reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

u mnie przed wczoraj wieczorem zaczęły się duże skurcze podbrzusza, później skoczyła mi temp i pojawiły się dreszcze.... test domowy negatywny- wczoraj cały dzień temp wahała się w granicach 37,5-38-9
Dzisiaj temp ok. 37 i lekkie zawroty głowy - na dzisiaj mam termin miesiączki. objawów na chorobę nie mam - zero kaszlu, kataru czy bólu gardła....
oby to nie była korona 🤭😂
Tez mialam takie objawy i tak myslalam, juz w oczach miałam ze mnie intubowac beda a sie okazalo ze sie zarodek zagniezdzal i mi tak namieszal 🤣

reklama
A ja bialy mam w ciazy 😁 myslalam ze nieplodny ale jakis taki inny troszke byl. Wiec generalnie natura zaskakuje 😉
Byłoby super jakby u mnie też tak było. Aczkolwiek ostatnio dwa cykle miałam bardziej plodny, wodnisty luz już się cieszyłam że może jednak to to, a na drugi dzień @ 😑😠 no ja pier....tragedia z tym organizmem 🤣

Dziewczyny.. mam pytanie. Czy progesteron 23.10 nie jest za niski dla ciazy? Czy to moze sugerowac pozamaciczna? Czy ktoras sie zna? Zazywam duphaston. Na dodatek TSH mi skoczylo do 2,8 :/ BetaHCG wyszla mi 1239.
Wg mnie niski, ja bym dzwoniła do gina i zwiększyła dupka. Przy pozamacicznej progesteron jest jeszcze niższy. To pierwszy wynik bety czy kolejny?

Kurde dziewczyny zaczęłam plamić i myślałam że okres się rozkręca jak zawsze a teraz po dobrej godzinie idę do WC i nie ma nic [emoji54][emoji54] nie wiem co myśleć...

Miałam znajomą, która o ciąży dowiedziała się w czasie porodu [emoji1745]
Ogólnie nie wierzyłam w tą historię ale rozmawiałam z moją ciotką, która widziała dziewczynę miesiąc przed porodem i sama mówiła że w życiu by nie powiedziała że jest w ciąży... Ja to chyba powoli zaczynam wierzyć że tylko cudem zajdę w ciążę, więc i w ciała wierzę [emoji23]
Ale ja wiem o kogo chodzi, to dziewczyna z ciąża bliźniacza jeśli dobrze pamiętam, dostala okresu witala się w 1 dc, a 2 tyg później coś jej się nie zgadzało i 2 kreski, potem poleciała do gina i njie dość że dwie kreski to jeszcze dwie kropki ;p
@Dolvit tutaj naprawdę był przypadek gdzie dziewczyna miała @ a była już w ciąży, Ola jeśli ktoś ja kojarzy to niech mnie poprawi jak się pomyliłam.
Muszą się gdzieś zgłosić bo są ciekawymi przykładami. Zaprzeczają wszystkim książkom medycznym:) i do tego ci dziwni prowadzący zajęcia z ginekologii są niedouczeni...
Yhy, ja też jestem lekarzem [emoji38] sorry ale są tutaj dziewczyny które miały okres a potem się okazywało że są w ciąży więc nie bredzę [emoji846]

reklama
A ja zrobiłam dziś ten test - negatywny, nie mogłam czekac do weekendu, więc witaj 29 cyklu starań 😭 czekam teraz tylko na okres, ciekawe, kiedy przyjdzie 😔

Do góry