reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Jeśli masz te testy to rób, czemu nie :) Chociaż powinno się robić boboseksy najlepiej po zakończeniu @, ewentualnie od pierwszych objawów dni płodnych do pierwszych objawów dni niepłodnych/zaniku śluzu/opuszczenia szyjki, a nie na zawołanie jak test owu pozytywny. A testy owu negatywne swoją drogą wcale nie świadczą, że owu nie było :) Dziewczyny często tu pisały, że nawet godzina zrobienia testu może mieć znaczenie :)
I tak właśnie robimy. Nie mamy sexu tylko w owu i dni płodne. U mnie to wogule jedna wielka nie wiadoma.

Tak kochana wiem że to nie oznacza że owu nie będzie w tym cyklu. Zapytałam bo może bez sensu robić testy jak nie wykrywają piku lh. Ja robię je między 17 a 19 staram się o jednej godzinie ale czasami nie wychodzi bo albo jestem poza domem albo już wytrzymać z sikanie nie idzie itd.

Załączam zdjęcie jak to wygląda w kalendarzyku. Jest zaznaczone że cykl trwał 131 dni ponieważ nie zaznaczyłam poronienia.
Screenshot_20200621_191428_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

I tak właśnie robimy. Nie mamy sexu tylko w owu i dni płodne. U mnie to wogule jedna wielka nie wiadoma.

Tak kochana wiem że to nie oznacza że owu nie będzie w tym cyklu. Zapytałam bo może bez sensu robić testy jak nie wykrywają piku lh. Ja robię je między 17 a 19 staram się o jednej godzinie ale czasami nie wychodzi bo albo jestem poza domem albo już wytrzymać z sikanie nie idzie itd.

Załączam zdjęcie jak to wygląda w kalendarzyku. Jest zaznaczone że cykl trwał 131 dni ponieważ nie zaznaczyłam poronienia. Zobacz załącznik 1137014
Hmm no ja przestałam robić testy owu w trakcie starań. Po pierwsze nie miałam cierpliwości. Dodatkowo mam PCOS i tylko mnie to stresowało, że nie wychodzą a mogły być negatywne mimo owu. Pozytywny test nie oznacza, że owulacja na pewno wystąpi. A dodatkowo skoro kochaliśmy się już na kilka dni przed dniami płodnymi i potem aż do kilku dni po ich ustąpieniu (od razu wiedziałam kiedy po śluzie, wyglądzie swoim i szyjce), to w sumie te testy nie były mi potrzebne 🤷🏼‍♀️ Uznałam, że jest za dużo niewiadomych w nich i w sumie nie dają pewności a dodatkowo mija się to z celem bo skoro kochaliśmy się tak by owu nie przegapić to po co mi wyznaczanie owu testami? No i tak wtedy zdecydowałam, że nie będę już ich robić :D

Dziewczyny robię testy owu paskowe od 5dc dzisiaj mam 19dc i żaden test nie zbliża się aby pokazać pik LH. Nie wiem jak długie są cykle ponieważ w tym roku miałam tylko 2 razy w styczniu i w czerwcu po poronieniu. Cykle do stycznia były regularne co 29-30 dni. Robić dalej testy czy sobie już odpuścić?

U mnie w zeszłym cyklu była wlasnie w 19 dc. @ dostałam 36dc. Może się przesunęła?
Ja miałam tak czarną, że aż w szoku byłam. Niestety nic z tego. A w tym miesiącu jakoś słabe te kreski, chyba będzie dupa. 🙄🙄🙄

Załączniki

• IMG_20200621_192151.jpg
    IMG_20200621_192151.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 72

Załączam zdjęcie jak to wygląda w kalendarzyku. Jest zaznaczone że cykl trwał 131 dni ponieważ nie zaznaczyłam poronienia. Zobacz załącznik 1137014
Jak masz 30 dniowe cykle to możesz mieć owu np 15 czy 16 dc jak zaczęłaś robić od 17 dc testy to mogłaś przegapic

Czy ovitrelle może zafałszować wynik testu owulacyjnego? Czy ma jakiś wpływ na to?
Ja wiem, że pozytywny test owulacyjny do 24h i owulka.
I po zastrzyku 24h i owulka.
Ale wydaje mi się, że w tamtym miesiącu mimo wzięcia zastrzyku test owu mi nie wyszedł i też pęcherzyk nie pękł..
Wczoraj zastrzyk i tak po 26h zaczął się ból jajnika co jakiś czas i trwa.. Test wyszedł mega pozytywny. Zanim się pojawiła kontrolna to testowa już była na maxa ciemna
1592760648254.jpeg

Hmm no ja przestałam robić testy owu w trakcie starań. Po pierwsze nie miałam cierpliwości. Dodatkowo mam PCOS i tylko mnie to stresowało, że nie wychodzą a mogły być negatywne mimo owu. Pozytywny test nie oznacza, że owulacja na pewno wystąpi. A dodatkowo skoro kochaliśmy się już na kilka dni przed dniami płodnymi i potem aż do kilku dni po ich ustąpieniu (od razu wiedziałam kiedy po śluzie, wyglądzie swoim i szyjce), to w sumie te testy nie były mi potrzebne [emoji2372] Uznałam, że jest za dużo niewiadomych w nich i w sumie nie dają pewności a dodatkowo mija się to z celem bo skoro kochaliśmy się tak by owu nie przegapić to po co mi wyznaczanie owu testami? No i tak wtedy zdecydowałam, że nie będę już ich robić :D
Rozumiem z tym że ja je muszę robić trochę z przymusu bo pani doktor w klinice kazała robić przez minimum 3 cykle i dać jej do wglądu. A że nie wiem jakie będą teraz cykle to muszę je robić zaraz po @ aż do następnej @

reklama
Do góry