reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
38,20 ng/ml :) Normę dla I trymestru miałam 11-44,3. Ty masz ponad 30, to jest bardzo ładny progesteron :) A no i betaHCG wtedy była w dniu badania 348 (13 dpo) a dwa dni później 849.
Dzięki uspokoilas mnie ! Zapislam sie na wtorek za tydzien na usg mam nadzieje ze zobacze juz pecherzyk ,czy jest na swoim miejscu

Jak dzis pamiętam jak wstawilas zdj testu, który to już tydzień u Ciebie?

Kiedy można na usg zobaczyć pecherzyk czy jest w macicy ?
Pęcherzyk widać jak jest betaHCG powyżej 1.000. U mnie to było 4+3, bo w 4+2 miałam betę 849, to następnego dnia musiała być ponad 1000. Więc u każdej będzie to inny czas! Zależy jaka beta :) Ale musiałam podłożyć ręce pod pupę bo tak nie było nic widać, dopiero wtedy doktor „znalazła” czarną plamkę.

Dzięki uspokoilas mnie ! Zapislam sie na wtorek za tydzien na usg mam nadzieje ze zobacze juz pecherzyk ,czy jest na swoim miejscu

Jak dzis pamiętam jak wstawilas zdj testu, który to już tydzień u Ciebie?
Super! Updatuj nas oczywiście :D Za tydzień beta powinna już być na tyle duża, że USG powinno wykryć pęcherzyk, może też będzie ciałko żołte i zarodek widoczny (chociaż zarodek na tym etapie ja miałam niewyraźny, ale pikało w nim serduszko).

Dziś zaczęłyśmy z moją córą (podobno córą) 14 tc :D Ja sama nie mogę uwierzyć jak to zleciało 😂 Jutro mamy USG 😍 Miałam tydzień temu genetyczne, ale już się stęskniłam 🤪

Norma dla Ciebie to od 2,8-147,3 ng, Ty masz 31, więc mieścisz się w normie wg wartości Twojego laboratorium. Ja przy podobnej wartości bety miałam progesteron prawie 50, a i tak dostałam dupka na wszelki wypadek dlatego pisałam o tej konsultacji z ginem. Czytałam, że robiłaś betę w luxmedzie, nie masz tam możliwości poproszenia o rozmowę z ginekologiem?
Wysłałam wynik mojemu lekarzowi Ale Nie odpisuje narazie. Ogólnie progesteron bez ciąży w 23 dniu cyklu mam 23

Super! Updatuj nas oczywiście :D Za tydzień beta powinna już być na tyle duża, że USG powinno wykryć pęcherzyk, może też będzie ciałko żołte i zarodek widoczny (chociaż zarodek na tym etapie ja miałam niewyraźny, ale pikało w nim serduszko).

Dziś zaczęłyśmy z moją córą (podobno córą) 14 tc :D Ja sama nie mogę uwierzyć jak to zleciało 😂 Jutro mamy USG 😍 Miałam tydzień temu genetyczne, ale już się stęskniłam 🤪
Jejku jak szybko to zleciało! Szok . Córka fajnie 💕

reklama
Jejku jak szybko to zleciało! Szok . Córka fajnie 💕
Zaraz sama zobaczysz :D Chociaż mi się dłużyło tak do 9-10 tc. Bardzo czekałam na 2 trymestr. Dodatkowo wyszły mi fałszywie dodatnie wyniki toxo więc stres, no i ten mój brak objawów powodował, że bałam się, że pójdę na kolejną wizytę a tam się okaże, że coś jest nie tak. Dopiero po 10 tc jakoś tak odetchnęłam :) Ale prawda jest taka, że cała ciąża to strach o zdrowie dziecka 😂

Do góry