reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny trochę zgłupiałam. Czy możliwe, żeby owulacja wystąpiła dopiero 5 dni po pozytywnym teście owulacyjnym? Ja nigdy nie robię kolejnych testów po pozytywnym - zgodnie z instrukcją. Objawy mi idealnie pasowały to tego testu: śluz i w ogóle, ale 5 dni po teście miałam takie bóle owulacyjno/miesiączkowe. Nie biorę ciąży po uwagę, bardziej tą owulacje, ale tak późno od testu? Dodam jeszcze, że byłam kilka dni przed na wizycie u lekarza i on mi również obliczył owulacje na ten czas, które wskazały testy. Dzisiaj już nic nie boli.

reklama
Ja za każdym razem kiedy zachodziłam w ciążę było to w momencie kiedy zupełnie o tym nie myślałam bo koncentrowałam się na czymś innym dlatego też uważam, że naprawde warto wyluzowac [emoji3059]I mówie Wam to ja - starająca się 6 lat kobieta po 4 stratach.
Żeby to było takie łatwe.. W każdym cyklu powtarzam sobie, że teraz odpuszczam i luzuje trochę ale no nie wychodzi!

Dziewczyny, powiedzcie mi kiedy mogę zrobić najszybciej betę. Ostatni okres miałam 15.05, moje cykle trwają około 28-30 dni. Czy jak zrobie w najbliższy piatek, tj. 05.06 będzie ok?

Wynik bety, chyba jednak ten duch coś znaczy 🙂 Z jednej strony bardzo się cieszę ale jeszcze przyjmuje to na chłodno, powtórzę za pare dni.

Załączniki

• 8C9F8B09-6AA4-42BD-A4F2-2FE2030A5654.jpeg
    8C9F8B09-6AA4-42BD-A4F2-2FE2030A5654.jpeg
    27,4 KB · Wyświetleń: 139
Super 🥰🥰🥰🥰 który do dc? Ile po owulacji? Trzymam kciuki ❤️

Dziękuje 😘 Kciuki się przydadzą 🙂 cykle mam tak 23-27 dniowe, tylko ten jest po ciąży biochemicznej wiec mogło się trochę poprzestawiać i działaliśmy intensywnie od 6 do 17 dc, dzisiaj mam 28dc. Zawsze tak 7 dni przed @ zaczynają mnie bardzo boleć piersi również w tamtym cyklu a teraz nic kompletnie nic dopiero dzisiaj coś tam zaczynam czuć. W tym cyklu była maca, suszone morele i trochę ananaska 😁😂

Dziękuje 😘 Kciuki się przydadzą 🙂 cykle mam tak 23-27 dniowe, tylko ten jest po ciąży biochemicznej wiec mogło się trochę poprzestawiać i działaliśmy intensywnie od 6 do 17 dc, dzisiaj mam 28dc. Zawsze tak 7 dni przed @ zaczynają mnie bardzo boleć piersi również w tamtym cyklu a teraz nic kompletnie nic dopiero dzisiaj coś tam zaczynam czuć. W tym cyklu była maca, suszone morele i trochę ananaska 😁😂

Jak długo się starasz? 😊 czy myślisz, że maca, morele i ananas wpłynęły dużo na starania? 😀 pytam bo tez to przyjmowałam i w sumie dalej jem mace i ananasa 🤣 ale jeszcze tydzień do okresu

Dziewczyny muszę Wam opisać bo myślę że to ważne. Wczoraj pisałam Wam że w środę idę na monitoring ale dzisiaj rano zaobserwowałam śluz i myślę coś jest nie tak. 11 DC to chyba za wcześnie na owu. Zrobiłam test owu i 3 krechy jak nic. Zadzwoniłam do lekarza umówiłam się na dzisiaj pojechałam i mówi że dobrze że Pani przyjechała bo pęcherzykma już ponad 22 mm. Wieczorem mamy się starać. A myślałam że owu będzie tak 14-15 dzień.

Dziewczyny muszę Wam opisać bo myślę że to ważne. Wczoraj pisałam Wam że w środę idę na monitoring ale dzisiaj rano zaobserwowałam śluz i myślę coś jest nie tak. 11 DC to chyba za wcześnie na owu. Zrobiłam test owu i 3 krechy jak nic. Zadzwoniłam do lekarza umówiłam się na dzisiaj pojechałam i mówi że dobrze że Pani przyjechała bo pęcherzykma już ponad 22 mm. Wieczorem mamy się starać. A myślałam że owu będzie tak 14-15 dzień.
Mozliwe! Ja miałam owulacje w 11 dc , potwierdzona monitoringiem i mam z niej synka 🙂 takze działajcie ! A cykle mam około 30 dniowe.

Dziewczyny, czy któraś z was miała plamienie implantacyjne? Jestem 6dpo troszkę boli mnie brzuch i minimalna ilość różowego śluzu na papierze... co sądzicie? Macie jakieś doświadczenia? Bo nie wiem czy się doszukiwać 🤣
Miałam. W 26 dc. Myslalam, ze okres mi sie zaczyna ale to było tylko tyci i trwało moze 2-3 dni .

reklama
Mi też w tym cyklu wcześniej owu była A poprzedni bardzo długi był jak nigdy i pewnie bez owulacyjny. Ja czekam do @ i zobaczymy.

Do góry