reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

u mnie przed wczoraj wieczorem zaczęły się duże skurcze podbrzusza, później skoczyła mi temp i pojawiły się dreszcze.... test domowy negatywny- wczoraj cały dzień temp wahała się w granicach 37,5-38-9
Dzisiaj temp ok. 37 i lekkie zawroty głowy - na dzisiaj mam termin miesiączki. objawów na chorobę nie mam - zero kaszlu, kataru czy bólu gardła....
oby to nie była korona 🤭😂
Tez mialam takie objawy i tak myslalam, juz w oczach miałam ze mnie intubowac beda a sie okazalo ze sie zarodek zagniezdzal i mi tak namieszal 🤣

reklama
A ja bialy mam w ciazy 😁 myslalam ze nieplodny ale jakis taki inny troszke byl. Wiec generalnie natura zaskakuje 😉
Byłoby super jakby u mnie też tak było. Aczkolwiek ostatnio dwa cykle miałam bardziej plodny, wodnisty luz już się cieszyłam że może jednak to to, a na drugi dzień @ 😑😠 no ja pier....tragedia z tym organizmem 🤣

Dziewczyny.. mam pytanie. Czy progesteron 23.10 nie jest za niski dla ciazy? Czy to moze sugerowac pozamaciczna? Czy ktoras sie zna? Zazywam duphaston. Na dodatek TSH mi skoczylo do 2,8 :/ BetaHCG wyszla mi 1239.
Wg mnie niski, ja bym dzwoniła do gina i zwiększyła dupka. Przy pozamacicznej progesteron jest jeszcze niższy. To pierwszy wynik bety czy kolejny?

Kurde dziewczyny zaczęłam plamić i myślałam że okres się rozkręca jak zawsze a teraz po dobrej godzinie idę do WC i nie ma nic [emoji54][emoji54] nie wiem co myśleć...

Miałam znajomą, która o ciąży dowiedziała się w czasie porodu [emoji1745]
Ogólnie nie wierzyłam w tą historię ale rozmawiałam z moją ciotką, która widziała dziewczynę miesiąc przed porodem i sama mówiła że w życiu by nie powiedziała że jest w ciąży... Ja to chyba powoli zaczynam wierzyć że tylko cudem zajdę w ciążę, więc i w ciała wierzę [emoji23]
Ale ja wiem o kogo chodzi, to dziewczyna z ciąża bliźniacza jeśli dobrze pamiętam, dostala okresu witala się w 1 dc, a 2 tyg później coś jej się nie zgadzało i 2 kreski, potem poleciała do gina i njie dość że dwie kreski to jeszcze dwie kropki ;p
@Dolvit tutaj naprawdę był przypadek gdzie dziewczyna miała @ a była już w ciąży, Ola jeśli ktoś ja kojarzy to niech mnie poprawi jak się pomyliłam.
Muszą się gdzieś zgłosić bo są ciekawymi przykładami. Zaprzeczają wszystkim książkom medycznym:) i do tego ci dziwni prowadzący zajęcia z ginekologii są niedouczeni...
Yhy, ja też jestem lekarzem [emoji38] sorry ale są tutaj dziewczyny które miały okres a potem się okazywało że są w ciąży więc nie bredzę [emoji846]

reklama
A ja zrobiłam dziś ten test - negatywny, nie mogłam czekac do weekendu, więc witaj 29 cyklu starań 😭 czekam teraz tylko na okres, ciekawe, kiedy przyjdzie 😔

Do góry