reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jeśli masz PCOS nie powinno się robić testów owu ponieważ mogą wychodzić albo cały czas negatywne albo pozytywne i jest to nie miarodajne.

Robiłam przez kilka cylki 2 lata temu i akurat w jednym wyszło, że było. Również potwierdzone przez gin. Skoro lh urośnie tak by kreska wyszła to co może byc innego przyczyną niż owulacja? 😊 Przy pcos skacze lh, ale chyba nie aż tak?

reklama
Witam się w drugim dniu cyklu, wczoraj już nie miałam siły żeby tu przychodzić. W sumie wedziałam że tak będzie, ale mimo wszystko jakoś jest mi przykro.

Powodzenia😊 u mnie też dzisiaj 1 dc
Cześć dziewczyny 😉 ja też do was dołączam ! My z mężem zaczęliśmy od początku maja. Dziś zrobiłam test i niestety nic... ale działamy dalej 💪🏻

Hej no! Dziewczyny co to za smutne wieści tutaj z samego rana?

Cóż 1 dc to nigdy nie jest nic przyjemnego i nie ma się co dziwić, że przychodzi przykrość. Każda z nas pewnie tu żyje jakąś nadzieją. Mam nadzieje, że pozbieracie swoje smutne tyłki i ostro popracujecie w tym cyklu, żebyście mogły zobaczyć wreszcie swoje kreseczki :)

Hej. Podpowiecie mi kiedy najlepiej zbadać progesteron ile dni np od pozytywnego testy owulacyjnego? Chciałabym sobie zbadać w tym cyklu A nie wiem kiedy.

Alwinka najlepiej zbadać jakieś 7 dni po owulce podobno ;)

Robiłam przez kilka cylki 2 lata temu i akurat w jednym wyszło, że było. Również potwierdzone przez gin. Skoro lh urośnie tak by kreska wyszła to co może byc innego przyczyną niż owulacja? [emoji4] Przy pcos skacze lh, ale chyba nie aż tak?
To nie są moje wymysły[emoji4] większość dziewczyn tu pisało i lekarze mówią że przy PCOS nie powinno się robić testów owu. Ale jeśli ty masz tą chorobę robisz i monitoring to potwierdza to super tylko się cieszyć.

To nie są moje wymysły[emoji4] większość dziewczyn tu pisało i lekarze mówią że przy PCOS nie powinno się robić testów owu. Ale jeśli ty masz tą chorobę robisz i monitoring to potwierdza to super tylko się cieszyć.

Przecież nie napisalam, że są to Twoje wymysły, zastanawiam się tylko czy lh tak wysokie by wskazywały 2 kreskę mogłoby oznaczać cos innego niz owulke? Wiem, ze skacze, bo mi tez skacze :-) :)

Przecież nie napisalam, że są to Twoje wymysły, zastanawiam się tylko czy lh tak wysokie by wskazywały 2 kreskę mogłoby oznaczać cos innego niz owulke? Wiem, ze skacze, bo mi tez skacze :-) :)
Test owu nie wskazuje owulacji. On pokazuje tylko pik LH hormon który jest potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa ale nawet jeśli test wyjdzie pozytywny nie daje to na 100% pewności że owu w danym cyklu będzie chyba że tak jak ty miałaś monitoring. Ale też nie oznacza że jak 2 lata temu robiłaś testy owu i pokrywały ci się z monitoringiem nie oznacza że teraz test owu pozytywny można brać pod uwagę że ta owu jednak byłam tak samo jak test owu wyjdzie cały czas negatywny nie oznacza że tego piku nie ma i nie dojdzie do owu.

Testy owu są pomocne ale trzeba je traktować z przymrużeniem oka. Obojętnie jaki wynik kochać się dla przyjemności i jak masz zajść w ciążę to w nią zajdziesz.

A bierzesz przy PCOS jakieś leki na stymulacje owu?

Test owu nie wskazuje owulacji. On pokazuje tylko pik LH hormon który jest potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa ale nawet jeśli test wyjdzie pozytywny nie daje to na 100% pewności że owu w danym cyklu będzie chyba że tak jak ty miałaś monitoring. Ale też nie oznacza że jak 2 lata temu robiłaś testy owu i pokrywały ci się z monitoringiem nie oznacza że teraz test owu pozytywny można brać pod uwagę że ta owu jednak byłam tak samo jak test owu wyjdzie cały czas negatywny nie oznacza że tego piku nie ma i nie dojdzie do owu.

Testy owu są pomocne ale trzeba je traktować z przymrużeniem oka. Obojętnie jaki wynik kochać się dla przyjemności i jak masz zajść w ciążę to w nią zajdziesz.

A bierzesz przy PCOS jakieś leki na stymulacje owu?
Jeszcze nic nie biorę, ze względu, że bez leków miałam owu lekarz kazał 2 cykle próbować. Brałam anty na wyciszenie, tak jak było zeszłym razem i faktycznie po odstawieniu owulacja przyszła. Zobaczymy jak to będzie po drugim cyklu mqmy brać zastrzyki 😊

reklama
Dziewczyny miała, któraś podobnie. Otóż okres miałam w środę do piątku, w sobotę lekkie plamienia. Wczoraj pojawiły się nieduże krwiste plamienia i towarzyszy temu ból w dole pleców i ćmienie brzucha. Dzisiaj plamień nie ma, ale strasznie bolą mnie plecy.

Do góry