reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej 😉 należę do grupy tych z Was, które są po @ i czekają na możliwość starań, dziś 4dc po okresie śladowe ilości.
W tym 4 cyklu starań wprowadziłam wiesiołka i ananasa 🙂 plus jod, bo tsh wyszło mi 2,9
W poniedziałek idę prywatnie do gina, mam też wynik prolaktyny i zastanawiam się czy jest ok 🤔 24,3
Kupiłam też mojemu niemezowi FeritilMan 😎

reklama
Hej dziewczyny, chciałabym się Was zapytać o zdanie co myślicie na temat takiej sytuacji. W lutym zaczęliśmy starania z mężem o dziecko, współżyliśmy cały cykl co 2-3dbi tak żeby była największą szansa, spodziewany okres przyszedł później o 5 dni tj 29 lutego w ten dzień bardzo kół mnie brzuch na dole chyba w okolicach jajników, chociaż nigdy nie miałam żadnych boli podczas okresu, ani innych dolegliwości. Od nowego cyklu w marcu znów zaczęliśmy starania jednak tak do połowy tylko, później mąż musiał wyjechać do pracy do innego miasta i cała ta epidemia przyszła, więc zrezygnowaliśmy ze starań. Ostatni stosunek miał miejsce 16 marca, teoretycznie w appce wychodziły wtedy dni płodne ale wiadomo, że wcale nie musiały wtedy być. Okres dostałam 31 marca, chyba też był z lekkim opóźnieniem już dobrze nie pamiętam z tym, że trwał tylko 3 dni z czego 2 były troszkę bardziej obfitsze niż ten ostatni dzień. Mój normalny okres trwał 4-5dni, pierwsze 3 dni to była zawsze masakra, a później pomału się kończył. Teraz kolejny @ dostałam 4 mają, również 4 dni spóźnienia ale tutaj był tylko jeden dzień krwawienia, a tak to jakieś minimalne plamienie co wcześniej się nigdy nie zdarzało. Dzwoniłam do paru ginów ale niestety teraz przyjmują jedynie kobiety w ciąży, mam próbować pod koniec maja. Teraz moje pytanie co myślicie o tym? Czy to może być jakieś powikłanie po tym bólu jajników z lutego? Czy może jest jakaś szansa, że zaszłam w ciążę w marcu? Nie nastawiam się na nic, wiem, że raczej jest to mało prawdopodobne. Pod koniec kwietnia i na początku maja odczuwałam bóle piersi, gdzie nigdy mnie nie bolały przed okresem i też zauważyłam bardzo niewielkie powiększenie na dole brzucha.. Tak z ciekawości pytam jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam 😊
Po pierwsze- czy robiłaś test?
Po drugie- najlepszym wyjściem będzie zrobienie bety 😉 będziesz miała jasność
Mój gin na NFZ też nie przyjmuje, nie zleca badań itd 🤦‍♀️ więc ja zapisałam się do innego prywatnie

21 dzień cyklu. 18 dc czyli we wtorek Pregnyl. Od środy dupek. A ja już plamie .... Okres na dniach. Dziewczyny ja tego psychicznie więcej nie zniosę :(

Hej dziewczyny, mogę dołączyć?
Przeczytałam wszystkie strony forum, trochę mi to zajęło 😂.
Gratulacje wszystkim dziewczynom którym się udało.
Napisze coś o sobie.
Mam 27 lat, 3 letnia córkę, od pewnego czasu zaczęłam się zastanawiać nad rodzeństwem dla niej, w poprzednim cyklu nawet byłam gotowa zacząć starania ale jak na złość dopadła mnie infekcja zaraz po okresie więc ze starań nici 🙈 na chwilę obecną jestem na etapie chce ale mam obawy, chociaż im dłużej was czytam tym bardziej się przekonuje by zacząć już teraz starania, ponieważ widzę ile to może trwać 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
21 dzień cyklu. 18 dc czyli we wtorek Pregnyl. Od środy dupek. A ja już plamie .... Okres na dniach. Dziewczyny ja tego psychicznie więcej nie zniosę :(

Kochana wytrzymasz! Jak nie my to kto?! Jeżeli we wtorek miałaś podany pregnyl, to w środę bądź wczoraj powinnas mieć dopiero owulacje, więc to nie możliwe żebys po 1/2 dniach miała plamienie zwiastujace @.. może to plamienie owulacyjne? Takie plamienie moze trwać podajze nawet do 3/4 dni.. czy to plamienie jest takie skąpe czy dużo tego?
Kochana trzymaj się dzielnie i nie nastawiaj negatywnie! Wierzę, ze kazda z nas w końcu ujrzy te upragnione II 🤞💪

Kochana wytrzymasz! Jak nie my to kto?! Jeżeli we wtorek miałaś podany pregnyl, to w środę bądź wczoraj powinnas mieć dopiero owulacje, więc to nie możliwe żebys po 1/2 dniach miała plamienie zwiastujace @.. może to plamienie owulacyjne? Takie plamienie moze trwać podajze nawet do 3/4 dni.. czy to plamienie jest takie skąpe czy dużo tego?
Kochana trzymaj się dzielnie i nie nastawiaj negatywnie! Wierzę, ze kazda z nas w końcu ujrzy te upragnione II 🤞💪
Taki śluz normalny biało kremowy, ale gdzieniegdzie zabarwiony na różowo. Nie mam siły juz się trzymać dzielnie. Nie mam siły :(

Hej dziewczyny, mogę dołączyć?
Przeczytałam wszystkie strony forum, trochę mi to zajęło 😂.
Gratulacje wszystkim dziewczynom którym się udało.
Napisze coś o sobie.
Mam 27 lat, 3 letnia córkę, od pewnego czasu zaczęłam się zastanawiać nad rodzeństwem dla niej, w poprzednim cyklu nawet byłam gotowa zacząć starania ale jak na złość dopadła mnie infekcja zaraz po okresie więc ze starań nici 🙈 na chwilę obecną jestem na etapie chce ale mam obawy, chociaż im dłużej was czytam tym bardziej się przekonuje by zacząć już teraz starania, ponieważ widzę ile to może trwać 🤷‍♀️
Witaj 😉
Powiem Ci, że ja odkładałam starania, mam córkę 8 lat i po jej urodzeniu chciałam rozwinąć się zawodowo, mieć stała pracę, po 3 latach miałam rozstanie, rozwód, stres, ucieczka w pracę... 4 lata temu spotkałam swojego obecnego, pierw wiadomo - na dziecko za szybko, po 2 latach z nim nabrałam pewności, ale chciałam mieć dobra umowę i co? I w styczniu ją dostałam, starania zaczęliśmy, 3 cykle za nami bezowocne, przyszedł koronawirus, praca była i nie ma... Więc bardzo żałuję, że nie zaczęliśmy wcześniej. Życie jest nieprzewidywalne.

reklama
Może to faktycznie owulacyjne plamienie? Nie masz możliwości tego skonsultować z ginem?
Nie bardzo bo jest piątek. W poniedziałek już nie nie będzie widać. Ale mi zawsze pękają pęcherzyki i to dzień po pregnylu. Kilka razy po pregnylu byłam za dwa dni na usg i było już po owulacji

Do góry