reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Zaczęłam robić testy od 5dc w ostatni dzień miesiączki. A cykle nie wiem jakie mam bo w czerwcu miałam dopiero 2 miesiączkę w tym roku.
Ja bym robiła. U mnie raz wychodziła 16dc a raz 21. Dzięki testom zaszła moja przyjaciółka. No i teraz chyba mi się udało... Ale jeszcze nie wiadomo jak ta historia się skończy bo dopiero jutro beta

reklama
Ja bym robiła. U mnie raz wychodziła 16dc a raz 21. Dzięki testom zaszła moja przyjaciółka. No i teraz chyba mi się udało... Ale jeszcze nie wiadomo jak ta historia się skończy bo dopiero jutro beta
Ja też dzięki testom zaszłam w zeszłym roku w czerwcu w ciążę. Wtedy stosowałam clearblue różowe.

Będę robić dalej i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Napewno wszystko będzie ok. Jak dobrze pamiętam 3 testy wyszły ci pozytywne więc nie mogą się mylić. Bądź dobrej myśli i daj koniecznie znać jutro jak dostaniesz wyniki bety.

Dziewczyny robię testy owu paskowe od 5dc dzisiaj mam 19dc i żaden test nie zbliża się aby pokazać pik LH. Nie wiem jak długie są cykle ponieważ w tym roku miałam tylko 2 razy w styczniu i w czerwcu po poronieniu. Cykle do stycznia były regularne co 29-30 dni. Robić dalej testy czy sobie już odpuścić?
Ja bym robiła przez cały cykl. Jak nie wyjdą to może sugerować, że coś trzeba sprawdzić. Oczywiście może też być, że nie wychodzą, a mimo wszystko jest wszysztko w porządku. A ginekolog ci nie kazała robić?

Rozumiem z tym że ja je muszę robić trochę z przymusu bo pani doktor w klinice kazała robić przez minimum 3 cykle i dać jej do wglądu. A że nie wiem jakie będą teraz cykle to muszę je robić zaraz po @ aż do następnej @
No to masz odpowiedź na swoje pytanie :D W takim razie musisz robić dalej. Niech lekarz ma pełny ogląd :)

Ja bym robiła przez cały cykl. Jak nie wyjdą to może sugerować, że coś trzeba sprawdzić. Oczywiście może też być, że nie wychodzą, a mimo wszystko jest wszysztko w porządku. A ginekolog ci nie kazała robić?
Nie gin nie kazał robić bo pow że to w niczym nie pomaga bo tylko pokazuje pik LH i to nie oznacza że owu w danym cyklu była.

Kiedyś robiłam sama od siebie przez 6 cykli z rzędu to tylko w 1 cyklu pokazał mi pik LH no i w zeszłym roku jeden miesiąc robiłam i pokazał mi pik LH w 24dc w czerwcu.

Testy owu mogą zasugerować jedynie żeby zrobić monitoring owu czy wogule występuje. Nic poza tym.

Mi od razu lekarka powiedziała że u mnie to bez sensu robić, ale chciałam spróbować, więc potem łatwo mi było zrezygnować :D
No tak ty co innego bo pcos masz i to mogło nie źle zafiksować testy owu, ale pcos ja nie mam. W zeszłym roku stosunek lh do fsh wyszedł 0. 64 a AMH 1.94 i jajniki na usg w porządku bez żadnych pęcherzyków. Teraz miałam robione znowu badania i 8.07 poznam wyniki moje i męża.

reklama
Do góry