy czy masz regularne cykle, moje są różne i czasami owu wypada 14 a czasami 18dc, więc mam się sugerować wynikiem testu owulacyjnego, dwa dni później wziąć duphaston, a po 10 dniach zrobić test lub bete

reklama
Hej. U mnie jakiś tydzień został do okresu +/- 1 dzień (oby). Potem będę się zastanawiać czemu nie zaszłam w ciążę [emoji14] Czekam na wyniki badań na trombofilie i białek c i s po poronieniu. Ten tydzień się urlopuje, na chacie sajgon przez remont, ale za to mam piękną kuchnię [emoji7][emoji7][emoji7] i zyskałam dodatkowy pokój dla dziecka w razie czego [emoji5]

Mnie trochę martwi że cykl trwal tylko 22 dni... No ale mam nadzieję, że po poronieniu to możliwe...

Kuchnia! [emoji3590] Ja też czekam na swoją nową wymarzoną. Może w przyszłym roku zaczniemy wykańczanie domu.

Tak piszecie o tym ze macie kilka kg za dużo a u mnie jest na odwrót mam 1,66 wzrostu i ważę 50 w porywach do 51 kg. Zawsze byłam tak chuda choć bym nie wiadomo ile zjadła.. chciałabym przytyć troszkę bo rodzina i znajomi mówią ze jak taka chudota może być w ciąży, przyjęłam się tym i przez chwilę naprawdę wierzyłam ze może faktycznie to jakis tam powód jest. Ale poczytałam w internecie i w zasadzie nie powinno mieć to dużego znaczenia jeżeli dostarczam wszystkich niezbędnych witamin itp w diecie. Czy któraś z Was też na podobną sytuację?

Tak piszecie o tym ze macie kilka kg za dużo a u mnie jest na odwrót mam 1,66 wzrostu i ważę 50 w porywach do 51 kg. Zawsze byłam tak chuda choć bym nie wiadomo ile zjadła.. chciałabym przytyć troszkę bo rodzina i znajomi mówią ze jak taka chudota może być w ciąży, przyjęłam się tym i przez chwilę naprawdę wierzyłam ze może faktycznie to jakis tam powód jest. Ale poczytałam w internecie i w zasadzie nie powinno mieć to dużego znaczenia jeżeli dostarczam wszystkich niezbędnych witamin itp w diecie. Czy któraś z Was też na podobną sytuację?

Jak to moja mama mówiła całe życie, bo ważyłam 48 kg, lepiej być chudym i grubym 😁😁😲 a teraz ważę 64 i jest jazda dla mnie już za dużo, bo mam strasznie zlany brzuch.

Dziewczyny odebrałam cytologie i w uwagach mam napisane zmiany keratoryczne . Czy któraś z Was spotkała się z takim czymś? Na Internecie nic nie mogę znaleźć na ten temat co to znaczy 🤷‍♀️

reklama
Do góry