reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
38,20 ng/ml :) Normę dla I trymestru miałam 11-44,3. Ty masz ponad 30, to jest bardzo ładny progesteron :) A no i betaHCG wtedy była w dniu badania 348 (13 dpo) a dwa dni później 849.
Dzięki uspokoilas mnie ! Zapislam sie na wtorek za tydzien na usg mam nadzieje ze zobacze juz pecherzyk ,czy jest na swoim miejscu

Jak dzis pamiętam jak wstawilas zdj testu, który to już tydzień u Ciebie?

Kiedy można na usg zobaczyć pecherzyk czy jest w macicy ?
Pęcherzyk widać jak jest betaHCG powyżej 1.000. U mnie to było 4+3, bo w 4+2 miałam betę 849, to następnego dnia musiała być ponad 1000. Więc u każdej będzie to inny czas! Zależy jaka beta :) Ale musiałam podłożyć ręce pod pupę bo tak nie było nic widać, dopiero wtedy doktor „znalazła” czarną plamkę.

Dzięki uspokoilas mnie ! Zapislam sie na wtorek za tydzien na usg mam nadzieje ze zobacze juz pecherzyk ,czy jest na swoim miejscu

Jak dzis pamiętam jak wstawilas zdj testu, który to już tydzień u Ciebie?
Super! Updatuj nas oczywiście :D Za tydzień beta powinna już być na tyle duża, że USG powinno wykryć pęcherzyk, może też będzie ciałko żołte i zarodek widoczny (chociaż zarodek na tym etapie ja miałam niewyraźny, ale pikało w nim serduszko).

Dziś zaczęłyśmy z moją córą (podobno córą) 14 tc :D Ja sama nie mogę uwierzyć jak to zleciało 😂 Jutro mamy USG 😍 Miałam tydzień temu genetyczne, ale już się stęskniłam 🤪

Norma dla Ciebie to od 2,8-147,3 ng, Ty masz 31, więc mieścisz się w normie wg wartości Twojego laboratorium. Ja przy podobnej wartości bety miałam progesteron prawie 50, a i tak dostałam dupka na wszelki wypadek dlatego pisałam o tej konsultacji z ginem. Czytałam, że robiłaś betę w luxmedzie, nie masz tam możliwości poproszenia o rozmowę z ginekologiem?
Wysłałam wynik mojemu lekarzowi Ale Nie odpisuje narazie. Ogólnie progesteron bez ciąży w 23 dniu cyklu mam 23

Super! Updatuj nas oczywiście :D Za tydzień beta powinna już być na tyle duża, że USG powinno wykryć pęcherzyk, może też będzie ciałko żołte i zarodek widoczny (chociaż zarodek na tym etapie ja miałam niewyraźny, ale pikało w nim serduszko).

Dziś zaczęłyśmy z moją córą (podobno córą) 14 tc :D Ja sama nie mogę uwierzyć jak to zleciało 😂 Jutro mamy USG 😍 Miałam tydzień temu genetyczne, ale już się stęskniłam 🤪
Jejku jak szybko to zleciało! Szok . Córka fajnie 💕

reklama
Jejku jak szybko to zleciało! Szok . Córka fajnie 💕
Zaraz sama zobaczysz :D Chociaż mi się dłużyło tak do 9-10 tc. Bardzo czekałam na 2 trymestr. Dodatkowo wyszły mi fałszywie dodatnie wyniki toxo więc stres, no i ten mój brak objawów powodował, że bałam się, że pójdę na kolejną wizytę a tam się okaże, że coś jest nie tak. Dopiero po 10 tc jakoś tak odetchnęłam :) Ale prawda jest taka, że cała ciąża to strach o zdrowie dziecka 😂

Do góry