reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Kiedy dziewczyny testujecie?
Mało u nas ostatnio dwóch II. Może teraz na Was kolej [emoji6]
Kto jeszcze testuje w najbliższych dniach?
Dziewczyny, którym ostatnio wyszły II wszystko ok? Kreski ciemnieją? [emoji16]

Ja nie testuje ;) u Nas teraz szklanka wody zamiast ;) wyciagniety mam implant, czekam na pierwszy cykl po anty ;)

reklama
Tak. Przebadana od a do z. Wszystko w normie :) jak bralam antykoncepcje bylo lzej, odstawilam poltora miesiaca temu i 1 okres byl bezbolesny 1 raz w zyciu 🥰 Mowia ze po ciazy powinno przejsc. Moja ciocia tez miala takie bole i po ciazy przeszlo. Podobno taki okres bedac zdrowym to unikat 😅
U mnie po ciąży jest zdecydowanie lepiej niż przed braniem antykoncepcji. Tyle tylko, że w ciąży mi się te torbiele wchlonely więc to pewnie dlatego. Bo tego czasu na lekach (hormonach) to raczej nie ma co liczyć bo to nie był zwykły okres a krwawienie z odstawienia.

@margaretka89 @Piernik98 dziewczyny, ja wiele lat temu miałam też bardzo bolesne miesiączki, u mnie okazało się, że miałam torbiele czekoladowe na jajnikach i bylo podejrzenie endometriozy. Nigdy nie zostało to potwierdzone bo ostatecznie nie miałam zabiegu, który to potwierdzi. Przez prawie 10 lat bylam na antykoncepcji i mi się te objawy wyciszyły, torbiele zmalały a po zajściu w ciążę zniknęły 😲 ostatnio podejrzewałam, że znowu coś jest nie tak bo mnie od czasu do czasu przeszywal taki ostry ból jak kiedys (np podczas wizyty w toalecie) i na ostatniej wizycie u gina znowu wyszlo, że mam jakas torbiel, też niby krwista 😔 oby się znowu wchłonela..
Ja teraz miałam dwa USG to miałam tylko polipa parę dni po owulacji. No i jeszcze przed owulacja miałam 11 endometrium. Ale lekarz nie był zaniepokojony. Po tylu godzinach leżenia na termoforze troszkę jest lepiej. Ja się właśnie zawsze boje, że mam tą endometriozę. Ale na USG nic nie wyszło.

@margaretka89 @Piernik98 dziewczyny, ja wiele lat temu miałam też bardzo bolesne miesiączki, u mnie okazało się, że miałam torbiele czekoladowe na jajnikach i bylo podejrzenie endometriozy. Nigdy nie zostało to potwierdzone bo ostatecznie nie miałam zabiegu, który to potwierdzi. Przez prawie 10 lat bylam na antykoncepcji i mi się te objawy wyciszyły, torbiele zmalały a po zajściu w ciążę zniknęły 😲 ostatnio podejrzewałam, że znowu coś jest nie tak bo mnie od czasu do czasu przeszywal taki ostry ból jak kiedys (np podczas wizyty w toalecie) i na ostatniej wizycie u gina znowu wyszlo, że mam jakas torbiel, też niby krwista 😔 oby się znowu wchłonela..
Nie mam zadnych torbieli ani podejrzenia endometriozy...mam tylko nadzieje ze okresy zostana bez bolu tak jak ostatni

Kurczę tyle was tutaj nadal się stara a ja się co raz bardziej zaczynam bać i nie wiem co robić, czy się starać czy odpuścić chociaż ten jeden cykl, po wielkanocy byłby następny i byłoby już może spokojniej i pewniejsza sytuacja w związku z koroną [emoji849]
Agnieszka właśnie wróciłam od lekarza i otrzymałam od niego jasny komunikat, że starania zawiesić. Lekarz zasugerował czerwiec, gdy zapytałam o maj to powiedział: że będziemy w kontakcie. Musiałaby być duża tendencja spadkowa utrzymująca się jakiś czas.
Lekarze ginekolodzy czekają aż urodzą kobiety (OCZYWIŚCIE PISZĘ O KOBIETACH ZARAŻONYCH) które podczas wybuchu epidemii były na początku ciąży (I BYŁY ZARAŻONE - oczywiście) aby moc wykluczyć wpływ wirusa na zarodek - na ta chwile nikt takich informacji nie ma z oczywistych względów.
To są informacje od mojego lekarza odnoszące się do MOJEJ OSOBY.
Myślę, że niestety sama musisz podjąć decyzje. Moja jest taka, że do maja zawieszam starania.

Ostatnia edycja:
Kiedy dziewczyny testujecie?
Mało u nas ostatnio dwóch II. Może teraz na Was kolej 😉
Kto jeszcze testuje w najbliższych dniach?
Dziewczyny, którym ostatnio wyszły II wszystko ok? Kreski ciemnieją? 😁
Ja testuje w weekend, jesli @ nie przyjdzie. Jeszcze musze kupic test, ale sie rozleniwilam i nie chce mi sie wychodzic

reklama
Agnieszka właśnie wróciłam od lekarza i otrzymałam od niego jasny komunikat, że starania zawiesić. Lekarz zasugerował czerwiec, gdy zapytałam o maj to powiedział: że będziemy w kontakcie. Musiałaby być duża tendencja spadkowa utrzymująca się jakiś czas.
Lekarze ginekolodzy czekają aż urodzą kobiety, które podczas wybuchu epidemii były na początku ciąży, aby moc wykluczyć wpływ wirusa na zarodek - na ta chwile nikt takich informacji nie ma z oczywistych względów.
To są informacje od mojego lekarza odnoszące się do MOJEJ OSOBY.
Myślę, że niestety sama musisz podjąć decyzje. Moja jest taka, że do maja zawieszam starania.
Dziwne...u mnie lekarz stwierdził że i tak będę siedzieć w domu to mogę spokojnie starać się bo i tak jaki wpływ ma wirus na mnie jak nie będę mieć z nim styczności

Do góry