reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
A po jakim czasie zauważyłaś poprawę po piciu ovulomed max? Jak długie miałaś cykle przed piciem tego a jakie masz po tym cykle?

Wiesz nie wiem czy to po tym czy nie ale miałam cykle w kratkę raz były 28dni a za chwile 36 i każde kilkudniowe spóźnienie mnie wkurzało a chciałam brać jakiś suplement przed staraniami i w trakcie, tak dokładnie nie pamietam ale chyba po 2/3 cyklach zauważyłam ze ten okres taki jakby bardziej książkowy 28dni krwawienie nie jest jakieś bardzo obwite jak wcześniej i trwa 5dni ale nie mam pojęcia czy to dzięki temu bo teraz biorę inny suplement i tez jest okej ale skład bardzo podobny z tym ze u mnie nie jest problem ze mna :(

Wiesz nie wiem czy to po tym czy nie ale miałam cykle w kratkę raz były 28dni a za chwile 36 i każde kilkudniowe spóźnienie mnie wkurzało a chciałam brać jakiś suplement przed staraniami i w trakcie, tak dokładnie nie pamietam ale chyba po 2/3 cyklach zauważyłam ze ten okres taki jakby bardziej książkowy 28dni krwawienie nie jest jakieś bardzo obwite jak wcześniej i trwa 5dni ale nie mam pojęcia czy to dzięki temu bo teraz biorę inny suplement i tez jest okej ale skład bardzo podobny z tym ze u mnie nie jest problem ze mna :(
Aha. Ogólnie obfitych też nie mam i trwają 5 dni ale mam strasznie nie regularne w tym roku miałam tylko 2 miesiączki a mamy czerwiec. Wolałabym chociaż żeby trwały po 30 dni bo długie cykle mnie strasznie irytują.

Teraz to jak rozmawiamy z mężem o dziecku że nie będziemy brać do siebie do łóżka nie będziemy na okrągło nosić na rękach bujać w kołyskach ale znając życie jak już zajde w ciążę i urodzę to będę pewnie nosić brać do łóżka kołyskac w kołysce i inne rzeczy[emoji1787]
A dlaczego nie? Pytam tak z ciekawości [emoji846]
Dziecko, dzieckiem jest tylko chwileczkę. Naprawdę krótką. Ja nosiłam, spałam, lulalam, tulilam dawałam całą swoją bliskosc. Tylko tego maluszki tak naprawdę potrzebują ( no oprócz mleczka[emoji6])bo ten czas przepływa przez palce baaaardzo szybko, nie obejrzałam sie, a synek ma już 4 latka, swój mały chłopięcy świat i mamusia już schodzi na coraz bardziej boczny tor i tulic się już tak nie daje jak kiedyś [emoji6]

Aha. Ogólnie obfitych też nie mam i trwają 5 dni ale mam strasznie nie regularne w tym roku miałam tylko 2 miesiączki a mamy czerwiec. Wolałabym chociaż żeby trwały po 30 dni bo długie cykle mnie strasznie irytują.

To spróbuj może akurat coś pomoże a lekarze coś mówią czemu takie długie? I na monitoringu owulki są?

A dlaczego nie? Pytam tak z ciekawości [emoji846]
Dziecko, dzieckiem jest tylko chwileczkę. Naprawdę krótką. Ja nosiłam, spałam, lulalam, tulilam dawałam całą swoją bliskosc. Tylko tego maluszki tak naprawdę potrzebują ( no oprócz mleczka[emoji6])bo ten czas przepływa przez palce baaaardzo szybko, nie obejrzałam sie, a synek ma już 4 latka, swój mały chłopięcy świat i mamusia już schodzi na coraz bardziej boczny tor i tulic się już tak nie daje jak kiedyś [emoji6]
Bo jak nauczę kołysania na rękach spania ze sobą to później trudno jest nauczyć dziecko w łóżeczku w swoim pokoju spać i nie uśmiecha mi się robić obiad albo wieszać pranie z dzieckiem na rękach [emoji4]

A ty jak masz ? :)
Ja podejrzewam jakaś torbiel znów bo naprzemiennie mnie kłują jajniki od kilku dni a test negatyw
Ja 9 dni po owu czułam kłucie, zmieniły się piersi, ciemna otoczka i widoczne żyły. Dziś dzień do @, doszły wymioty, A mój rzucił zrób test 🤪 niestety biel vizira. Nie mam objaw @, termin na jutro. Czekamy...

O cyklach mówią taka moja natura a na monitoringu nie byłam bo tu w De tego nie robią ale mam nadzieję że klinika zrobi monitoring i będzie wszystko sprawdzać.

Lekarzem nie jestem ale wydaje mi się ,że to nie taka natura tylko coś by trzeba było dać na te okresy bo 2 tylko a tu połowa roku już to ja bym szału dostała

reklama
Lekarzem nie jestem ale wydaje mi się ,że to nie taka natura tylko coś by trzeba było dać na te okresy bo 2 tylko a tu połowa roku już to ja bym szału dostała
A chodziło Ci o okresy w tym roku to właśnie zdarzyło mi się pierwszy raz tak właśnie. Nigdy nie zanikł mi okres. Zawsze jak spóźniał się tydzień to wdrażała luteine i max po 3 tabletkach przychodził. Ta sytuację badaja teraz w klinice i mam nadzieję że się uda to wszystko wyregulowac.

Do góry