reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Zaczęłam robić testy od 5dc w ostatni dzień miesiączki. A cykle nie wiem jakie mam bo w czerwcu miałam dopiero 2 miesiączkę w tym roku.
Ja bym robiła. U mnie raz wychodziła 16dc a raz 21. Dzięki testom zaszła moja przyjaciółka. No i teraz chyba mi się udało... Ale jeszcze nie wiadomo jak ta historia się skończy bo dopiero jutro beta

reklama
Ja bym robiła. U mnie raz wychodziła 16dc a raz 21. Dzięki testom zaszła moja przyjaciółka. No i teraz chyba mi się udało... Ale jeszcze nie wiadomo jak ta historia się skończy bo dopiero jutro beta
Ja też dzięki testom zaszłam w zeszłym roku w czerwcu w ciążę. Wtedy stosowałam clearblue różowe.

Będę robić dalej i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Napewno wszystko będzie ok. Jak dobrze pamiętam 3 testy wyszły ci pozytywne więc nie mogą się mylić. Bądź dobrej myśli i daj koniecznie znać jutro jak dostaniesz wyniki bety.

Dziewczyny robię testy owu paskowe od 5dc dzisiaj mam 19dc i żaden test nie zbliża się aby pokazać pik LH. Nie wiem jak długie są cykle ponieważ w tym roku miałam tylko 2 razy w styczniu i w czerwcu po poronieniu. Cykle do stycznia były regularne co 29-30 dni. Robić dalej testy czy sobie już odpuścić?
Ja bym robiła przez cały cykl. Jak nie wyjdą to może sugerować, że coś trzeba sprawdzić. Oczywiście może też być, że nie wychodzą, a mimo wszystko jest wszysztko w porządku. A ginekolog ci nie kazała robić?

Rozumiem z tym że ja je muszę robić trochę z przymusu bo pani doktor w klinice kazała robić przez minimum 3 cykle i dać jej do wglądu. A że nie wiem jakie będą teraz cykle to muszę je robić zaraz po @ aż do następnej @
No to masz odpowiedź na swoje pytanie :D W takim razie musisz robić dalej. Niech lekarz ma pełny ogląd :)

Ja bym robiła przez cały cykl. Jak nie wyjdą to może sugerować, że coś trzeba sprawdzić. Oczywiście może też być, że nie wychodzą, a mimo wszystko jest wszysztko w porządku. A ginekolog ci nie kazała robić?
Nie gin nie kazał robić bo pow że to w niczym nie pomaga bo tylko pokazuje pik LH i to nie oznacza że owu w danym cyklu była.

Kiedyś robiłam sama od siebie przez 6 cykli z rzędu to tylko w 1 cyklu pokazał mi pik LH no i w zeszłym roku jeden miesiąc robiłam i pokazał mi pik LH w 24dc w czerwcu.

Testy owu mogą zasugerować jedynie żeby zrobić monitoring owu czy wogule występuje. Nic poza tym.

Mi od razu lekarka powiedziała że u mnie to bez sensu robić, ale chciałam spróbować, więc potem łatwo mi było zrezygnować :D
No tak ty co innego bo pcos masz i to mogło nie źle zafiksować testy owu, ale pcos ja nie mam. W zeszłym roku stosunek lh do fsh wyszedł 0. 64 a AMH 1.94 i jajniki na usg w porządku bez żadnych pęcherzyków. Teraz miałam robione znowu badania i 8.07 poznam wyniki moje i męża.

reklama
Do góry