reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny ja jeszcze nie dziękuję. Jestem po dwóch poronieniach więc wszystko się może zdarzyć [emoji2368][emoji17]
Widzę, że mamy podobne podejście.. chyba to jedyny sposób, żeby w razie czego łatwiej było sobie poradzić z kolejną strata.. bierzesz jakieś leki? Wiesz co było powodem wcześniejszych poronień? Masz już dzieci?

reklama
Widzę, że mamy podobne podejście.. chyba to jedyny sposób, żeby w razie czego łatwiej było sobie poradzić z kolejną strata.. bierzesz jakieś leki? Wiesz co było powodem wcześniejszych poronień? Masz już dzieci?
Nie mam dzieci, nie wiem. Możliwe że podłoże genetyczne. Biorę witaminy i luteinę bo się pojawiły plamienia.. Ale narazie jest ok

Monika. Jaka piękna kreseczka 🤗 Jeszcze raz gratuluję 🙂

Ja jestem 3 tygodnie po poronieniu i teraz mam płodny śluz. Dwa dni temu ból owulacyjny, ale testy owu są negatywne. Dziwne rzeczy się dzieją.
Jak to jest z bólem owulacyjnym? Może być jakoś poza owu? O czym wtedy świadczy?
Zawsze mi się pokrywał z testami, a teraz nie.
Ja miałam w tamtym miesiącu ból pseudo owulacyjny kilka dni po @ a później nie miałam w ogóle.

Ostatnia edycja:
My z mężem postanowiliśmy się wstrzymać, ale mimo wszystko mam jakieś dziwne przeświadczenie że się udało. Wiem że to głupie bo do okresu jeszcze prawie dwa tygodnie ale jakiś wewnętrznie tak czuję. Może to zrządzenie losu że po tym jak podjęliśmy decyzję o odłożeniu starań akurat cos odblokowało mnie? No w każdym razie po zakończeniu okresu mieliśmy kilka razy spontaniczny seks bez zabezpieczenia, a dopiero potem ta decyzja o odłożeniu starań... Zobaczę co się wydarzy, jeśli jednak przyjdzie @ to nie będę się załamywać

My z mężem postanowiliśmy się wstrzymać, ale mimo wszystko mam jakieś dziwne przeświadczenie że się udało. Wiem że to głupie bo do okresu jeszcze prawie dwa tygodnie ale jakiś wewnętrznie tak czuję. Może to zrządzenie losu że po tym jak podjęliśmy decyzję o odłożeniu starań akurat cos odblokowało mnie? No w każdym razie po zakończeniu okresu mieliśmy kilka razy spontaniczny seks bez zabezpieczenia, a dopiero potem ta decyzja o odłożeniu starań... Zobaczę co się wydarzy, jeśli jednak przyjdzie @ to nie będę się załamywać
Gdybym nie zaszła teraz w ciążę to już tez podjęliśmy z mezem decyzję, że robimy przerwę na jakiś czas, aż ta epidemia się wyciszy

Też mam taką nadzieję. Bardzo bym chciała zostać już mama. Trochę się martwię bo jestem świeżo po poronieniu. 15 stycznia miałam zabieg :(

Nie martw się kobietko :)

Tutaj nie jedna panna pisała, że jej sie udało właśnie tuż po poronieniu. Organizm się sam oczyszcza. Fajnie jakby wyszlo :) Trzymam kciuki!

Widać grubasa, widać!

@Wesoła_Aga kurcze, strasznie mi przykro, że tak się to wszystko potoczyło, bardzo wierzyłam, że marzec będzie dla Ciebie szczęśliwym miesiącem... Najgorsze jest to, że przy stymulacji chyba w każdym miesiącu możesz mieć piękne pęcherzyki na obu jajnikach, a i tak nie będzie pewności z której strony wyjdzie owu 🙁 Przytulam Cię mocno, nie poddawaj się Kobietko, na pewno niebawem nadejdzie Twój czas 😘

Cóż... życie układa różne scenariusze. Widocznie właśnie tak musi być.

No właśnie słyszałam, że po tym leku raczej są pęcherzyki po obu stronach i mam lekką zagwozdkę 🤔🤔 Fajnie, że lek zadziałał tylko u mnie na dwie strony to nie rozwiązanie ;)

Monika. Jaka piękna kreseczka 🤗 Jeszcze raz gratuluję 🙂

Ja jestem 3 tygodnie po poronieniu i teraz mam płodny śluz. Dwa dni temu ból owulacyjny, ale testy owu są negatywne. Dziwne rzeczy się dzieją.
Jak to jest z bólem owulacyjnym? Może być jakoś poza owu? O czym wtedy świadczy?
Zawsze mi się pokrywał z testami, a teraz nie.

Ja czuje jajnik jeden dzień. Mam monitoringi i ból pokrywa się raczej z czasem kiedy pęcherzyk już pęka... Takto nie odczuwam nic.

W tym cyklu wyjątkowo mnie napierdzielają oba, ale jestem 1 cykl po stymulacji....

Dziewczyny! Możecie napisać która wstrzymuje się ze staraniami z powodu wirusa a która nie?

Ja sobię poczekam dwa tygodnie do @ teraz i zobaczę jak to z moim pęcherzykiem będzie. Z uwagi na to że mam niewiele cyklów w których w ogóle się mogę starać - starań raczej nie odpuszcze....

I co będziecie się zabezpieczać?

reklama
Dziewczyny, do okresu mam jeszcze tydzien, a wlasnie zaczelo mi sie plamienie na brazowo... Wiem, ze moze byc duzo powodow, ale ja łudze sie, ze to moze plamienie implementacyjne, ja juz we wszystkim dostrzegam ciaze. Innych objawow brak. Bede dawac znac czy sie rozkrecilo

Oby się nic nie rozkręcało :)

Do góry