reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Szkoda, ze to my wychodzimy z propozycją aby gin zechcial Nas przebadac. Zycze Nam w rakim razie abysmy trafily na takich fajnych z powolania jak reszta dziewczyn :)

Wiele dziewczyn po ok. pół roku nieudanych starań idzie do lekarza i mówi, ze ma za sobą już rok nieudanych prób i ja to popieram, bo niestety większość lekarzy właśnie tak olewczo do tego podchodzi i każe czekać min. rok, a być może dużo wcześniej możnaby było wdrożyć leczenie, delikatnie poprawić wyniki i w wielu przypadkach ta upragniona ciąża przyszlaby bez stresu i często załamania po kilku miesiącach, a nie latach.. 😑

reklama
Gratulacje [emoji173]
Dziewczyny... nie wierzę... nie wierzę... nie wierzę!! Po powrocie z pracy postanowiłam zrobić test... a po jednym szybko zrobiłam drugi... czy ja dobrze widzę?! Błagam powiedzcie mi że po 15 dniach od podania pregnylu 5000 nie zafalszowal by on tak testu ciazowego....

Hej dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było. Musiałam troszkę odpocząć....ale w tym miesiącu wreszcie udało mi się pobrać krew na badania które zlecił mi ginekolog. Tak jak zalecono zrobiłam je 3 dc.
IMG_20200429_175644.jpg

I tutaj moje pytanie, bo może ja do końca nie rozumiem tych wyników a wizyta w przyszłym tygodniu. Czy któraś z was wie mniej więcej co oznaczają te wyniki?

Z typowych tabletek od lekarza to doradzi ktoś madrzejszy bo nie wiem. Ale z nie farmakologicznych : kup sobie tabletki Maca (jedz 2 dziennie do 8dpo), do tego 2-3 grube plastry ananasa świeżego razem ze środkiem (tez do 8dpo), parę suszonych moreli codziennie. Pij dużo wody. Trzymam mocno kciuki 🙂
A te tabletki maca też są dobre na zagniezdzenie?

Hej dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było. Musiałam troszkę odpocząć....ale w tym miesiącu wreszcie udało mi się pobrać krew na badania które zlecił mi ginekolog. Tak jak zalecono zrobiłam je 3 dc. Zobacz załącznik 1115805
I tutaj moje pytanie, bo może ja do końca nie rozumiem tych wyników a wizyta w przyszłym tygodniu. Czy któraś z was wie mniej więcej co oznaczają te wyniki?
wszystko masz w normie, może tsh mogło by być mniejsze ale widziałam kobiety w ciązy z tsh 6

Dziewczyny lecę jeszcze raz do gina jutro bo ta ostatnia wizyta nie daje mi spokoju, a na teście owulacyjnym dzisiaj kreska jeszcze bardziej czerwona [emoji2368][emoji2962]

Wiele dziewczyn po ok. pół roku nieudanych starań idzie do lekarza i mówi, ze ma za sobą już rok nieudanych prób i ja to popieram, bo niestety większość lekarzy właśnie tak olewczo do tego podchodzi i każe czekać min. rok, a być może dużo wcześniej możnaby było wdrożyć leczenie, delikatnie poprawić wyniki i w wielu przypadkach ta upragniona ciąża przyszlaby bez stresu i często załamania po kilku miesiącach, a nie latach.. 😑
Mi ginekolog kazała przyjść po pół roku bezowocnych starań. Także są ginekolodzy, którzy też uważają, że trzeba jak najszybciej działać tylko trzeba ich znaleźć ☺️ i tego Wam życzę 😉
A te tabletki maca też są dobre na zagniezdzenie?
One są dobre na płodność i u kobiet (zarówno na owulacje jak i zagnieżdżenie) i u mężczyzn (poprawiają jakość nasienia). Poprawiają też libido (za krótko braliśmy więc nie zauważyłam różnicy). Działają też antydepresyjne. Najlepiej poczytać o nich bo bym reklamę na 10 stron zrobiła 🙈 Braliśmy MACE w udanym cyklu od 1 dc( trzeba ją odstawić po zajsciu w ciążę, ja odstawiłam 8dpo). Ja jadlam sproszkowaną wersję (1 łyżeczka dziennie - do kupienia w biedronce nawet), a narzeczony 2 tabletki dziennie (o mocy 500 mg czyli razem 1000 dziennie, bo są też słabsze wersje).
W udanym cyklu jadłam też dużo nasionek chia (parę łyżek stołowych wsypywałam do deserów, koktajlów).
A więc w udanym cyklu wprowadziłam MACE, nasionka chia, ananasa świeżego. Chociaż nie staraliśmy się długo i mógł to być zwykly przypadek to mam wrażenie, że wszystko po trochę pomogło 😉
Maca i nasiona chia jest uznana za jedzenie z kategorii "Superfood" czyli produkty o niezwykłych wartościach odżywczych ☺️

Mi ginekolog kazała przyjść po pół roku bezowocnych starań. Także są ginekolodzy, którzy też uważają, że trzeba jak najszybciej działać tylko trzeba ich znaleźć ☺ i tego Wam życzę 😉

One są dobre na płodność i u kobiet (zarówno na owulacje jak i zagnieżdżenie) i u mężczyzn (poprawiają jakość nasienia). Poprawiają też libido (za krótko braliśmy więc nie zauważyłam różnicy). Działają też antydepresyjne. Najlepiej poczytać o nich bo bym reklamę na 10 stron zrobiła 🙈 Braliśmy MACE w udanym cyklu od 1 dc( trzeba ją odstawić po zajsciu w ciążę, ja odstawiłam 8dpo). Ja jadlam sproszkowaną wersję (1 łyżeczka dziennie - do kupienia w biedronce nawet), a narzeczony 2 tabletki dziennie (o mocy 500 mg czyli razem 1000 dziennie, bo są też słabsze wersje).
W udanym cyklu jadłam też dużo nasionek chia (parę łyżek stołowych wsypywałam do deserów, koktajlów).
A więc w udanym cyklu wprowadziłam MACE, nasionka chia, ananasa świeżego. Chociaż nie staraliśmy się długo i mógł to być zwykly przypadek to mam wrażenie, że wszystko po trochę pomogło 😉
Maca i nasiona chia jest uznana za jedzenie z kategorii "Superfood" czyli produkty o niezwykłych wartościach odżywczych ☺
Dzięki wielkie, mąż właśnie gdzieś od pół miesiąca zazywa mace w tabletkach. Może ja też w takim razie sprobuje. Jestem jeszcze przed owu póki co aczkolwiek zaczęłam już dni płodne. Suplementuje się witamina D, E, kwasem foliowym i wapniem 😁

reklama
Hej dziewczyny ostatnią miesiączkę miałam 09.04.2020 cykle 28 dni jak w zegarku dziś powinnam dostać @ myślicie że test już wyjdzie? pozdrawiam serdecznie 🙂

Do góry